Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΡΙΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΡΙΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

+
-
ΤΣΕΚΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0101-0287
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€13.60
(-20%)
Κερδίζετε €3.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παρούσα καθολική κρίση είναι πρωτίστως μία κρίση του εαυτού, ο οποίος φαίνεται να παραμένει άκριτα προσδεδεμένος στις παλαιές κυρίαρχες έξεις, σε ένα ανθεκτικό κοινωνικό φαντασιακό που, ως ιστορικό και πολιτισμικό προϊόν, στερείται των οικουμενικών αξιών της νεωτερικότητας. Ο νεανικός εαυτός δεν δείχνει να μετακινείται ριζικά από το παραπάνω πλαίσιο. Η προσκόλληση αυτή όχι μόνον δυσχεραίνει την αναστοχαστική και εποικοδομητική αντίδραση στην κρίση, αλλά ενισχύει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων και τα παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς και πολιτικού πράττειν, με κύριο χαρακτηριστικό τη φοβική ή αμυντική στάση απέναντι στην ανοιχτή κοινωνία πολιτών, την καινοτομία, το παρόν και το μέλλον.
Ο ελληνικός εαυτός, εν πολλοίς βυθισμένος σε έναν διαρκή δομικό συντηρητισμό, μοιάζει να παρακολουθεί λίγο-πολύ παθητικά την εμφώλευση στην κανονικότητα της καθολικής κρίσης και της "μπλοκαρισμένης κοινωνίας", η οποία κυριαρχείται από τον ανεπίλυτο πολιτισμικό δυϊσμό και από ισχυρές δυνάμεις αδράνειας και αντιδραστισμού, όπως επίσης και από μία θεμελιώδη αδυναμία δημιουργίας του καινούργιου στη θέση του παλαιού. Πρόκειται για μία μορφή υποκειμένου που προσαρμόζεται δύσκολα (όπως άλλωστε και η οικονομία, οι θεσμοί και η πολιτική μας κουλτούρα), συμπιέζεται έντονα από τις σύγχρονες περιστάσεις και βιώνει επώδυνα τη βιογραφική ρήξη που επέφερε η κρίση, αλλά εντέλει διασώζεται υλικά και υπαρξιακά από τον "κύκλο δικών", την οικογένεια, τον κλειστό φιλικό και συγγενικό κύκλο (δηλαδή, το δεσμευτικό κοινωνικό κεφάλαιο).
Εξίσου διασώζεται και το σύστημα στο σύνολό του, αφού παρά την αχρηματία παραμένει σταθερό όσον αφορά τη δομή και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Το βιβλίο διατρέχει μία σύνθετη ολιστική σκέψη, η οποία συνδυάζει διαφορετικά επίπεδα ανάλυσης, ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους, αλλά και ευρύτερους ιστορικούς και πολιτισμικούς παράγοντες που επιδρούν μη-συνειδητά στη διαδικασία ενεργοποίησης του εαυτού και των εαυτικών ταυτοτήτων. Εδώ, οι ψυχικές διεργασίες και οι πολιτικές διαδικασίες βρίσκονται σε απόλυτη αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση, τόσο στο επίπεδο της κοινωνίας όσο και στο ατομικό επίπεδο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
Εισαγωγή
Κρίση, εαυτός και ταυτότητες στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία: Η δυναμική της οδύνης και των κοινωνικών δικτύων
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ
Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΟΔΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ
Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΚΡΙΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
SUMMARY
Κρίση θεσμών, νέοι και το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
SUMMARY
Αντί επιλόγου
Λεπτομέρειες
ISBN139789604043484
ΕκδότηςΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων260
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0101-0287
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
LEWYCKA MARINA
€11.90 €5.36
(-55%)
Κερδίζετε €6.54
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS