Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

LAMAR JAKE
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0389




Παρουσίαση

Το «Είχαμε ένα όνειρο» είναι ένα βιβλίο σπάνιας δύναμης, ένα συναρπαστικό αφήγημα με θαυμάσια σμιλεμένους χαρακτήρες, που τολμά να προσεγγίσει όψεις του φυλετικού ζητήματος τις οποίες η πλειονότητα των Αμερικανών αποφεύγει να συζητήσει. Η ιστορία τοποθετείται στο προσεχές μέλλον - σε μια κοινωνία που δεν απέχει πολύ από αυτές που γνωρίζουμε. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την επιβολή σκληρών περιορισμών και την αναβίωση των δημόσιων εκτελέσεων. Ιθύνων νους αυτών των μέτρων είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέλβιν Χάτσινσον, διακεκριμένος μαύρος νομικός και ορκισμένος συντηρητικός. Μια ανάσα τον χωρίζει από το αξίωμα του αντιπροέδρου, αλλά το μυστικό που κρύβει απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE LAST INTEGRATIONIST
ISBN139789604351916
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων484
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΚΑΜΑΓΚΑ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΙΜΑΡ ΤΖΕΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3520-0389
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[11/04/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Στον ελληνικό (και στον γαλλικό νομίζω) τίτλο του, το μυθιστόρημα αναφέρεται στη γνωστή ρήση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και σε προϊδεάζει για το θέμα του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι αφρο-αμερικανός θεώρησα ότι θα βρω μπροστά μου ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό και μόνο. Ωστόσο το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα είναι κάτι παραπάνω. Σαφώς μιλάει για τον ρατσισμό κοιτώντας τον και από τις δύο πλευρές και προβλέπει το δυσοίωνο μέλλον του θέματος αυτού. Ωστόσο η ματιά του Λαμάρ πέφτει μέσα από ένα πρίσμα που δημιουργεί η δυστοπία της ιστορίας του. Ο κεντρικός ήρωας Χατς, ένα έξυπνος, μορφωμένος αλλά και φιλόδοξος αφρο-αμερικανός δικηγόρος γίνεται μέλος ενός πολιτικού συστήματος απάνθρωπου και γεμάτου ραδιουργίες που δεν εκφράζει τελικά τη μεγάλη μάζα της φυλής του. Μια τραγική οικογενειακή στιγμή και το παρελθόν του που εμφανίζεται στο πρσκήνιο τον διαλύουν. Η ανηψιά του είναι η δεύτερη ηρωίδα που παίζει κεντρικό ρόλο και όντας απαλλαγμένη από προκαταλήψεις θέλει να ζήσει μια ελεύθερη ζωή. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που πέρα από το σχόλιο για τον ρατσισμό και τις διαφυλετικές σχέσεις, μιλάει για το πολιτικά ορθό και την αναζήτηση της ταυτότητας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS