Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΦΥΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΖΙΖΑΝΙΑ

Η ΦΥΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΖΙΖΑΝΙΑ

+
-
BOCK-COTE MATHIEU
Κωδ. Πολιτείας: 1510-0246
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα νέο κίνημα, μια νέα θρησκευτική αμερικανική Αριστερά, η "woke" (αφυπνισμένη) Αριστερά, έχει εξέλθει από το περιθώριο και βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης των δυτικών κοινωνιών, φωτισμένη από την Αποκάλυψη της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας... Το σύνολο των εννοιών στρέφεται γύρω από την κριτική του λευκού άνδρα, του μεγάλου σατράπη της Δύσης που ενσαρκώνει τον διάβολο στην ιστορία, όπως το διδάσκουν οι μελέτες λευκότητας (whiteness studies)... Ήρθε λοιπόν η σειρά του να παίξει τον πρώτο ρόλο στη μεγάλη παγκόσμια ιστορία του αποδιοπομπαίου τράγου, ώστε να εξηγηθεί ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο σπισισμός (ειδισμός), οι κοινωνικές ανισότητες ακόμα και η κλιματική κρίση... "λευκοί δεν γεννηθήκαμε, γινόμαστε".
Ρατσιστής, ο λευκός άνθρωπος γίνεται μόνο και μόνο από το απλό γεγονός ότι είναι λευκός.
Η θεωρία του φύλου δεν αρκείται πλέον να υποστηρίζει ότι ο ορισμός του αρσενικού και του θηλυκού ποικίλει ανά τις εποχές, αλλά, πλέον επιχειρεί να καταργήσει αυτή τη διάκριση: πρόκειται για καθαρά κοινωνικές κατασκευές, θεμελιωδώς αυθαίρετες, που πρέπει να αποδομηθούν ώστε να τα απελευθερώσει από αυτόν τον άδικο καταναγκασμό και να τους επιτρέψει να αυτοκαθορίζονται... Η θεωρία του φύλου αποτελεί το αποκορύφωμα της κονστρουκτιβιστικής τάσης που εντέλλεται τον τεχνητό χαρακτήρα όλων των φυσικών, ιστορικών και κοινωνικών μορφών. Όλα είναι κοινωνική κατασκευή και τα πάντα μπορούν να αποδομηθούν. Το φυσικό δεν υπάρχει, το πολιτισμικό είναι αυθαίρετο.
Το μεγάλο δυτικό πάθος σήμερα είναι η αποπροσωποποίηση: με το να αποσπάται από τον εαυτό του, ο δυτικός άνθρωπος πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέφει στον χρόνο πριν από την πτώση του στην Ιστορία... Θέλει να αυτοκαταργηθεί, όπως φανερώνει επίσης η ιδεολογία του αντιειδισμού, η οποία ονειρεύεται να τον εκτοπίσει από την προνομιακή του θέση στη δημιουργία, λες και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σκουλήκι ή μια ενόχληση επί της γης. Η διάλυση της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας, αντιπροσωπεύει το σημείο ολοκλήρωσης της λογικής της αποδόμησης. Πρόκειται για μια μεταφυσική κρίση που πλήττει έναν δυτικό πολιτισμό που δεν ξέρει πλέον τι πρέπει να κρατήσει ως πραγματικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση
Εισαγωγή
Η αποαποικιακή εξέγερση και η νέα εικονομαχία
Η εύθραυστη φύση των "αφυπνισμένων" και η νύχτα του λευκού προνομίου
Υπερβολικά λευκό! Κοινωνιολογικά ορόσημα για την κατανόηση του νέου φυλετικού ζητήματος
Η φαντασίωση του ηθικού καθαρμού και η σταυροφορία κατά του μίσους
Επίλογος: Το φύλο των αγγέλων και η φυλετιστική επανάσταση
Ευχαριστίες

Επιμέλεια έκδοσης: Χρ. Σταματοπούλου, Γ. Καραμπελιάς
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA REVOLUTION RACIALISTE ET AUTRES VIRUS IDEOLOGIQUES
ISBN139789604272303
ΕκδότηςΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕπιμέλειαΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΚ-ΚΟΤΕ ΜΑΤΙΕ
Κωδικός Πολιτείας1510-0246
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

cersos, βιβλιοπόντικας

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cersos

Κριτικές για το προϊόν

[24/01/2022] cersos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο για γερά στομάχια.Δυστυχώς όσα μας καταθέτει δεν είναι κάποια "προφητεία" ενός δυστοπικού μέλλοντος,αλλά η καταγραφή του παρόντος που βιώνουν οι παραπαίουσες δυτικές κοινωνίες.
[12/01/2022] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο είναι εξαιρετικό στην περιγραφή των διαφόρων κινημάτων που αναδύθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια και θέτουν ζητήματα δικαιωμάτων όλων των αναδυόμενων μειονοτικών ομάδων ( BLM, Woke, SJW, antifa, LGBTQ , μετανάστες κ.α.) στις κοινωνίες της δύσης και επίμονα και διαρκώς διασπούν την, έτσι ή αλλιώς εύθραυστη από το κυριαρχούν ατομιστικό πνεύμα, κοινωνική συνοχή. Στην προσπάθειά τους αυτή προχωρούν, με βασικό όπλο τους τη θεωρητική εργασία που γίνεται στα διάφορα πανεπιστήμια της αλλοδαπής , στην αποδόμηση όλων όσων περιγράφονται ως κοινωνικές δομές, όπως έθνη, συλλογικές ταυτότητες, θρησκείες και λαούς καλλιεργώντας ένα κλίμα πόλωσης και αντίθεσης ανάμεσα στις συνιστώσες των δυτικών κοινωνιών. Ο συγγραφέας επικεντρώνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του , το Κεμπέκ του Καναδά, αλλά μας δίνει και μια πολύ καλή εικόνα από το τι συμβαίνει και στις γειτονικές ΗΠΑ , την κυρίαρχη δύναμη του δυτικού κόσμου, αλλά και στην Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στη Γαλλία. Το βιβλίο ασκεί δίκαιη και αυστηρή κριτική στις διάφορες θέσεις των κινημάτων αυτών τα οποία αναφύονται ως μανιτάρια στο δυτικό κόσμο και πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει την πηγή όλων των κακών της μοίρας του σύγχρονου ανθρώπου που δεν είναι άλλη από το σύστημα της πατριαρχίας και τον κακό λευκό άνδρα. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για ενός είδους υπόκωφο εμφύλιο σπαραγμό που αποδιοργανώνει τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες και αμφισβητεί με πάθος καθιερωμένες αξίες, αρχές και κανόνες, τα οποία θεωρεί ως κατασκευάσματα της κυρίαρχης λευκής ελίτ. Αν διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη θα έλεγα ότι δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που θα δούμε τέτοια φαινόμενα και στην Ελλάδα, παρόλο που η οικονομικοκοινωνική ελληνική πραγματικότητα διαφέρει αισθητά από αυτή της Αμερικής ή του Καναδά και της Γαλλίας. Άλλωστε ως χώρα καπιταλιστικής περιφέρειας έχουμε πικρή πείρα από τέτοιου είδους τεχνητές μεταφυτεύσεις. Συγχαρητήρια στον εκδοτικό οίκο για το καλαίσθητο της έκδοσης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS