Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΠΟ 1821 ΜΕΧΡΙ 1921

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3370-0404




Παρουσίαση

Καρολίδης Παύλος, (1849-1930). Ιστορικός, πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής. Ως ιστορικός μελετητής του μικρασιάτικου ελληνισμού, του ελληνικού έθνους και λοιπών εθνοτήτων, ενδιαφέρθηκε περισσότερο για τους πολέμους και τις εμφύλιες διαμάχες και λιγότερο για το πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δίδαξε σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη και το 1893 διορίστηκε καθηγητής γενικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (μετά τον θάνατο του Κ. Παπαρρηγόπουλου). Διετέλεσε μέλος της τουρκικής βουλής ως βουλευτής Αϊδινίου.

Ο μέγας Ελληνικός αγών του 1821 είναι αρχή και αφετηρία της νεωτάτης περιόδου της όλης ιστορίας του Ελληνικού Γένους, ιδιαίτατα δε του Ελληνικού Κράτους, αποτελούσα ουχί αρχήν, βάσιν και αφετηρίαν νέας ιστορίας Ελληνικής ασχέτου προς τας μεγάλας περιόδους της ιστορίας του αρχαίου και μεσαιωνικού Ελληνικού (ως απεφαίνοντο προ τίνος ημιμαθείς τινές μωρόσοφοι αντιπρόσωποι ομάδος τινός νεωτεριστών δοκησισόφων, των εξαφανισθέντων ευτυχώς μετά ημερόβιον ύπαρξιν και μόνον λείψανον της νοσηράς πνευματικής αυτών υπάρξεως καταλιπόντων εν ταις περί της εθνικής γλώσσης παραλόγοις, αμαθεστάταις, αντεθνικωτάταις ηθικώς αθεϊστικαίς δόξαις και τάσεσιν αυτών, αλλ' αποτελούσα τον μέγαν συνεκτικόν δεσμόν του παρόντος εθνικού βίου προς τον μετά την Άλωσιν και τον προ ταύτης μεσαιωνικόν ή Βυζαντιακόν καλούμενον και δια τούτου προς τον όλον αρχαίον ελληνικόν βίον, παριστώσα ούτω εν τω εσωτερικώς αδιασπάστω πνευματικώ δεσμώ του όλου ιστορικού βίου του Ελληνικού Γένους, οίος απεδείχθη ούτος και ωμολογήθη και εκηρύχθη υπό της επιστήμης μετά την δια ταύτης τέλεον επιτευχθείσαν αναίρεσιν των υπό του Φαλλμεράϋερ περί της εναντίον της φυλετικής ενότητος του αρχαίου και του νέου Ελληνικού Γένους εγερθεισών υπονοιών και πεπλανημένων ισχυρισμών, εν των θαυμασιωτάτων φωτεινών κέντρων και εστιών, μεταλαμβάνον μεν του απλέτου φωτός πάντων των μεγάλων φωτοβόλων ιστορικών κέντρων, αλλά και αυτό διαχέον απλέτως το φως αυτού εις την απ' αυτού αρχομένην νέαν περίοδον εξελίξεως του ιστορικού βίου. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟΝ Από των χρόνων του μεγάλου Ανατολικού πολέμου μέχρι της συνθήκης του 1856
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Δ΄ Η μεγάλη εν Ανατολή πολιτική κρίσις. Ο μέγας Κριμαϊκός πόλεμος
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ε΄ Από της αναχωρήσεως του πρίγκιπος Μενδζικώφ μέχρι της κηρύξεως του Τουρκορωσικού πολέμου
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΣΤ΄ Τα εν Ελλάδι από της αρχής της μεγάλης ανατολικής κρίσεως μέχρι της εκρήξεως του αγγλικού εναντίον της Ρωσίας πολέμου
Λεπτομέρειες
ISBN139789604004164
ΕκδότηςΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 111
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2013
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις19x12
Κωδικός Πολιτείας3370-0404
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS