Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUTETIA

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUTETIA

ASSOULINE PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0320




Παρουσίαση

Το παρισινό ξενοδοχείο Lutetia, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, μοιράζεται το πεπρωμένο της Γαλλίας τα κρίσιμα χρόνια από το 1938 έως το 1945, την άνοδο και την πτώση του Χίτλερ. Στους πολυτελείς του χώρους παρελαύνουν διαδοχικά εμιγκρέδες και αντιναζί συγγραφείς, πολιτικοί και καλλιτέχνες (όπως ο Τόμας Μαν, ο Βίλυ Μπραντ, ο Τζέιμς Τζόυς και ο Αλμπέρ Κοέν), έπειτα Γερμανοί αξιωματικοί των δυνάμεων κατοχής με στόχο την εξόντωση της Αντίστασης και, τέλος, οι εκπατρισμένοι που επιστρέφουν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Σε αυτό το συμβολικό πεδίο μάχης, όπου διαδραματίζονται πόλεμοι καλλιτεχνικοί, ερωτικοί, λογοτεχνικοί και στρατιωτικοί, ζει ο Κιφέρ, πρώην αστυνομικός και νυν υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου. Ο Κιφέρ, διακριτικός, απρόσιτος και ανεξιχνίαστος, γίνεται μάρτυρας συγκλονιστικών γεγονότων. Αφηγείται την μεσοπολεμική περίοδο της Ευρώπης λίγο πριν βυθιστεί σε άλλον ένα παγκόσμιο πόλεμο, τα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής σε ένα Παρίσι ηττημένο και ταπεινωμένο, την Απελευθέρωση και τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δοκιμάζεται από τις συνθήκες που τον καλούν να υπερασπιστεί τις αρχές και την αξιοπρέπειά του, να καταφύγει σε μικρές ή μεγάλες διευθετήσεις με την συνείδησή του και βασανίζεται από το ερώτημα που διατρέχει όλο το μυθιστόρημα: «μέχρι που μπορεί να προχωρήσει κανείς χωρίς να προδώσει τη συνείδησή του;»
Με ιστορική ακρίβεια και μυθιστορηματική πνοή ο Πιερ Ασουλίν αναβιώνει το θρύλο του μεγάλου ξενοδοχείου, και μαζί μια ολόκληρη εποχή, και θέτει τα ηθικά διλήμματα που γεννιούνται στις μεγάλες ιστορικές στιγμές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLUTETIA
ISBN139789604351206
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΣΟΥΛΙΝ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3520-0320
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aakou, MAATHNASOPOULOU

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Intacto77, barbiekar

Κριτικές για το προϊόν

[26/01/2012] phoevia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα καλογραμμένο βιβλίο με δύναμη στο λόγο που επιτρέπει την ίδια στιγμή να διαφαίνεται η ευαισθισία του κύριου προσώπου. Ενδιαφέρουσα είναι η αφήγηση των γεγονότων της περιόδου λίγο πριν το ξέσπασμα του Β'Παγκοσμίου Πολέμου και της ίδιας της περιόδου του πολέμου, τα αληθινά γεγονότα και οι άνθρωποι που υπήρξαν πρωταγωνιστές ο καθένας στη δική του ζωή και στο δικό του έργο. Κύριος χαρακτήρας του βιβλίου είναι ο αφηγητής ή μαζί του και όλοι οι αλλοι που μοιράζονται τις σελίδες του;
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΔΥΟ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€18.80 €6.58
(-65%)
Κερδίζετε €12.22

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS