Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ

ΣΑΛΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1503-0527




Παρουσίαση

Ο Αλέξανδρος με τη στάση, τις ενέργειες και τις παραλείψεις του επέτρεψε να γίνει έρμαιο στις αποφάσεις των άλλων.
Έρχεται όμως η στιγμή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης αρχαίου δράματος που η γυναίκα του Σοφία τον εγκαταλείπει απρόσμενα και η ρουτίνα της καθημερινότητάς του μοιάζει να μην αποτελεί πια κάτι δικό του, ένα αναπόσπαστο μέρος του είναι του, κάτι που δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό.
Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του πετυχημένου, δίδυμου αδελφού του Άλκη, η αποκάλυψη ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του γιου του, η αισχρή προδοσία του Νικηφόρου, παλιού "συντρόφου" του, η σεξουαλική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' αυτόν και τη Μελίνα, την επιστήθια φίλη της γυναίκας του, η ανακάλυψη ενός πακέτου φωτογραφιών, ξεχασμένων από τις αρχές του περασμένου αιώνα είναι μερικά από τα γεγονότα που διαδέχονται τη φυγή της Σοφίας και τον ωθούν να ξεκινήσει -έστω κι αργά- το ταξίδι της ζωής του. Το ταξίδι που ανέβαλε χρόνια, προσκολλημένος στην προκυμαία, φορτώνοντας το πλοίο του άχρηστες πραμάτειες, καθιστώντας το αδύνατο να αποπλεύσει.
Είναι, λοιπόν, οι άλλοι η Σοφία, ο Άλκης, ο Νικηφόρος, η Μελίνα που ο καθένας με τον τρόπο του και χωρίς τη θέλησή τους τον απάλλαξαν από το έρμα, τον ελάφρυναν και τώρα, επιτέλους, είναι έτοιμος να σαλπάρει. Η Μήδεια, η βάρβαρη, το τόλμησε δύο φορές θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο είχε, ματώνοντας το μαχαίρι της, σκοτώνοντας κομμάτια του εαυτού της. Εκείνος; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ Ι
ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ, έναν χρόνο πριν
ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ Ι
ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΙΙ
ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ
ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΙΙ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604173815
ΕκδότηςΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΒΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1503-0527
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/03/2015] damassiotoue.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σύγχρονο και ώριμο μυθιστόρημα που η πλοκή και οι χαρακτήρες του σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Βαθιά πολιτικό και κοινωνικό αποτελεί ένα ταξίδι αυτογνωσίας για τη γενιά της μεταπολίτευσης, αποφεύγοντας συστηματικά τα κλισέ των σύγχρονων Ελλήνων μυθιστοριογράφων.Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εγκιβωτισμένη ιστορικική νουβέλα σε μορφή ημερολογίου στρατιώτη των αρχών του 20ου αιώνα και τα τρία παραμύθια για ενήλικες που δένονται απόλυτα με την εξέλιξη της πλοκής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
FINKEL CAROLINE
€27.75 €13.88
(-50%)
Κερδίζετε €13.87
ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
FAYE GAEL
€12.90 €4.52
(-65%)
Κερδίζετε €8.38

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS