Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ (ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΙΡΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

FRANZEN JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0761




Παρουσίαση

Η "Ελευθερία" του Τζόναθαν Φράνζεν ήταν, μακράν, το πιο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του 2010, μια φιλόδοξη και διερευνητική ματιά στη ζωή της Αμερικής τον εικοστό πρώτο αιώνα. Στο New York Times Review, ο Σαμ Τάνενχαουζ το χαρακτήρισε "αριστούργημα της αμερικανικής πεζογραφίας" και εγκωμίασε τον τρόπο που "μέσα από τη σταθερή ακτινοβολία της βαθιά ηθικής ιδιοφυίας του συγγραφέα του [φώτισε] τον κόσμο που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε".
Στο "Ακόμα πιο μακριά", όπου συγκεντρώνονται δοκίμια και ομιλίες που έχουν γραφτεί κατά το πλείστον την τελευταία πενταετία, ο Φράνζεν επιστρέφει με ανανεωμένο ζήλο στα ανθρώπινα όσο και λογοτεχνικά θέματα που τον έχουν για καιρό απασχολήσει. Είτε αφηγούμενος το βίαιο συναπάντημά του με τους λαθροκυνηγούς άγριων πουλιών στην Κύπρο ή εξετάζοντας τα ανάμεικτα συναισθήματά του από την αυτοκτονία του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, φίλου και ανταγωνιστή του, είτε προσφέροντας μια συγκινητική και ευφυή θεώρησή του πως η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εκδηλώνουν την αγάπη τους, αυτά τα κείμενα τηρούν την αδήλωτη υπόσχεση του Φράνζεν να μην αποκρύψει τίποτα. Σ' ένα ταξίδι στην Κίνα, προκειμένου να δει από κοντά την περιβαλλοντική καταστροφή εκεί, δεν παραλείπει να τονίσει τον ενθουσιασμό και το δέος του για τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το ταξίδι γίνεται περιπέτεια πέρα από τη δική του προκατάληψη και ηθική καταδίκη. Όλα μαζί, τα δοκίμια αυτά χαράζουν την εξελικτική πορεία ενός μοναδικού και ώριμου μυαλού που παλεύει με τον εαυτό του, με τη λογοτεχνία και με κάποια από τα πιο σημαντικά ζητήματα των ημερών μας. Το "Ακόμα πιο μακριά" είναι σημαντικό, προκλητικό και ουσιώδες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFARTHER AWAY
ISBN139789604106912
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΣειράΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΙΡΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΑΝΖΕΝ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4590-0761
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, agelikiparask, Intacto77, armholster, kknd, doksa, bukovo, alexpyrousis, Platon Manias, apgkiz

Κριτικές για το προϊόν

[29/05/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εδώ ο Φράνζεν γράφει για κάποια αγαπημένα του βιβλία, για τον φίλο του Ντέηβιντ Φόστερ Ουάλας, για την την παρατήρηση πτηνών, για το πως η τεχνολογία μεταλλάσσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα βιβλία που αναφέρει, μοιάζουν πράγματι ενδιαφέροντα και νομίζω είναι όλα αμετάφραστα στα ελληνικά (εκτός της εξαιρετικής Αμερικάνικης λήθης του Ουάλας). Τα πιο ωραία κείμενα ωστόσο, είναι αυτά που περιγράφει την επαφή του με την φύση, προκειμένου να δει από κόντα νέα είδη πουλιών, με κορυφαίο εκείνο που αφορά την λαθροθηρία άγριων πτηνών στην Κύπρο και την Μεσόγειο γενικότερα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
ΣΤΑΧΤΗ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS