Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ( ΠΟΛΕΜΟΣ + ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 15 /ΣΕΙΡΑ )

Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1914-1918

FERGUSON NIALL
Κωδ. Πολιτείας: 2120-0204




Παρουσίαση

Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στο θάνατο περίπου οκτώ εκατομμύρια άνδρες και επέφερε στη μεταπολεμική Ευρώπη μια τεράστια οικονομική κρίση, ανακόπτοντας την ανάπτυξη και τη σχετική ευημερία της. Με αυτό το πραγματικό πρωτοποριακό και προκλητικό βιβλίο του ο Niall Ferguson ρωτά: «Άραγε όλες οι θυσίες που έγιναν, άξιζε τον κόπο και να γίνουν;» Με μια ιστορική ανάλυση λαμπρή, διεγερτική για τη σκέψη, ριζοσπαστική και συγχρόνως ευχάριστη στο διάβασμά της, ο συγγραφέας κατευθύνει τους προβληματισμούς του αναγνώστη σε μια σειρά θεμάτων μεγάλης βαρύτητας: Ήταν όντως αναπόφευκτος αυτός ο κατακλυσμός και αντιπροσώπευαν πράγματι οι Γερμανοί μια γνήσια απειλή για τις Δυνάμεις της Αντάντ; Έγινε στ’ αλήθεια δεκτή με κύματα λαϊκού ενθουσιασμού σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, η κήρυξη του πολέμου; Γιατί οι άνδρες-πολεμιστές εξακολούθησαν να μάχονται για 4 χρόνια και 3 μήνες, ενώ οι συνθήκες ζωής στα χαρακώματα ήταν τόσο άθλιες; Υπήρχε μήπως διάχυτος ένας «έρωτας θανάτου» που οδηγούσε τους ίδιους τους στρατιώτες στην αυτοκαταστροφή τους; (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PITY OF WAR, 1914 - 1918
ISBN139789604264582
ΕκδότηςΙΩΛΚΟΣ
ΣειράΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 15
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2008
Αριθμός σελίδων880
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΧΑΓΙΕΡ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΟΚΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΝΑΙΑΛ
Κωδικός Πολιτείας2120-0204
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

diogenis06, leukokrino

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanxalk, hobistas, ptasios, Theodoros_g

Κριτικές για το προϊόν

[23/09/2014] Chaosman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένα δύσκολο ανάγνωσμα για το ευρύ αναγνωστικό κοινό θα έλεγα πως είναι το συγκεκριμένο βιβλίο του κύριου Φέργκιουσον. Πρόκειται για μία μακροσκελή και λεπτομερή ανάλυση της γενικότερης πολιτικής και ψυχολογικής κατάστασης των Ευρωπαίων λίγο πριν το ξέσπασμα του Ά παγκοσμίου πολέμου και κατά τη διάρκεια αυτού. Υπάρχουν λεπτομερέστατοι πίνακες, αναφορές και αξιολογήσεις για το ανθρώπινο δυναμικό που χάθηκε στις επί μέρους μάχες, αναλύσεις για αποφάσεις που πάρθηκαν ή που παραλήφθηκαν με τραγικές συνέπειες στις αντιμαχόμενες πλευρές. Μια βαθιά ανάλυση για την Ευρώπη του 1914-1918 που προβληματίζει, ενημερώνει και ταυτόχρονα αποσαφηνίζει καταστάσεις και πεπραγμένα. Όποιος περιμένει περιγραφές μαχών με γλαφυρό ύφος θα απογοητεύει. Δεν πρόκειται για τέτοιου είδους βιβλίο. Δίνω 3 αστέρια μόνο και μόνο γιατί σε πολλά σημεία απαιτεί το κάτι παραπάνω για να συνεχίσεις να διαβάζεις.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS