Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

MENGESTU DINAW
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0394




Παρουσίαση

Ο Στέφανος, σε ηλικία δεκαέξι ετών, εγκαταλείπει την πατρίδα του την Αιθιοπία κάτω από δραματικές συνθήκες και καταφεύγει στην Ουάσινγκτον, όπου, παρά τη μόρφωσή του, επιβιώνει με δυσκολία, διατηρώντας ένα φτωχικό μίνι μάρκετ σε μια υποβαθμισμένη συνοικία μαύρων. Νιώθει να αιωρείται ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, αιχμάλωτος ανάμεσα σε δυο χώρες, δυο ζωές, δυο πολιτισμούς. Μόνη του συντροφιά, δυο Αφρικανοί μετανάστες με τους οποίους μοιράζεται, μαζί με τη γλυκόπικρη νοσταλγία για την πατρίδα, τα αδιέξοδα και τις απογοητεύσεις του αμερικανικού ονείρου. Η γειτονιά αρχίζει να αναβαθμίζεται με την εισβολή εύπορων λευκών· ανάμεσά τους και η Τζούντιθ με την κόρη της Ναόμι, που εγκαθίστανται δίπλα στο σπίτι του Στέφανου. Αρχίζουν να αναπτύσσονται δεσμοί αγάπης μεταξύ τους. Το μικρό κορίτσι γεμίζει τη θλιβερή καθημερινότητα του Στέφανου με γέλιο, φως και ενέργεια, κι εκείνος τολμά σιγά σιγά να ονειρεύεται.
Ο Dinaw Mengestu, με χιούμορ, τρυφερότητα και μελαγχολική γραφή που παραπέμπει στο ύφος των τελευταίων βιβλίων του Πωλ Ώστερ, ξεσκεπάζει τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της Αμερικής μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου τελείως αποκομμένου από την ιστορία του. Με καθαρό και λιτό λόγο καταπιάνεται με το ζήτημα της ταυτότητας, τον εκπατρισμό και τη μοναξιά, επιδεικνύοντας εξαιρετική συγγραφική ικανότητα και ιδιαίτερη ωριμότητα, και επιβάλλεται ευθύς εξαρχής ως μείζων συγγραφέας.
Το Όλες οι χάρες του ουρανού τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου πρώτου μυθιστορήματος της εφημερίδας The Guardian, με το βραβείο καλύτερου ξένου πρώτου μυθιστορήματος στη Γαλλία, και με το βραβείο καλύτερου πρώτου μυθιστορήματος της εφημερίδας Los Angeles Times. Επίσης, ανακηρύχθηκε από το γαλλικό περιοδικό LIRE ως το καλύτερο ξένο πρώτο μυθιστόρημα της χρονιάς 2007. Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Μενγκέστου πατά στη στέρεη δύναμη της δυνατής πρόζας και της γλαφυρής αλλά όχι μαξιμαλιστικής πλοκής. Βασίζεται κυρίως στην πραγματική ζωή, σήμερα, εκεί έξω στις μητροπόλεις του κόσμου, όπου οι μετανάστες προσπαθούν να δημιουργήσουν εστίες που θα γίνουν πατρογονικές για τα παιδιά τους, εκεί όπου η άρχουσα τάξη και οι διανοούμενοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν τις νέες γειτονιές της μόδας, εκτοπίζοντας τους μετανάστες και τους φτωχούς παραδοσιακούς κατοίκους." (ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ι. ΑΝΕΣΤΗ, LIFO, 9/10/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BEAUTIFUL THINGS THAT HEAVEN BEARS
ISBN139789604352081
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΝΓΚΕΣΤΟΥ ΝΤΙΝΑΟΥ
Κωδικός Πολιτείας3520-0394
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS