Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

FUENTES CARLOS
Κωδ. Πολιτείας: 4330-0495




Παρουσίαση

"Δεν είχα το θάρρος. Δεν κατάφερα να είμαι χριστιανός. Δεν έχω άλλο στήριγμα παρά μόνο αυτό: τους θείους μου, τη ζωή που έφτιαξαν για μένα, τη ζωή που κληρονόμησα απ' όλους τους προγόνους μου". Κατάλαβε τότε ότι θα ήταν διακεκριμένος φοιτητής Νομικής, το χαϊδεμένο παιδί του Κόμματος της Επανάστασης στην Πολιτεία, θα παντρευόταν μ' ένα πλούσιο κορίτσι: θα ζούσε με τη συνείδηση του ήσυχη. Η ήσυχη συνείδηση. Θα γινόταν ένας δίκαιος άνθρωπος. Μα ο Χριστός δεν είχε έρθει για τους δίκαιους αλλά για τους αμαρτωλούς. Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Κάρλος Φουέντες, το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας για τη Μεξικανική Επανάσταση μαζί με τον Θάνατο τον Αρτέμιο Κρους και την Καθαρότερη Περιοχή, τα πρώτα τρία μυθιστορήματα του πολυγραφότατου και πολυβραβευμένου Μεξικανού συγγραφέα. Ανάμεσα στο φως και στη θυσία, στο αμάρτημα και στη σωτηρία της ψυχής, το κλασικό αυτό βιβλίο της μεξικανικής λογοτεχνίας εκθέτει με οξύνοια πτυχές της ηθικής στάσης των Μεξικανών στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα και στον απόηχο της Επανάστασης. Στο έργο του Η ήσυχη συνείδηση, η κρίση της εφηβείας του Χάιμε Σεμπάγιος θέτει επί τάπητος την αντίφαση ανάμεσα στην έκφραση της χριστιανικής συνείδησης, κατά συγκεκριμένο τρόπο, και στην αντανάκλαση της στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν υπάρχουν ούτε ένοχοι ούτε αθώοι: στη δική μας κοινωνία είμαστε όλοι και θύματα και συνένοχοι. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η μεταφράστρια μετέφερε το μυθιστόρημα σε ωραία ελληνικά και φρόντισε να το εφοδιάσει με πλήθος σημειώσεις, απολύτως απαραίτητες προκειμένου να σχηματίσει ο αναγνώστης πλήρη εικόνα για το ιστορικό πλαίσιο και τα πραγματικά και μυθιστορηματικά πρόσωπα άλλων συγγραφέων στα οποία αναφέρεται ο Φουέντες. Πολύ χρήσιμο επίσης είναι και το φωτογραφικό υλικό στο τέλος του βιβλίου. (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΚΟΣ, Το Βήμα, 9/1/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFONDO DE CULTURA ECONOMICA - COLECCION POPULAR (1959)
ISBN139789604023783
ΕκδότηςΤΥΠΩΘΗΤΩ / ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΡΟΥΒΑΛΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΜετάφρασηΡΟΥΒΑΛΗ ΑΜΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΚΑΡΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας4330-0495
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

costlouk, Ddadda, fatheomarko

Κριτικές για το προϊόν

[02/01/2016] triantamar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό βιβλίο. Ένας διαφορετικός τρόπος συγγραφής. Η εξέλιξη της ιστορίας του Χαιμε δίνει τροφή για σκέψη κατανοοντας την διαφορετική αντίληψη του τρόπου ζωής εκείνης της εποχής καθώς και την ερμηνεία και εφαρμογή της πίστης των καθολικων χριστιανών.
[07/03/2014] kikika.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Κάρλος Φουέντες, μέσω του ήρωά του Χάιμε Σεμπάγιος, ασκεί δριμύτατη κριτική στον καθολικισμό της χώρας του σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, που οδηγεί στην κορύφωση του τέλους. Η μετάφραση της Αμαλίας Ρούβαλη σε ωραία ρέουσα γλώσσα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS