Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ( ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 29 / ΣΕΙΡΑ )

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0399




Παρουσίαση

Στα σκοτεινά εκείνα χρόνια της δεκαετίας του '60 το χειμωνιάτικο τοπίο των Μετεώρων γίνεται η σκηνή ενός δράματος όπου συγκρούονται φανεροί και σκιώδεις πρωταγωνιστές. Η εξαφάνιση ενός εκδρομέα ξετυλίγει την άκρη του νήματος, που οδηγεί μέσα από ερωτικά πάθη και δολοπλοκίες στην αποκάλυψη μιας συνωμοσίας η οποία είχε στόχο τη συκοφάντηση του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην αντίπερα όχθη κάνει την εμφάνισή του ο τότε ακόμη άγνωστος Γεώργιος Παπαδόπουλος κι ανάμεσά τους μια παρέα της αθηναϊκής αστικής κοινωνίας με τις κοσμικές της συνήθειες, η ωραία Ολλανδέζα του Κινήματος Ειρήνης και ο γνωστός χορός του παρακράτους της εποχής εκείνης. Τον τελευταίο λόγο ωστόσο έχει η γραφή του Ανδρέα Αποστολίδη, ατμοσφαιρική, πάνω απ' όλα όμως εύστοχη, στο χιούμορ και στη δοσολογία του σασπένς. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο Αποστολίδης επιχειρεί να συνταιριάσει το μυστήριο της αστυνομικής πλοκής, όπως αναπτύχθηκε από τον Μαρή και τον Μαράκη, αλλά και την Άγκαθα Κρίστι (γίνεται μνεία του ονόματός της), με την κατασκοπευτική δράση, οικεία από τα έργα του Λε Καρέ. Αυτό όμως που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο παρόν μυθιστόρημα δεν είναι τόσο τα αισθηματικά, συζυγικά, ερωτικά, επαγγελματικά, ψυχαναλυτικά και άλλα προβλήματα των πολλών ηρώων και των ηρωίδων που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Μουρούζη (είναι τόσο πολλοί που ενδεχομένως να προκληθεί σύγχυση) όσο η πολιτική του διάσταση. Ο Αποστολίδης κάνει μια βουτιά στο πέλαγος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από τη Συμφωνία της Βάρκιζας και τον Εμφύλιο ως τις υποθέσεις Μπελογιάννη και Λαμπράκη (αναφέρεται και στην ιστορία της Ευρώπης με τους βρετανούς κατασκόπους που αυτομόλησαν στη Σοβιετική Ένωση, το σκάνδαλο Κριστίν Κίλερ-Προφιούμο που συγκλόνισε τη Βρετανία, επίσης την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, την παρ' ολίγον πυρηνική σύγκρουση που απέτρεψαν με την ψυχραιμία τους ο Κένεντι και ο Χρουστσόφ). Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες που παρέχει (προφανώς έχει μελετήσει μεγάλο αριθμό ιστορικών, φιλοσοφικών και άλλων βιβλίων), κάνει και τις δικές του εκτιμήσεις για πλείστα θέματα, όπως π.χ. εκείνο που αφορά την εγκατάσταση των ηττημένων ελλήνων ανταρτών στην Τασκένδη. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές παρεμβάσεις του Αποστολίδη στα ιστορικά δρώμενα είναι η σκηνή που ο ονομαστός για τη γοητεία του βουλευτής Λαμπράκης πηδάει από το παράθυρο του ξενοδοχείου για να συνευρεθεί ερωτικά με τη θερμή ολλανδέζα θαυμάστριά του, ενώ οι πράκτορες της ΚΥΠ αδυνατούν λόγω του σκότους να τον φωτογραφίσουν. (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 16/11/2003)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604103096
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΣειράΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 29
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2003
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΘΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4590-0399
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

panvasil, tsigenopoulos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΜΑΡΤΗ
BARREAU NICOLAS
€14.40 €7.20
(-50%)
Κερδίζετε €7.20
ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS