Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙ

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙ

MURAKAMI HARUKI
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0484




Παρουσίαση

Η γάτα του Τόρου Οκάντα εξαφανίζεται κι αυτό αναστατώνει τη γυναίκα του, που γίνεται όλο και πιο απόμακρη. Ύστερα αρχίζει μια σειρά από μυστηριώδη τηλεφωνήματα. Και καθώς ξετυλίγεται αυτή η συναρπαστική ιστορία, η απλή, μετρημένη και κάπως ανιαρή ζωή του Οκάντα (ο οποίος μαγειρεύει, διαβάζει, ακούει τζαζ και όπερα και πίνει μπίρα στο τραπέζι της κουζίνας του) έρχεται τα πάνω κάτω, και ξεκινάει ένα αλλόκοτο ταξίδι με αφανείς οδηγούς διάφορους παράξενους ανθρώπους, που ο καθένας έχει να διηγηθεί και μια ιστορία.
Ο Μουρακάμι γράφει για τη σύγχρονη Ιαπωνία και το σημερινό κόσμο, για την αποξένωση στις πόλεις και τα ταξίδια αυτογνωσίας, και σ' αυτό το βιβλίο, συνδυάζοντας αναμνήσεις από τον πόλεμο με μεταφυσικές ανησυχίες, όνειρα και παραισθήσεις, υφαίνει ένα ολόκληρο σύμπαν ασύλληπτης και απατηλής ομορφιάς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Μουρακάμι γράφει με εξαιρετικά απλό τρόπο, εισάγοντάς μας νωχελικά και φυσικά στο κλίμα των ιστοριών του. Αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο και πιτσιλάει την ρεαλιστική του πρόζα με δροσερές σταγόνες χιούμορ. Δεξιοτεχνεί ποικίλα είδη (νουάρ, μεταφυσική, ρεαλισμό, υπερρεαλισμό) και χειρουργεί περίτεχνα άπειρες εγκιβωτισμένες ιστορίες στο σώμα της αφήγησής του. [...] Βασικό θελκτικό στοιχείο της μουρακαμικής πένας, είναι οι χαρακτήρες του, όλοι αυτοί οι κουρδισμένοι της διπλανής πόρτας και της αιώνιας ρουτίνας, που στέκονται σαστισμένοι μπροστά στις φυγόκεντρες δυνάμεις που τους τραβούν έξω έξω από αυτήν. Οι αδελφές Κάνο (νομίζω από τις πλέον ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές φυσιογνωμίες των τελευταίων χρόνων), η μοναχική γειτόνισσα Μαγιού, 16χρονη αλλά με πλήρη (συν)αίσθηση του κόσμου γύρω της ή ο αμοραλιστής αδελφός της Κουμίκο, Νομπόρου Γουατάγια (ανερχόμενος πολιτικός και κατασκευαστικό προϊόν των ΜΜΕ, που μιλάει και κινείται ακριβώς όπως οι άνθρωποι της τηλεόρασης), ένας παλιός στρατιώτης, ο υπάλληλος του καθαριστηρίου, κάποιες άγνωστες φωνές στο τηλέφωνο... Και η σύνδεση της φωνής του μηχανικού πουλιού με κάθε ελαφρά στροφή της μοίρας του ήρωα, ευφυής. Τι παράξενο: ένας άντρας που σπανίως ξεμακραίνει από το τετράγωνο της πολυκατοικίας του να ζει τέτοιες περιπέτειες! (Από το ιστολόγιο pandoxeio.com, 24/6/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WIND-UP BIRD CHRONICLE
ISBN139789604103911
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων868
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ ΧΑΡΟΥΚΙ
Κωδικός Πολιτείας4590-0484
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

MARIA KALAITZOGLOU, Binoula, kkaravassilis, Μενέλαος, gerasi, fezmarg

Κριτικές για το προϊόν

[13/09/2016] argyro 13102012.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Καπου καπου το εβρισκα , καπου καπου το έχανα...ετσι κ ετσι τα συναισθηματα με αυτο το βιβλίο...ακατανοητο σε καποιες φάσεις , περίεργο σε άλλες ..αν με ρωτησει κανεις τι ακριβώς γινευαι στο βιβλιο θα ζοριστω να απαντήσω.Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω οτι δεν μου αρεσε..περιεργα πραγματα!!!
[17/10/2015] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Παναθεμάμε και αν κατάλαβα τίποτα. Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά την ιαπωνική κουλτούρα θεώρησα οτι αυτό το βιβλίο πρέπει να απευθύνεται ΑΥΣΤΗΡΑ σε Ιάπωνες και μόνο σε Ιάπωνες. Το τελείωσα όμως, έβαλα εμπρός όλη την ιδεο-ψυχαναγκαστική μου διαταραχή και το τελείωσα. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω γιατι αυτό το βιβλίο μου φαίνεται κενό και άνευ περιεχομένου ίσως επειδή δεν είχε υπόθεση; λόγω των περίεργων και τελείως ακατανόητων καταστάσεων; αυτό το βιβλίο μοιάζει με εκείνα τα περίεργα ιαπωνικά τηλεοπτικά show όπου κοιτάς με ανοιχτό στόμα λέγοντας στον εαυτό σου τι στο καλό είδα μόλις τώρα ενω όλοι οι Ιάπωνες γελάνε.Σουρεαλισμός για τους φανατικούς του είδους στο έπακρο.Σίγουρα για ένα συγκεκριμένο κοινό, εντύπωση μου έκανε η υψηλή βαθμολογία στο goodreads στο οποίο ταυτίζομαι απόλυτα με κάθε κριτική του 1 αστεριού.
[29/05/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μία στροφή προς τα μέσα, ένας πρωταγωνιστής ο οποίος γίνεται μαριονέτα του εαυτού του στον πραγματικό κόσμο κι αυτό διότι μέσω ενός 'πηγαδιού ενόρασης' και διάφορων ιστορικών συμπτώσεων, εισέρχεται σε έναν άλλο κόσμο, μη πραγματικό προκειμένου να διορθώσει την ζωή του. Δύο κόσμοι, δύο εαυτοί, πραγματικό και μη πραγματικό, συνειδητό και μη συνειδητό, όλα συγχέονται. Δυνατό θέμα, πολύ καλή γραφή και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Θεωρώ όμως πως το δύσκολο -εσωτερικότητα- κι αναμενόμενο -υπερανάλυση- εν τέλει του εγχειρήματος, δεν δικαιολόγει όλες αυτές τις σελίδες.
[24/09/2014] tzwrtzia94.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
παρά τον μεγάλο φαινομενικά όγκο του, είναι ένα βιβλίο που σε καθηλώνει. Ο συγγραφέας, χειριζόμενος με ιδιαίτερη μαεστρία το λόγο του. φιλοσοφεί και προβληματίζει.
(μπορεί πολλά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα, αλλα αναγκάστηκε να αφαιρέσει κάποια κεφάλαια, για να μειώσει τις σελίδες) σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία του.
[08/05/2013] Aggelikoulameli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που με καθήλωσε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Χαρακτηριστική γραφή του συγγραφέα, ο οποίος μετά το συγκεκριμενο βιβλίο έγινε ίσως ο αγαπημένος μου. Σουρεαλιστικά στοιχεία, ερωτήματα που πολλά μένουν αναπάντητα, σύγχρονη και κριτική ματιά στον κόσμο που μας περιβάλλει, αλλά και ανάδειξη ενός "παράλληλου", συμπληρωματικού κόσμου που υπάρχει εκεί, έτοιμος να τον εξερευνήσουμε... Αν θέλετε να ταξιδέψετε, επιβάλλεται!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64
ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS