Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ

EVERETT PERCIVAL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0295




Παρουσίαση

Καθηγητής πανεπιστημίου, οικογενειάρχης, πεπεισμένος πως, σαραντάρης πια, έχασε το τρένο της ζωής, ο Θίοντορ Στρητ, καθοδόν προς την αυτοκτονία, οδηγώντας προκειμένου να πάει (κυριολεκτικά) να πνιγεί, συγκρούεται μετωπικά με ένα φορτηγό, διαπερνά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και προσγειώνεται στο οδόστρωμα. Το κεφάλι του αποκόπτεται πλήρως από το σώμα του, κι έτσι ο πρώην υποψήφιος αυτόχειρ πεθαίνει όπως το επιθυμούσε, αν και όχι από το ίδιο το χέρι. Στην κηδεία του, τρεις μέρες αργότερα, σε μια εκκλησία στην οποία ο δηλωμένος άθεος Θίοντορ δεν θα έμπαινε επ’ ουδενί ζωντανός, ο νεκρός ανακάθεται στο φέρετρό του, αποκαλύπτοντας σε κοινή θέα τις πρόχειρες βελονιές με τις οποίες οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών έραψαν το κεφάλι στη γνωστή του θέση. Όταν, δε, αποφασίζει να σηκωθεί και να φύγει με τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά, σκορπά τον πανικό, προκαλεί ερήμην του συλλαλητήρια σε ολόκληρη την πόλη και γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αμερικής. Και τότε ο Θίοντορ, ζωντανός αν και νεκρός, με τις αισθήσεις του οξυμένες, πιο γενναιόδωρος, τρυφερός και αποφασιστικός από ποτέ, βρίσκεται όχι μόνο αντιμέτωπος με την άγνοια για την καινούργια του κατάσταση, αλλά και στο επίκεντρο μιας δίνης. Οι δημοσιογράφοι τον προπηλακίζουν, γίνεται θύμα απαγωγής από μια παραθρησκευτική οργάνωση που τον θεωρεί όργανο του σατανά, μια μυστική κρατική υπηρεσία ακολούθως τον κάνει ακούσιο πειραματόζωό της για να κερδίσει το μυστικό της αναγέννησης. . . Κι όταν θα γλιτώσει από όλα αυτά, θα ανακηρυχθεί από τηλεοράσεως ήρωας, αλλά και θα συνειδητοποιήσει πως δεν έχει πια ζωή.
"Η Αμερικάνικη Έρημος, γραμμένη από τον δεξιοτέχνη της αφήγησης Πέρσιβαλ Έβερετ, που η κριτική τον έχει παρουσιάσει ως το εκρηκτικό μείγμα του Σουίφτ με τον Ιονέσκο και τους Μόντυ Πάιθον, είναι ένα συναρπαστικό, ευφυές μυθιστόρημα, που ασκεί σαρωτική κριτική στην Αμερικάνικη κοινωνία, τον θρησκευτικό φανατισμό, την ισχύ των ΜΜΕ και την πανεπιστημιακή ζωή, και παράλληλα αποτελεί έναν στοχασμό για το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAMERICAN DESERT
ISBN139789604351022
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2006
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΕΡΕΤ ΠΕΡΣΙΒΑΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0295
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

grandfunk, Ελισάβετ., kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

grandfunk, Μενέλαος, agelikiparask, armholster

Κριτικές για το προϊόν

[04/11/2012] grandfunk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα αγαπημένα μου βιβλία. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΛΟΥ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58
ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS