Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΣΑΜΑΤΟΣ: ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ (2η ΕΚΔΟΣΗ)

ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ

2η ΕΚΔΟΣΗ

+
-
ΤΣΑΜΑΤΟΣ ΧΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4209-0085
Τιμή Έκδοσης
€37.94
Τιμή Πολιτείας
€32.25
(-15%)
Κερδίζετε €5.69


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Τοπολογία εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ως αυτοδύναμος μαθηματικός κλάδος και παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας της, έχει καταξιωθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας και έκφρασης σ' όλους τους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης. Η συνεισφορά της Τοπολογίας είναι πλέον δομική σ' όλα τα επιμέρους αντικείμενα της Μαθηματικής Ανάλυσης (Πραγματική Ανάλυση, Μιγαδική Ανάλυση, Συναρτησιακή Ανάλυση, Αρμονική Ανάλυση, Διαφορικές Εξισώσεις κ.τ.λ.). Επιπλέον, η Τοπολογία χρησιμοποιείται ευρύτατα στη Γεωμετρία, στην Άλγεβρα αλλά και σε περισσότερο εφαρμοσμένους κλάδους των Μαθηματικών, όπως η Μηχανική και η Στατιστική. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η Τοπολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη δημιουργία μαθηματκών μοντέλλων που εξυπηρετούν ερευνητικά κλάδους των Θετικών Επιστημών, όπως η Οικονομία, η Μετεωρολογία, τα Ασφαλιστικά Μαθηματικά, η Επιδημιολογία στην Ιατρική κ.τ.λ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τοπολογία είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Μαθηματικών Τμημάτων. Οι γνώσεις της Τοπολογίας που προσφέρονται σ' ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ενός Τμήματος Μαθηματικών, καλύπτουν συνήθως δύο ενότητες. Τη θεωρία των Μετρικών Χώρων και μια εισαγωγή στη Γενική Τοπολογία.
Ένας τρόπος διδασκαλίας των ενοτήτων αυτών είναι να δοθεί αρχικά η θεωρία των Μετρικών Χώρων και στη συνέχεια, ως γενίκευση, η εισαγωγή στη Γενική Τοπολογία. Ο άλλος τρόπος, είναι να ξεκινήσει κανείς με τη Γενική Τοπολογία και να δώσει στη συνέχεια, ως εφαρμογή της, τη θεωρία των Μετρικών Χώρων.
Στο βιβλίο αυτό, που προορίζεται, εκτός των άλλων, να στηρίξει διδακτικά τις ανάγκες του μαθήματος "Εισαγωγή στην Τοπολογία" του 3ου εξαμήνου του Προτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιλέχτηκε ο πρώτος από τους παραπάνω τρόπους. Ο λόγος είναι ότι, στο 3ο εξάμηνο των σπουδών, ο φοιτητής δεν έχει ακόμη την ωριμότητα να δεχτεί και να αφομοιώσει τις γενικές και αφηρημένες έννοιες της Γενικής Τοπολογίας. Αντίθετα, μια διεξοδική μελέτη των Μετρικών Χώρων, εκτός του ότι προετοιμάζει τον φοιτητή να δεχτεί ομαλά τις αφηρημένες δομές της Γενικής Τοπολογίας, τον βοηθάει να κατανοήσει καλύτερα τη δομή του ευκλείδειου χώρου Rn, που μελετά ταυτόχρονα το Λογισμό των Συναρτήσεων Πολλών Μεταβλητών. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
- ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΧΩΡΟΙ
ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΠΛΗΡΕΙΣ ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΟΛΙΚΑ ΦΡΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΔΙΑΧΩΡΙΣΙΜΟΙ ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
- ΤΟΠΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Τοπολογικοί χώροι
Συναρτήσεις σε τοπολογικούς χώρους
Τοπολογικοί χώροι 1ης και 2ης αριθμησιμότητας
Αξιώματα Διαχωρισμού
Συμπαγείς Τοπολογικοί Χώροι
Συνεκτικοί Τοπολογικοί Χώροι
-ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Θέματα απ' όλη την ύλη
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604185931
ΕκδότηςΤΖΙΟΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας4209-0085
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bagavosd2000

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS