Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ (ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ

CHEVALIER TRACY
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0734




Παρουσίαση

Στο Ντελφτ του 17ου αιώνα, πλούσιοι και φτωχοί, Καθολικοί και Προτεστάντες, κύριοι και υπηρέτες, όλοι ξέρουν τη θέση τους.
Έτσι, όταν η Χριτ μπαίνει υπηρέτρια στο σπίτι του ζωγράφου Βερμεέρ, νομίζει πως ξέρει το ρόλο της: νοικοκυριό, πλυσίματα και φροντίδα των έξι παιδιών του ζωγράφου. Επίσης είναι αναγκασμένη να τα βγάλει πέρα με την τρομερή πεθερά του, τη νευρική κι αισθησιακή γυναίκα του και τη ζηλόφθονη υπηρέτριά τους.
Εκείνο που κανείς δεν περιμένει είναι πως η διακριτικότητα και η εξυπνάδα της Χριτ, όπως και η γοητεία που ασκούν πάνω της οι πίνακες του ζωγράφου, θα την οδηγήσουν μοιραία στον κόσμο του. Καθώς γίνεται σιγά σιγά μέρος του έργου του, η οικειότητα μεταξύ τους μεγαλώνει, δημιουργώντας εντάσεις κι εσφαλμένες εντυπώσεις μέσα στο σπίτι, κι ακόμη, αναταραχή και ψιθύρους στην πόλη.
Η συγγραφέας Τρέισυ Σεβαλιέ εμπνεύστηκε από το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι σ' έναν από τους πιο αισθαντικούς και μυστηριώδεις πίνακες του Βερμεέρ (Μουσείο Mauritshuis, στη Χάγη, Ολλανδία) κι έγραψε ένα μυθιστόρημα με λεπτότατο ερωτισμό για το τέλος της αθωότητας και το τίμημα της μεγαλοφυΐας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGIRL WITH APEARL EARRING
ISBN139789604106639
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΑΝΩ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΒΑΛΙΕ ΤΡΕΙΣΙ
Κωδικός Πολιτείας4590-0734
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[29/04/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κατ' αρχάς, η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, οπότε ο σκελετός του έργου είναι στέρεος. Λογοτεχνικά δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, αλλά διαβάζεται εύκολα, εύπεπτα κι ευχάριστα. Όποιος έχει κι ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Χρυσό Αιώνα της Ολλανδίας (τον 17ο) και τον ζωγράφο Βερμέερ, που ήταν μια μάλλον εσωστρεφής προσωπικότητα, προτείνεται ανεπιφύλακτα, καθώς θα μάθει αρκετά για τις μικρές ολλανδικές κοινωνίας της εποχής, τις σχέσεις Προτεσταντών (πλειοψηφία) και Καθολικών (μειοψηφία), την άνοδο της αστικής τάξης, κ.λπ.
[15/08/2012] agelikiparask.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ όμορφο, τρυφερό και κυρίως ατμοσφαιρικό βιβλίο. Αυτό που με ¨μαγνήτισε¨ ήταν η επίδραση της ζωγραφικής και των χρωμάτων που ύφαιναν για το κορίτσι ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το αφεντικό της.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

AMERICAN VISA
RECACOECHEA JUAN. DE
€14.84 €5.19
(-65%)
Κερδίζετε €9.65
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS