Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

+
-
TAGORE RABINDRANATH (NOBEL 1913)
Κωδ. Πολιτείας: 1290-0304
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο τόπος των ιστοριών του Ταγκόρ μάς φαίνεται απόμακρος, αλλά σε αυτόν μπορούμε να βρούμε σπουδαία πνευματική τροφή, είσοδο σε έναν άλλο κόσμο και κάποια καλή ψυχαγωγία. Ο Ταγκόρ θεωρείται ο σπουδαιότερος στυλίστας όλων των εποχών στη γλώσσα της Βεγγάλης. Αυτή η συλλογή ιστοριών βοηθά τον αναγνώστη να αποκτήσει μια βαθύτερη εικόνα για τον άνθρωπο καθώς μας αγγίζουν τόσο βαθιά μέσα στην καρδιά μας όσο τα ευγενικά λόγια ενός Θεού.
"...Στη δίνη αυτών των αποσπασματικών ονειροπολήσεων ανάμεσα στο άρωμα της χένας και το κούρδισμα της κιθάρας, ανάμεσα στα κύματα του αέρα που ανέδιδαν αιθέρια αρώματα, άδραχνα σαν αστραπή τη φευγαλέα ματιά μιας γοητευτικής κοπέλας. Ήταν εκείνη με το βαθυκίτρινο σαλβάρι, τα λευκά, ροδαλά, απαλά πόδια, τα χρυσοκέντητα πασουμάκια, τα καμπυλωτά δάχτυλα του ποδιού, ένα στενό χρυσοΰφαντο μπούστο, και ένα πορφυρό σκουφάκι, απ' όπου ένα χρυσαφένιο στολίδι έπεφτε στο κατάλευκο μέτωπό της και τα μάγουλα..."
Όπως είχε πει χαρακτηριστικά και ο αείμνηστος Κώστας Τρικογλίδης: "Η επιτυχία του Ταγκόρ στη Δύση εξηγείται ακριβώς για το χαρακτήρα της εποχής όπου παρουσιάσθη, και για την ανακούφισι που μπόρεσε να δώση σε τόσες πονεμένες ψυχές. Μα, ένας από τους πολλούς λόγους, και ο μεγαλύτερος, ίσως, της επιτυχίας του αυτής, μπορεί ν' αναζητηθεί στην απλότητα και στη γλυκύτητα της διδασκαλίας του. Έστρωσε και ισοπέδωσε με την ημεράδα του το δρόμο προς την Ανατολή, στεφάνωσε με λουλούδια την πόρτα του Ανατολίτικου Ναού, έδωσε στην πίστι του όχι ένα νέο θρησκευτικό ρίγος, μα ένα θερμό ανοιξιάτικο άσμα, έτσι ώστε οι ψυχές, οι "χαμένες", μπόρεσαν να τρέξουν σ' αυτόν και να εμβαθύνουν στο Ινδικό Πνεύμα, χωρίς ν' αντιληφθούν ότι κάτω από τις γυρλάνδες και τ' αναθήματά του κρύβουνταν οι μυθικοί και μυστικοί λαβύρινθοι μιας σκέψεως πολύ πιο αρχαίας και απόμακρης και πολύπλοκης απ' εκείνην που φαίνουνταν στην εύκολη μουσική των ποιημάτων του και των αφηγήσεών του". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πεινασμένες Πέτρες
Η Νίκη
Ήταν κάποτε ένας βασιλιάς
Ο γυρισμός στο σπίτι
Ο Κύριός μου, το Μωρό
Το Βασίλειο των Τραπουλόχαρτων
Η Ζηλώτρια
Η Όραση
Οι Μπάμπου του Ναγιαντζόρε
Ζωντανή ή Νεκρή;
«Σε στέφουμε Βασιλιά»
Η Απάρνηση
Ο Καμπουλιγουάλα
Λεπτομέρειες
ISBN139789604082445
ΕκδότηςΕΚΑΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ ΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΓΚΟΡ ΡΑΜΠΙΝΤΡΑΝΑΘ
Κωδικός Πολιτείας1290-0304
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, geopap1984, lab.alex, angeta

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΛΟΥ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58
ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS