Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0019
Τιμή Έκδοσης
€18.25
Τιμή Πολιτείας
€14.60
(-20%)
Κερδίζετε €3.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η υπέρυθρη φωτογραφία είναι ήδη γνωστή από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη δεκαετία του 1930 όμως με την ανακάλυψη νέων χημικών μεθόδων έγινε το ίδιο εύκολη και απλή στη χρήση της όπως και η ασπρόμαυρη φωτογραφία.
Τα παλιότερα χημικά τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την υπέρυθρη φωτογραφία ήταν αρκετά αργά σε ταχύτητα και έτσι δύσχρηστα ενώ με τα νέα χημικά έγινε δυνατή η λήψη υπέρυθρων φωτογραφιών με κλειστό διάφραγμα και γρήγορη ταχύτητα.
Η ιδιαιτερότητα του υπέρυθρου φιλμ οφείλεται στη ιδιότητα του να καταγράφει αυτό που δεν μπορεί το μάτι. Οι υπέρυθρες φωτογραφίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο για πολλούς επιστήμονες (π.χ. ιατρική επιστήμη, αστρονομία).
Παράλληλα όμως έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους καλλιτέχνες φωτογράφους (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις μοναδικές ιδιότητες του υπέρυθρου φιλμ μάς αποκαλύπτουν μια πολύ διαφορετική οπτική πραγματικότητα γιατί παράγουν φωτογραφικές εικόνες που δε δημιουργούν με τα συμβατικά (συνηθισμένα) φιλμ. Το υπέρυθρο φιλμ επηρεάζεται από το ορατό καθώς και το αόρατο φως (υπέρυθρη ακτινοβολία), με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες από υπέρυθρα φιλμ να είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που προέρχονται από ασπρόμαυρα παγχρωματικά φιλμ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, πολλά αντικείμενα απορροφούν και αντανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι την ορατή (οπτική). Όμως, επειδή, το φως που βλέπει ο φωτογράφος είναι διαφορετικό απ'' εκείνο στο οποίο ανταποκρίνεται το φιλμ, πρέπει ο φωτογράφος να μάθει έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τον κόσμο γύρω του.
Στο παρόν βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που στόχο έχουν να γίνει κατανοητό το ορατό και αόρατο φως καθώς και οι τεχνικές με τις οποίες μπορούν αυτά να φωτογραφηθούν. Περιλαμβάνονται ακόμη πληροφορίες που αφορούν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, τη σωστή χρήση των υπέρυθρων φιλμ, ασπρόμαυρων και έγχρωμων, καθώς και των εφαρμογών της υπέρυθρης φωτογραφίας. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΓΧΡΩΜΗ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (COLOR INFRARED PHOTOGRAPHY)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΑ ΦΙΛΜ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604059263
ΕκδότηςΙΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων172
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2130-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Διαλογισμός
ANDERTON BILL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS