Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0866




Παρουσίαση

Ο μύθος του Οιδίποδα, γνωστός στους Αθηναίους θεατές, περνά μέσα στο έργο με αναδρομικές περιγραφές που θα συντελέσουν στην τρομερή αποκάλυψη.
Το δράμα αρχίζει με τον Οιδίποδα κραταιό βασιλιά της Θήβας, που καλείται να ανακαλύψει τον αίτιο της θεόσταλτης συμφοράς (λοιμός) και να τον τιμωρήσει σκληρά το δράμα τελειώνει με τον Οιδίποδα έκπτωτο και τυφλό, έτοιμο για τον δρόμο της εκούσιας εξορίας. Με άλλα λόγια, το έργο αρχίζει με μια γνωσιακή έλλειψη και τελειώνει με μια αισθητηριακή έλλειψη.
Ο Οιδίποδας ενσωματώνει το έσχατο παράδοξο του σοφού που γνωρίζει τι είναι ο άνθρωπος, αλλά αγνοεί ποιος είναι ο ίδιος. Το "εκμαθείν σαφώς" που επιθυμεί θα τον οδηγήσει σταδιακά στην τρομερή αλήθεια. Είναι το αποτρόπαιο μίασμα που πρέπει να διωχτεί για να καθαρθεί η πόλη. Οι βδελυρές του πράξεις τον απομονώνουν ηθικά και η αισχύνη τον αναγκάζει να επιβάλει στον εαυτό του την αυστηρότερη τιμωρία που μπορεί να εγκρίνει ο θεός του φωτός: τον οπτικό του αποκλεισμό από εικόνες αγαπημένες, την καταστροφή των "λαμπρών ομμάτων" του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα
Ο Σοφοκλής και η εποχή του
Οιδίπους: Η φωτοσκίαση μιας πράξης
Η υπόθεση του έργου
Τα του δράματος πρόσωπα
Τα πρόσωπα του έργου
Αρχαίο κείμενο - Μετάφραση
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789604108534
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις24x14
ΜετάφρασηΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4590-0866
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[18/07/2021] raphaela.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έμαθα και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλη την ιστορία που εως τώρα δεν την γνώριζα τόσο αναλυτικά! Αρκετά καλογραμμένο το βιβλίο
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS