Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΡΑΤΟΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ // Η

ΚΡΑΤΟΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Κωδ. Πολιτείας: 3718-0207




Παρουσίαση

Κύριοι συνάδελφοι, εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριε πρέσβη, κύριοι συνάδελφοι στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου και αυτήν την προσφώνηση, κυρίες και κύριοι, με χαρά κηρύσσω την έναρξη των εργασιών αυτής της ημερίδας, γιατί, και μόνο ότι γίνεται αυτή η ημερίδα, και με το συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύει ότι κάτι έχει αλλάξει και αλλάζει στο χώρο της ΕΥΠ.
Το ζήτημα δεν είναι να ψηφίζουμε νόμους, το ζήτημα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι, το ζήτημα είναι οι θεσμοί να αποδεικνύουν τις αντοχές τους στην πράξη. Αυτή η Ημερίδα από την πλευρά της ομοσπονδίας των συλλόγων της ΕΥΠ, είναι αφιερωμένη στο κράτος, την ασφάλεια, και το ρόλο της ΕΥΠ.
Πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος ο οποίος αναμορφώνει το καθεστώς της ΕΥΠ, ο νόμος 3649/2008, ένας νόμος ο οποίος είναι προσανατολισμένος προς δύο κατευθύνσεις. Την κατεύθυνση που αφορά τον στόχο της ΕΥΠ, η ΕΥΠ, σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά της, και την οργάνωσή της, την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και θα το εξηγήσω πολύ σύντομα, και το δεύτερο αφορά την αναμόρφωση των υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά το οργανωτικό μέρος.
Πριν από λίγα χρόνια θα φαινόταν οξύμωρο, να μιλάμε για μια μυστική υπηρεσία, και να θεωρούμε ότι αυτή η υπηρεσία είναι ταγμένη στην υπηρεσία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του πολίτη. Το αντίστροφο είχε επικρατήσει, και ίσως ήταν στις συνειδήσεις πολλών και εξακολουθεί να παραμένει η ίδια εντύπωση και να καλλιεργείται. Δεν είναι έτσι και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Στόχος της ΕΥΠ, το λέει και ο τίτλος της Ημερίδας, είναι από την μία πλευρά, η ασφάλεια ως στοιχείο του ίδιου του κράτους, αλλά η ασφάλεια του κράτους δεν είναι κάτι απρόσωπο, και δεν μπορεί να είναι κάτι απρόσωπο, δεν αφορά καταστατικούς μηχανισμούς. Η ασφάλεια του κράτους είναι η ασφάλεια του πολίτη, και η ασφάλεια του πολίτη σημαίνει πρωτίστως την προστασία των δικαιωμάτων του. Άρα στην πραγματικότητα, η ΕΥΠ είναι ταγμένη να στρέφεται και να αναζητεί πληροφορίες για εκείνους οι οποίοι επιβουλεύονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, για εκείνους οι οποίοι μέσα από μη νόμιμες δραστηριότητες φτάνουν στο σημείο να δημιουργούν τις τάσεις περιορισμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, για να μας γυρίσουν στην εποχή ενός αστυνομικού κράτους, το οποίο ευτυχώς, όπως αποδεικνύει η πορεία του τόπου μας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Προστατεύοντας το κράτος, δεν προστατεύουμε, το επαναλαμβάνω, τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς. Δεν έχουν αυτοτέλεια σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, και δεν πρέπει να έχουν αυτοτέλεια οι καταστατικοί μηχανισμοί. Τότε μόνο δικαιολογούνται, όταν είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη, αυτό σημαίνει ένα σύγχρονο δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος δικαίου. Αυτό προσπαθούμε και μέσα από τον νόμο να αναδείξουμε, και αυτό θα αναδείξει και η πορεία οργάνωσης και στελέχωσης της ΕΥΠ σταδιακά. [...] (Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών - ΚΗΡΥΞΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ)

Περιεχόμενα

- Ι.Σ., Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.
Κ.Α., Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.
Καλοσώρισμα από το Προεδρείο του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.
- Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών. Κήρυξη Έναρξης εργασιών Ημερίδας
- Πρέσβυς Ιωάννης Κοραντής, Διοικητής Ε.Υ.Π. "Οι σημερινές προκλήσεις και το μέλλον των Υπηρεσιών Πληροφοριών"
- Κ.Α., Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.
"Νέος Νόμος, Νέα Ε.Υ.Π., Νέα Εποχή. Πρόκληση και Αναγκαιότητα"
- Απόστολος Σταύρου, Βουλευτής Ν.Δ., Πρόεδρος της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. "Ο έλεγχος της Ε.Υ.Π. από τη Βουλή"
- Μάκης Βορίδης, Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
- Γεώργιος Ντόλιος, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- Παναγιώτης Πλουμής, Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
- Ηλίας Ηλιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
- Ιωάννης Μπούγας, Βουλευτής Ν.Δ.
"Η λειτουργία της Ε.Υ.Π. στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον: θεσμικός εξοπλισμός και νέες προκλήσεις"
- Πρέσβυς Παύλος Αποστολίδης, πρώην Διοικητής Ε.Υ.Π. "Υπηρεσίες Πληροφοριών και μικρά κράτη: Η πρόταση της Ελλάδας"
- Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). "Ο Ρόλος των Υπηρεσιών Πληροφοριών στο νέο Διεθνές Περιβάλλον Ασφάλειας"
- Δρ. Ιωάννης Νομικός, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS)
"Ο ρόλος των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου"
- Καθηγητής Χρήστος Γούδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "Ίων Δραγούμης". "Ο άγνωστος στρατιώτης ενός αφανούς αγώνα"
- Παναγιώτης Τρυφιάτης, Οικονομολόγος - Msc Πολιτικής Επιστήμης, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ "Ανδρέας Παπανδρέου".
"Η συμβολή της πληροφορίας στην πρόληψη και αποτροπή κινδύνων για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας"
- Δρ. Κων/νος Γρίβας, Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.
"Οι ασύμμετρες απειλές ως γεωπολιτικό φαινόμενο και ο ρόλος των Υπηρεσιών Πληροφοριών στην αντιμετώπισή τους"
- Γιάννης Ζ. Δρόσος, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.
"Η ασφάλεια, οι ελευθερίες, η πληροφορία, το άτομο, τα ηλεκτρονικά μέσα και ο παγκοσμιοποιημένος τρόμος"
- Άλκης Δερβιτσιώτης, Επικ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δ.Π. Θράκης. "Αναζητώντας τη (δύσκολη) νομιμοποίηση των Υπηρεσιών Πληροφοριών - όψεις της Ευρωπαϊκής εμπειρίας"
- Ελισάβετ Μπέσιλα-Μακρίδη, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, "θεσμικό πλαίσιο, ζητήματα και προοπτικές"
- Γιώργος Χαρβαλιάς, Διευθυντής Εφημερίδας "Έθνος".
"Η Ε.Υ.Π. στη σύγχρονη Νεοελληνική πραγματικότητα"
- Τίτος Αθανασιάδης, Διευθυντής Εφημερίδας "Απογευματινή". "Ιδεολογία και Εθνική επιρροή"
- Ηλίας Δόλγυρας, Εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "Υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αλλά και ασφάλεια"
- Νικόλαος Μπεσίρης, Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ.
"Διακλαδική συνεργασία στο πλαίσιο της πληροφοριακής κάλυψης"
- Ιωάννης Καρόπουλος, Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος.
"Λαθρομετανάστευση και Ελληνική Εμπειρία"
- Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής".
"Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Ελλάδα"
- Ιωάννης Ραγιές, Επισκ. Καθηγητής Αμυντικής και Στρατηγικής Ανάλυσης στη Σ.Σ.Ε. και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
"Σύγχρονες προκλήσεις για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών - Η συνδρομή στην άσκηση πολιτικής
- Δρ. Μανούσος Καμπούρης, Βιολόγος, Phd Ιατρικής.
"Πληροφοριακή βάση της προνοητικής αντιμετώπισης της ΡΒΧΠ απειλής
- Πρέσβυς Ιωάννης Κοραντής, Διοικητής Ε.Υ.Π.
Κ.Α., Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.
- Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας
Λεπτομέρειες
ISBN139789604204137
ΕκδότηςΠ.Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ / ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Κωδικός Πολιτείας3718-0207
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Papadaki Maria, chamzaosman, demetpapad, dionism1972, JOHNBS, kalexia, Konchilia, aposdrak, wooyann, marina.hrdu, Pappakos, argirpap, kakili, nemoniko, Panagiotis Haldaios, Yiannayiotou, elena 222, astagakis, raccoon, emaladaki, Chris 619, iceshoweronfire, dpapis, anny2002, thlemaxos, chbarmparousis, axilleasbmw, matterhorn, annoulita, axilpat2, leukokrino, asprado, lisari.blogspot, babistouloumis, gl1996, loukanika, Panosv91, spitzenklasse, soto23, Losky, Papaleksandros, dimitrakotouza, Γιώργος Λουκής, filioenz, Ozymandias, PolyKo, mariachristina15, Eirini135, dikanell, Jana_Stefani, annacharoni, anna kaisari, mkartsona, Myrianthi, EudokiaThomopoulou, venifra, aggeliki1985m, angelikimarou1985, Σπυρούλα, ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΟΜΙΚΗ, gtrakakis, landlab, eleutheriakos7, Χρήστ0ς18, michalis kyranis, space_diversity, dimiza alki, giorgos_bek, sotkil, Periergos, teokoym, evagsar, Irini 3/2, Elementstv, tim8, eh19889, antpth, Панаётис, Achilles Kokkinidis, Ανδρέας Τζερεφός, fotinipoliteia, statmil, Στεφανιδου Χριστίνα, grigoristselepis1972, Anticapri, tamopepa, K.Vasileios, sotbek, Μαντώ Γκακνη, spiros57, San Junipero, geoback, iNtagkas, Cretan1986, Princeps, SPUROS38, mgerogian, nstheod, Doukas, Summerwind, IfigeneiaTz, Γεώργιος Τσόλας, pandreop, 235727, profkk79, ΜΑΡΘΑΑΑ, panoslit, iordanpap, konstantinos paloukas, Antonio96, marios maratos, Σωτήρης, apsathan, jogeodim, askalamaras, Natassaki00, ΒΟΥΡΤΣ, kostasmaria1, Κυπριανός, Katerina16, fotpeg, maria tsadiraki, athenodoros, anastasios03021974, takis ducati , EltonDeda, mantzouros, theoamax, gdpapanicolaou, ατασία, pulsatilla, kparas, Christos Kitsos, DIMITRIS KAZAKIDIS, Μιχαέλα Χασιώτη, halchess2003, Spygos, faylika, GITA, ayla, sakedimitra, NVE8891, savichat, liana1972, goulgoutis, Andreas Aslanis, Yewon Sim, loukaskoutsikos, CetLot, glauki2003, simeonphil, Nikoletta Hondou, virtouxan, kostantinosap, Charakopoulos Christos, johnko99, nikontag, tsofa81, vicpoliteia2, raf12, litokanli, Deppy_17, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, bgalanomatis, ADETI, Tzina7, podilatis, ANTHONY2020, blacknarcissus, classics, kkaravassilis, SOKOLATA73*, xaralabos125, krozakou, diogenissak, thanos2019, naspka, Modalpublicheritagelab, ειρηνη93, kdimi, konstantin.kat, politisx, Elpida Vogli, ΜΑΛΕΔΑΚΗ, kostas0231, tegos, peparthe, Artemis13, C Angelopoulos, Christoupolitis, Reni78, xsv, Μανουσοδεποινακη, kleiovj, thanos2018, nmpoutis, Anthonia, Ηλιάνα7, dorsam88, smanthos, fmavromati, Maraki78, Georges$, thzarkos, μαστρογιωργης, Βεδές Δημήτριος, terpanag, Αριστέα Μποτζάκη, Vasileios Douros, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ, checkbook

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS