Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΣΕΠΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΣΕΠΙΑ

ALLENDE ISABEL
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0300




Παρουσίαση

«Φωτογραφία σε σέπια»: ένα εξαίρετο ιστορικό μυθιστόρημα στα τέλη του 19ου αιώνα στη Χιλή, και μαζί ένα θαυμάσιο οικογενειακό έπος, όπου ξαναβρίσκουμε ορισμένα πρόσωπα από την «Κόρη της Μοίρας» και το «Σπίτι των πνευμάτων». Τα τρία αυτά έργα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, όπως αναφέρει η ίδια, αποτελούν ουσιαστικά μια τριλογία. Και πραγματικά, είναι το αποκορύφωμα μιας λαμπρής συγγραφικής διαδρομής, από τις καλύτερες ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Στη «Φωτογραφία σε σέπια» η πρωταγωνίστρια, η Αουρόρα ντελ Βάλιε, υποφέρει από ένα τρομερό ψυχικό τραύμα, που καθορίζει το χαρακτήρα της και σβήνει από τη μνήμη της τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της. Μεγαλωμένη από τη φιλόδοξη γιαγιά της, την Παουλίνα ντελ Βάλιε, ζει σ' ένα προνομιούχο περιβάλλον, χωρίς τους περιορισμούς των γυναικών της εποχής της, κι όταν αναγκάζεται ν' αντιμετωπίσει την προδοσία εκείνου που αγαπάει και τη μοναξιά, αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της... Στο βιβλίο αυτό οι αναμνήσεις και τα οικογενειακά μυστικά, η δύναμη της γυναίκας, ο μαγικός ρεαλισμός και ο ερωτισμός δίνουν μια μοναδική ανθρώπινη διάσταση, που φέρνει τη γνωστή αφηγηματική τέχνη της συγγραφέως στα ύψη της λογοτεχνικής τελειότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει μόνο για την πατρίδα της μα και για άλλα πράγματα, άλλα πρόσωπα, άλλους πολιτισμούς. Μας δίνει λοιπόν αρκετές πληροφορίες για την άγνωστη σχεδόν χώρα στην άκρη του κόσμου που τον 19ο αιώνα υπήρξε επεκτατική, ενεπλάκη σε αιματηρούς πολέμους με το γειτονικό Περού και τη Βολιβία, είχε σταθερή οικονομία, τον καλύτερο στόλο της Νότιας Αμερικής και αξιόμαχο στρατό, σταθερότητα θεσμών, αίγλη πολιτισμένου κράτους τα πανεπιστήμιά της προσείλκυαν ξένους καθηγητές και φοιτητές , σε μια ήπειρο με άξεστους ηγέτες, θεσμοθετημένη διαφθορά και αλλεπάλληλες επαναστάσεις. [...] Ωστόσο αυτό που προδήλως ενδιαφέρει την Αλιέντε είναι να μιλήσει για γυναίκες. Για χιλιανές γυναίκες: τη νοοτροπία, τους αγώνες, τον υπανάπτυκτο φεμινισμό τους, χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί στην άδοξη μοίρα των γυναικών όλου του κόσμου που δεν είναι θύματα μόνο των κοινωνικών συνθηκών μα και της φύσης: "Ένιωσα θύμα μιας τρομερής βιολογικής αδικίας" λέει η ηρωίδα της. "Για τον άντρα το σεξ είναι εύκολο ενώ για τις γυναίκες είναι χωρίς ηδονή και με σοβαρές συνέπειες. Μήπως στη θεία κατάρα να γεννάμε τα παιδιά με πόνους έπρεπε να προσθέσουμε τη φράση: και να κάνουμε έρωτα δίχως ηδονή;" (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Το Βήμα, 2/12/2001)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRETRATO EN SEPIA
ISBN139789604102129
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛΙΕΝΤΕ ΙΖΑΜΠΕΛ
Κωδικός Πολιτείας4590-0300
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
LIDDELL HENRY
€98.39 €49.20
(-50%)
Κερδίζετε €49.19
ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ROSSI RENZO
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS