Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΛΑΜΑ ΚΙ ΑΣΗΜΙ

ΜΑΛΑΜΑ ΚΙ ΑΣΗΜΙ

ΚΟΥΜΙΩΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1503-0526




Παρουσίαση

Αλάτι και ζάχαρη έριξαν στο νερό των "λουστικών" της όταν γεννήθηκε, με την ευχή να γίνει νόστιμη και γλυκιά στη ζωή της... Κι έγινε νόστιμη και γλυκιά η Δέσποινα, το "ασήμι και το μάλαμα" των γονιών της.
Μόνο που η ζωή της έδωσε, με περισσή φειδώ, νόστιμες και γλυκές στιγμές και, σπάταλα, τις δυσκολίες και τις πίκρες. Ποτέ δεν το 'βαλε κάτω, ποτέ δεν γονάτισε.
Έμοιαζε "σαν τα κλειστά παράθυρα με χορταριασμένα τα παντζούρια, που λογαριάζουν ότι θ' ανοίξουν διάπλατα ένα πρωί". Πίστευε πως "δεν μπορεί να χαθεί η ελπίδα, χωρίς να χαθεί μαζί της όλη η γη".
Κι όμως, όλα της τα βάσανα της φαίνονταν αέρας, μπροστά στον κεραυνό, που τη χτύπησε, εκείνη τη μέρα του Νοέμβρη, ψηλά στον Ξεπαγιασμένο Βράχο.
Ένας άντρας από το παρελθόν, λυσσασμένο θεριό, όρμησε πάνω της και σε μια στιγμή, μια κακιά στιγμή για τη Δέσποινα, προσπάθησε να κλείσει τους λογαριασμούς του μαζί της... Έστρωσε καταγής τη δύναμη και την περηφάνια της κι έκανε το όρθιο κορμί να γείρει, την ξάστερη ψυχή να σκοτεινιάσει.
Κι εκείνη βίωνε ένα πικρό βάσανο ακόμα, ένα βάσανο, που ποτέ δεν θα γλύκαινε, ποτέ δεν θα έβρισκε την απάντηση σ' αυτό το γεμάτο παράπονο "Γιατί;" (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604173808
ΕκδότηςΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2014
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΒΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1503-0526
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/07/2017] manotania.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η ζωη μιας γυναικας που αγαπησε κι αγαπηθηκε σαν αγια κι μοιραστηκε μαζι μας ενα ταξιδι αξιοπρεπειας κι ανθρωπιας .μαγεια...
[14/07/2014] Maria Papagiannaki.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα ευχάριστο & συγκινητικό ανάγνωσμα για όλες τις ηλικίες , για όλες τις ώρες , δείχνοντας πως η αξία του βιβλίου δεν χάνεται στο βάθος του χρόνου...
[08/07/2014] eugenrasomon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Επιτέλους λογο-ΤΕΧΝΙΑ!!! Όσοι δεν είχαν την τύχη να την συναντήσουν στα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής μπορούν να την αναζητήσουν στα βιβλία της. Μάλαμα κι ασήμι δια χειρός Αδαμαντίνης. Θαυμα-σιο.
[06/07/2014] Evangelia Ν..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ !!! Η συγγραφέας πλάθει με μεγάλη λογοτεχνική αλήθεια μία ηρωίδα που διακατέχεται από πόνο, απώλειες, τραύματα αλλά και …πίστη στο όνειρο… Το βιβλίο παρακολουθεί την ζωή της Δέσποινας, της κεντρικής ηρωίδας, από τα παιδικά της χρόνια στις αρχές του 20ού αιώνα, σ’ένα νησί του βορειανατολικού Αιγαίου μέχρι σήμερα, στο λυκόφως της ζωής της. Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία αντί να νικηθεί από τις πολυώδυνες δοκιμασίες που την κατατρύχουν, ‘κάνει τον πόνο της άρπα’… Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το χωροχρονικό πλαίσιο εντός του οποίου δρουν οι ήρωες, να ταυτιστεί με κάποιους εξ αυτών, αλλά κυρίως να πολλαπλασιάσει την όραση του χάρη στην μέθεξή του με την εκδοχή πραγματικότητας που προσφέρει το βιβλίο. Πρόκειται για μία ‘παρτιτούρα’ με νότες κοινωνικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές, φιλοσοφικές• ένα έργο που προσφέρει αέναα μηνύματα ζωής και μία επίγευση αισιοδοξίας, χωρίς να είναι, ωστόσο, νηπενθές. Το μυθιστόρημα της Αδ.Κουμιώτου πιστεύω ότι αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές προτάσεις ανάγνωσης για το καλοκαίρι (και όχι μόνο!), συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι το φόντο της δράσης συντίθεται από καταπράσινα τοπία, ακρογιαλιές, νησιώτικες εικόνες, βράχους και Αιγαίο Πέλαγος…
[03/07/2014] userf.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Η συγγραφέας ανασύρει και πλάθει τον λόγο και τις μνήμες των ανθρώπων μιας άλλης εποχής και συνθέτει ένα βιβλίο που έχει σήμερα πολλά να πει.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73
Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS