Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ( ΠΛΩΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 11 / ΣΕΙΡΑ )

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

ATWOOD MARGARET
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0493




Παρουσίαση

Με αυτό το αυτοβιογραφικό κείμενο η Μάργκαρετ Άτγουντ αφηγείται τη μύησή της στον κόσμο της γραφής. Από τα πρώτα αδέξια βήματα της εφήβου που μαθαίνει να μαγεύεται από τις λέξεις ως την ωριμότητα του συγγραφέα που ξέρει πως η ανάγνωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας η Άτγουντ αποδεικνύει ότι την τέχνη της γραφής δεν στη μαθαίνουν ούτε τα εγχειρίδια ούτε οι κανόνες, κι ότι ο πραγματικός δάσκαλος του συγγραφέα είναι ο ίδιος του ο εαυτός στο ρόλο του αναγνώστη. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Στήνοντας ένα μαγευτικό πανόραμα της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής λογοτεχνίας πραγματεύεται εις βάθος και δίχως καμιά εξιδανικευτική διάθεση τις προϋποθέσεις του συγγραφικού επαγγέλματος: τους όρους υπό τους οποίους ο ποιητής ή ο μυθιστοριογράφος συλλαμβάνει και σχεδιάζει τη θεματογραφία και τις μορφές του, καθώς και τα πολλαπλά εμπόδια τα οποία κατά κανόνα αντιμετωπίζει.
Η Άτγουντ είναι εξαιρετική αναγνώστρια (με άπειρα αποθέματα παραπομπών στα εφόδιά της) και διαθέτει έναν πολύ ισχυρό δοκιμιακό λόγο. Χρησιμοποιώντας μόνο κατά περίπτωση την προσωπική της εμπειρία, μιλάει για όλους τους φιλόδοξους συγγραφικούς στόχους (είσοδος στη συντεχνία και σταδιακή αναγνώριση, επαφή με τη σύγχρονη και την παλαιότερη παράδοση, μορφοποίηση της γραφής), επιστρατεύοντας συχνά και μίαν υπόγεια, αλλά ιδιαίτερα καυστική ειρωνεία. Αναμφιβόλως, ένα σημαντικό βιβλίο. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 7, 29/1/2006)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNEGOTIATING WITH THE DEAD. A WRITER ON WRITING
ISBN139789604104079
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΣειράΠΛΩΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΤΓΟΥΝΤ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ
Κωδικός Πολιτείας4590-0493
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS