Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΛΑ... ( ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΛΑ...

OATES JOYCE-CAROL
Κωδ. Πολιτείας: 0010-0903




Παρουσίαση

Ο Ματ Ντόναγκι ήταν πάντοτε ΦΑΦΛΑΤΑΣ. Αλλά αυτό δεν του δημιουργούσε προβλήματα - μέχρι τη μέρα που δυο αστυνομικοί μπήκαν στην τάξη του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει έξω από αυτήν. Τον κατηγόρησαν πως είχε απειλήσει να ανατινάξει το Γυμνάσιο του Ρόκι Ρίβερ. Η Ούρσουλα Ριγκς ήταν από πάντα της ΑΣΧΗΜΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Μοναχική, με επίμονο βλέμμα, η Ούρσουλα δεν έχει χρόνο για τις συνηθισμένες χαζομάρες του Γυμνασίου, όπως φίλους και ραντεβού - ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται στον εαυτό της. Της Ούρσουλας της αρέσει να κοιτάζει τη δουλειά της. Και ειλικρινά, ούτε που γνωρίζει καλά καλά τον Ματ Ντόναγκι. Όμως, η Ούρσουλα είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζει τι πραγματικά είπε ο Ματ εκείνη τη μέρα... άρα, και το μόνο πρόσωπο που μπορεί να τον βοηθήσει. Σ' αυτό το μυθιστόρημα, η διάσημη συγγραφέας Τζόις Κάρολ Όουτς έχει γράψει μια προκλητική και τολμηρή ιστορία γύρω από τη φιλία και την οικογένεια, γύρω από την πίστη και την προδοσία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBIG MOUTH AND UGLY GIRL
ISBN139789604223893
ΕκδότηςΑΓΚΥΡΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΚΩΣΤΙΑ
ΕπιμέλειαΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΟΥΤΣ ΤΖΟΙΣ-ΚΑΡΟΛ
Κωδικός Πολιτείας0010-0903
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

spirosnikos, nikolaras, Μενέλαος, Melissa2013, tim8, fotinipoliteia, Ron, Arabornn

Κριτικές για το προϊόν

[14/05/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Mαζί με το ΄Κρυφό ημερολόγιο του Έιντριαν Μόουλ' της Σου Τάουνσεντ (1982) αποτελούν το δίδυμο του 'απόλυτου' εφηβικού μυθιστορήματος, όπου το χιούμορ, η πολιτική ορθότητα, οι δυσκολίες της εφηβικής ηλικίας και τα κοινωνικά προβλήματα 'κονταροχτυπιούνται' με τον δημιουργικότερο, απολαυστικότερο και ρεαλιστικότερο τρόπο. Όπως καί στον 'Βιασμό' (2003), η Όουτς αποδεικνύει την συγγραφική μοναδικότητα που διαθέτει στη ψυχογράφηση των χαρακτήρων του βιβλίου της - άλλωστε είναι Διακεκριμένη Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο 'Πρίνστον' του Νιού Τζέρσι. Το σημαντικό στοιχείο του μυθιστορήματος που γοητεύει τους αναγνώστες είναι ότι, μέσα από τις παράλληλες ιστορίες του 'Φαφλατά' ('Big Mouth') και της 'Aσχημης' Έρσουλα Ρίγκς ('Ugly Girl') αλλά καί της φιλίας τους, επιτυγχάνει να περιγράψει με κωμικοτραγικό τρόπο το έντονο 'κύμα' καχυποψίας που υπήρχε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά πιθανές εγκληματικές ενέργειες ή τρομοκρατικά σχέδια εφήβων με ψυχολογικά προβλήματα - ήταν νωπές οι μνήμες από τη μαζική δολοφονία στο Λύκειο του Κολουμπιάνο, το 1996. Σοκάρει το γεγονός ότι κάποιες απομονωμένες φράσεις μπορούν να στιγματίσουν και να θέσουν σε κίνδυνο την ηρεμία στη ζωή μιας αστικής οικογένειας. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Όουτς δεν παραλείπει να τονίσει την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της εφηβικής εφευρετικότητας, ενώ το χιούμορ και ο προβληματισμός κάνουν το μυθιστόρημα αξέχαστο. Τελικά, όλοι οι αναγνώστες θα ανιχνεύσουν στοιχεία στον εαυτό τους από την προσωπικότητα της ατίθασης Έρσουλα, αλλά καί του αισιόδοξου Ματ, συμφωνώντας με την Όουτς ότι όλοι οι άνθρωποι μαθαίνουν, αλλά καί μπορούν να εμπνευστούν μέσα από τις εμπειρίες των άλλων ατόμων. Ένα μυθιστόρημα που μένει αξέχαστο και που, σίγουρα, καλό είναι να επανεκδοθεί στα ελληνικά. Προτείνω όλοι οι έφηβοι (και μή) να το διαβάσουν. Βαθμολογία: 4,6/5 ή 9,2/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
WHITAKER CHRIS
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS