Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΡΛΑΝΤΟ ( ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ / ΣΕΙΡΑ )

ΟΡΛΑΝΤΟ

WOOLF VIRGINIA
Κωδ. Πολιτείας: 1470-2524




Παρουσίαση

Η πλοκή: Ο Ορλάντο γεννιέται λίγο μετά τη γέννηση του Σαίξπηρ. Ευνοούμενος της βασίλισσας Ελισάβετ, προδομένος εραστής μιας Ρωσίδας Πριγκίπισσας στη διάρκεια του Μεγάλου Παγετού, διατρέχει τέσσερις αιώνες ζωής σαν τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ως Πρέσβης του βασιλιά του Καρόλου Β' στην Κων/πολη, έπειτα από ένα one night stand εκεί με την τσιγγάνα Ροζίνα Πεπίτα, πέφτει σε λήθαργο μιας εβδομάδας και ξυπνάει γυναίκα. Ζει ένα διάστημα σ' έναν καταυλισμό τσιγγάνων στα περίχωρα της Προύσας μέχρι που, ως Λαίδη Ορλάντο πλέον, επιστρέφει στο Λονδίνο, στα χρόνια της βασίλισσας Άννας, και συναναστρέφεται όλη τη σημαντική διανόηση της εποχής. Στα χρόνια της βασίλισσας Βικτωρίας παντρεύεται ένα ναυτικό και φέρνει στον κόσμο το γιο της, φτάνοντας αισίως στο έτος 1928 . . . Η σημασία του κλασικού έργου: Η Γουλφ ανασκοπεί επιδέξια τέσσερις αιώνες Ιστορίας, καταγράφοντας τις διαδοχικές μεταμορφώσεις της έννοιας άντρας/ γυναίκα. Το "Ορλάντο", μια βιογραφία, είναι ένα παθιασμένο μυθιστόρημα που υπογραμμίζει εμφατικά, ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, ότι οι διαφορές των φύλων δεν είναι απλώς βιολογικές αλλά αποτέλεσμα κοινωνικής πολιτικής. Το πιο "φεμινιστικό" - με την ουσιαστική και όχι με τη φθαρμένη έννοια του όρου - μυθιστόρημα στην παγκόσμια λογοτεχνία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςORLANDO
ISBN139789604067961
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2005
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΜΑΝΤΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΛΦ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1470-2524
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[16/07/2017] ΔωραΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα το βιβλίο, αριστουργηματική και η μετάφραση της κας Μάντογλου. Ποίηση σε πεζό λόγο, θα μπορούσε να ονομαστεί,και καθόλου δυσκολονόητο όπως τα περισσότερα της Γουλφ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
MARX KARL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS