Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ // ΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

ΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ RUDYARD KIPLING ΑΠΟ ΤΟΝ G.C. BARRETT

+
-
KIPLING RUDYARD (NOBEL 1907)
Κωδ. Πολιτείας: 0010-1097
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€12.00
(-25%)
Κερδίζετε €4.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα στον συναρπαστικό κόσμο της ζούγκλας ένα αγόρι θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Το «Βιβλίο της Ζούγκλας» είναι μια ιστορία ανακαλύψεων - το να κάνεις τους άλλους να σου προσφέρουν το πιο καλό που κρύβουν μέσα τους κι εσύ να βρίσκεις μόνος σου τον τόπο που σου ταιριάζει. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο Κίπλινγκ (Kipling) Τζόζεφ Ράντγιαρντ (Βομβάη 1865 - Λονδίνο 1936), γιος του διευθυντή του Μουσείου της Λαχώρης, εξάδελφος του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, σε ηλικία έξι χρονώ ταξίδεψε από τις Ινδίες για την Αγγλία, όπου έζησε εσώκλειστος για αρκετά χρόνια σε σχολεία, από τα οποία αποκόμισε οδυνηρές εμπειρίες, τόσο έντονες, ώστε να τις επαναφέρει συνεχώς στο έργο του. Άλλωστε ο ίδιος επέστρεψε στη γενέθλια γη όπου έζησε δημοσιογραφώντας για χρόνια. Στις ΗΠΑ (Βερμόντ), όπου πήγε με την Αμερικανίδα γυναίκα του, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Παρ' όλα αυτά όμως εκεί έγραψε τα περίφημα δύο "Βιβλία της ζούγκλας ("The Jungle Books", 1894, 1895) και τον "Θαραλλέο καπετάνιο" ("Captain Courageous", 1897). Επέστρεψε στην Αγγλία, όπου παρέμεινε, σχεδόν μέχρι τέλους. Εκεί έγραψε το αριστούργημά του, το μυθιστόρημα για παιδιά "Κιμ". Τον κατηγόρησαν ότι ήταν ο εκφραστής του αυτοκρατορικού ιδανικού και ότι τα έργα του εξαίρουν την αγγλική αποικιοκρατία. Εντούτοις ήταν μεγάλος συγγραφέας (Νόμπελ 1907), οι εμπειρίες του οποίου από τη ζωή του στις Ινδίες τού πρόσφεραν πλούσιο υλικό για τα βιβλία του. Να σημειωθεί ότι οι ευωδιές, ο έναστρος ουρανός, η μυστηριώδης ζούγκλα, οι σιωπηλές νύχτες πέρα μακριά αποτυπώθηκαν με οικονομία στο έργο του αλλά και με ενάργεια, ευαισθητοποίησαν τις αισθήσεις, όξυναν την παρατηρητικότητά του. Καρπός των βιωμάτων του στον τόπο όπου γεννήθηκε και σεβάστηκε είναι και "Τα βιβλία της ζούγκλας", όπου τα ζώα κινούνται, αγαπούν, παθιάζονται, ελπίζουν, στοχάζονται ελεύθερα, σαν πλάσματα ανώτερα και από τους ανθρώπους. Εκεί, ανάμεσα σε αυτόν τον μυστικό κόσμο, ανάμεσα στα ζώα και στην αθωότητα του τοπίου, έρχεται να ζήσει και να μεγαλώσει ένα παιδί, αγοράκι, ο Μόγλης. Η ιστορία είναι πολύ γνωστή. Τον Μόγλη ανακαλύπτει μες στους θάμνους, βρέφος ακόμη, μια οικογένεια λύκων. Οπότε ο πατέρας λύκος είπε στη λύκαινά του: "Κοίτα! Ένα ανθρώπινο μωρό". Το μωρό "είχε μαύρα μαλλιά και σκανταλιάρικο βλέμμα. Κοίταξε θαρρετά τον πατέρα-λύκο και γέλασε. "Αχ, δεν έχει τύχει να δω άλλοτε μωρό ανθρώπου!", είπε η μητέρα λύκαινα. "Για φέρ' το κοντά μας".
Από το σημείο εκείνο αρχίζει μια συναρπαστική ιστορία όπου η φιλία, τα αισθήματα, η νοσταλγία και η πίστη συνυπάρχουν και συνομιλούν με την πιο ατίθαση και πλούσια φαντασία. Το έργο, όπως προείπαμε, είναι γνωστό, ασφαλώς κλασικό και πολύ δημοφιλές, και αξίζει εδώ να τονιστούν η αρτιότητα της παρούσης έκδοσης, η έκτακτη εικονογράφηση του Don Daily και η απαράμιλλη διασκευή του G.C. Barret, ο οποίος έχει επίσης διασκευάσει για παιδιά το μυθιστόρημα του Kenneth Graham "Ο άνεμος στις ιτιές" (ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/7/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE JUNGLE BOOK
ISBN139789604225743
ΕκδότηςΑΓΚΥΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων60
Διαστάσεις28x21
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ
ΕικονογράφησηDAILY DON
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΠΛΙΝΓΚ ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0010-1097
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, alexver, biancpolit, Nefeli Karapiperi, EKORE, Theodora1996, annaserp, Christos Kitsos, vicpoliteia2, Ιωάννα Παναγάκη

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS