Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΖΟΥΚΕΡΜΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ - ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΖΟΥΚΕΡΜΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

+
-
ROTH PHILIP
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0227
Τιμή Έκδοσης
€29.04
Τιμή Πολιτείας
€20.33
(-30%)
Κερδίζετε €8.71


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο ''Ο συγγραφέας-φάντασμα'' που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 και αποτελεί το πρώτο μέρος της περίφημης Τριλογίας -του σημαντικότερου έργου του Ροθ τη δεκαετία του 1970-, γνωρίζουμε τον Νέιθαν Ζούκερμαν, έναν εκκολαπτόμενο συγγραφέα παθιασμένο με τα Μεγάλα Έργα της παγκόσμιας γραμματείας. Ο Ζούκερμαν περνάει ένα βράδυ στη Νέα Αγγλία, στο απομονωμένο αγρόκτημα του λογοτεχνικού του ειδώλου, του συγγραφέα Ε. Ι. Λόνοφ, και ανακαλύπτει τις αντιφάσεις ανάμεσα στη λογοτεχνία και την πραγματικότητα.
Στο ''Ζούκερμαν λυόμενος'', δεύτερο μέρος της τριλογίας, η δράση μεταφέρεται στο Μανχάταν, στα τέλη της συνταρακτικής δεκαετίας του 1960. Ο Ζούκερμαν, τριαντάρης, υποφέρει από τις άμεσες συνέπειες της λογοτεχνικής φήμης: ο ρομαντικός ιδεολόγος, προστατευόμενος του Ε. Ι. Λόνοφ, είναι πια μια διασημότητα.
Το ''Μάθημα ανατομίας'', το τρίτο μέρος της τριλογίας, διαδραματίζεται στο διαμέρισμα του Ζούκερμαν, σε μια ακριβή νεοϋρκέζικη συνοικία την εποχή του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, το 1973. Ο Ζούκερμαν, σαράντα χρονών, υποφέρει από ανεξήγητους πόνους, μετατρέπει το σπίτι του σε νοσοκομείο, αναρωτιέται μήπως το ίδιο του το έργο είναι η αιτία, και στα μάτια του μόνο ο Νίξον αντιμετωπίζει τόσο σημαντικά προβλήματα.
Στο ''Όργιο της Πράγας'', που επέχει θέση επιλόγου της Τριλογίας, παρακολουθούμε τον Ζούκερμαν στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην κατεχόμενη από τους Σοβιετικούς Πράγα εν έτει 1976, με σκοπό να διασώσει από τη λήθη τα έργα ενός άγνωστου συγγραφέα που γράφει στα γίντις, τη γλώσσα των Εβραίων της Κεντρικής Ευρώπης. Τα μεγάλα ζητήματα της Τριλογίας εξετάζονται από μια εντελώς νέα οπτική γωνία, για να φτάσουμε έτσι στην εντυπωσιακή κατάληξη αυτού του πλούσιου, πολυποίκιλου και πολύπλοκου magnum opus. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Μαέστρος
Νέιθαν Δαίδαλος
Η μοιραία γυναίκα
Παντρεμένος με τον Τολστόι
ΖΟΥΚΕΡΜΑΝ ΛΥΟΜΕΝΟΣ
"Είμαι ο Άλβιν Πέπλερ"
"Είσαι ο Νέιθαν Ζούκερμαν"
Όσβαλντ, Ρούμπυ, και λοιποί
Κοίτα κατά το σπίτι, άγγελε
ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ
Το κολάρο
Χαμένος
Η φυλακή
Καιόμενος
Το σώμα
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
Σημειώσεις του μεταφραστή
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςZUCKERMAN BOUND
ISBN139789604350094
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2004
Αριθμός σελίδων768
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΡΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΤΟΥΛΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ
Κωδικός Πολιτείας3520-0227
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou

Κριτικές για το προϊόν

[23/08/2019] mihalisdav.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η τετραλογία αυτή με ένα απο τα λογοτεχνικά alter-ego του Roth, τον Νέιθαν Ζούκερμαν και την ανάδειξή του απο την αφάνεια στα ύψη της τέχνης περίμενα να είναι ένα είδος πνευματικού αυνανισμού. Πόσο λάθος έκανα! Η τέχνη, η οικογένεια, η ελευθερία, ο αυτοπροσδιορισμός αποτελούν τους άξονες των βιβλίων και είναι αριστοτεχνικά ενσωματωμένοι σε κάθε λέξη του βιβλίου. Φανταστικό ανάγνωσμα που σε εκπλήσσει και δεν κουράζεσαι να διαβάζεις. Το παραλήρημα του Ζούκερμαν στο «Μάθημα ανατομίας» ίσως είναι απ' τις κορυφαίες στιγμές της λογοτεχνίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΟΜΠΕΤΑ
KAY JACKIE
€17.25 €6.04
(-65%)
Κερδίζετε €11.21
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €12.15
(-65%)
Κερδίζετε €22.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS