Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ PROJECT ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ PROJECT ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

+
-
ΝΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΗ, κ.ά.
Κωδ. Πολιτείας: 4330-0344
Τιμή Έκδοσης
€33.85
Τιμή Πολιτείας
€25.39
(-25%)
Κερδίζετε €8.46


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η μέθοδος project, η βιωματική προσέγγιση της μάθησης, αποτελεί μια νέα μέθοδο διδασκαλίας για τα ελληνικά δεδομένα. Στο βιβλίο αυτό, που αποτελείται από δύο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό, επιχειρείται μια πρώτη διερεύνηση για το πώς εφαρμόζεται σε ελληνικά νηπιαγωγεία.
Στο θεωρητικό μέρος αρχικά γίνεται μια σύνοψη των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν και στη συνέχεια περιγράφονται δύο έρευνες, από δύο προπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση της συγγραφέα, σχετικές με τον τρόπο ενασχόλησης με τα σχέδια εκπαιδευτικής δράσης (projects) σε ελληνικά νηπιαγωγεία και τις πιθανές διαφοροποιήσεις στη μέθοδο εργασίας των νηπιαγωγών, ως αποτέλεσμα των ποικίλων παραγόντων (είδος σχολείου, νομαρχία, αριθμός παιδιών της τάξης, σπουδές και μετεκπαίδευση της νηπιαγωγού).
Στο πρακτικό μέρος αρχικά παρουσιάζονται δύο σχέδια εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί μια παρουσίαση από τη σύμβουλο της 35ης Περιφέρειας Σχολικού Συμβούλου Π.Α. για το πώς ξεκίνησε και αναπτύχθηκε η εφαρμογή της μεθόδου project στην περιφέρειά της. Έπειτα παρουσιάζονται οκτώ σχέδια εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από νηπιαγωγούς της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Στόχος του βιβλίου είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια πιο σφαιρική εικόνα για την εφαρμογή της μεθόδου project στη χώρα μας και να αντλήσει ιδέες για πιθανή υλοποίηση σχεδίων εργασίας στην τάξη του, γι' αυτό και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο για μελλοντικούς, αλλά και εν ενεργεία, νηπιαγωγούς, σχολικούς συμβούλους, ερευνητές που ενδιαφέρονται για την προσχολική αγωγή και κυρίως για τη συγκεκριμένη μέθοδο, καθώς και γονείς. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Η υλοποίηση της μεθόδου project σε νηπιαγωγεία της χώρας μας
Ερευνώντας τη μέθοδο project σε ελληνικά νηπιαγωγεία
Σχέδια εκπαιδευτικής δράσης μεταπτυχιακών φοιτητών
Αναπτύσσοντας σχέδια εργασίας στο νηπιαγωγείο: Η περίπτωση της 35ης περιφέρειας σχολικής συμβούλου Π.Α. (Ν. Πέλλας)
Σχέδια εκπαιδευτικής δράσης νηπιαγωγών

Τα κείμενα του βιβλίου έγραψαν οι: Έλση Ντολιοπούλου, Άννα Βότση, Ανδρομάχη Ζαφειριάδου, Ανδρομάχη Γιατράκου, Κωνσταντίνα Σμοκοβίτου, Ευαγγελία Τζιάφα, Στυλιανή Τζιάφα, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Σοφία Γρεβενάρη, Τριανταφυλλιά Ευθυμιάδου, Παρθένα Κουπτσίδου, Όλγα Μακρή, Κατερίνα Πατσιάνη, Δόμνα Παπαθεοφίλου, Κυριακή Πολατίδου, Σουζάνα Παπαδοπούλου
Λεπτομέρειες
ISBN139789604022359
ΕκδότηςΤΥΠΩΘΗΤΩ / ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων406
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδικός Πολιτείας4330-0344
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο WARREN BUFFETT
SIMMONS RICHARD
€23.00 €10.35
(-55%)
Κερδίζετε €12.65
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS