Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΓΕΡΙ // ΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΓΕΡΙ

ΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ATTIA MAURICE
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0401




Παρουσίαση

Σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αλγερίου ανακαλύπτονται τα πτώματα της Γαλλίδας Εστέλ και του Αλγερινού Μουλούντ. Μια σφαίρα στην καρδιά της γυναίκας, μια σφαίρα στο λαιμό του άντρα και τρία γράμματα χαραγμένα στην πλάτη του...
Καθώς η ακροδεξιά οργάνωση OAS κλιμακώνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της, αντιδρώντας έτσι στην επικείμενη αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από την κυβέρνηση του στρατηγού Ντε Γκωλ, η αστυνομία αντιμετωπίζει με αδιαφορία τέτοια "μικρά" περιστατικά. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Πάκο Μαρτίνεθ, γιος Ισπανού αναρχικού ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή δεν έχει επιλέξει στρατόπεδο, αρνείται να πάρει μέρος στον πόλεμο που μαίνεται και περιορίζεται αυστηρά στην τήρηση του καθήκοντος. Καθώς ο Μαρτίνεθ διεξάγει με πείσμα και επιμονή την έρευνά του, αντιλαμβάνεται πόσο λίγη σημασία μπορεί να έχει ο θάνατος ενός ζευγαριού, όταν η τρέλα και η απελπισία του Πολέμου της Αλγερίας αναγκάζουν απεγνωσμένους ανθρώπους να εγκαταλείψουν ή να καταστρέψουν τα πάντα. Ο Μωρίς Αττιά, έντονα επηρεασμένος από τον Αλμπέρ Καμύ, συνθέτει ένα έξοχο πολιτικό, ιστορικό, νουάρ μυθιστόρημα για τα γεγονότα της Αλγερίας και για τα ηθικά και υπαρξιακά διλήμματα που τίθενται στις μεγάλες ιστορικές στιγμές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η βαλίτσα και το φέρετρο
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - Ο ΣΟΥΚΡΟΥΝ
Στην παραλία Παντοβάνι
Ένταλμα έρευνας
Ενταφιασμοί
Προσωπικά ημερολόγια
Ιδιωτικές υποθέσεις
Στο εβραϊκό νεκροταφείο
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ - Η ΙΡΕΝ
Επιστροφή στην παιδική ηλικία
Μπαρμπούζ
Πνευματική σύγχυση
Ο λεγεωνάριός μου
Δύο πρωτοσέλιδα
Δυστυχίες
Κιαρόσκουρο
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ - Η ΓΙΑΓΙΑ
Ο Κριμ και η τιμωρία
Παράξενος φεγγίτης
Αν οι νότιοι ήταν περισσότεροι...
Στρατός κατοχής
Κατάσταση πολιορκίας
Το μαύρο Αλγέρι
Επιτάφιος
Επίλογος - Η ΕΞΟΡΙΑ
Το πρώτο βήμα
Η νύφη φορούσε μαύρα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ
(Σχετικά με τα γεγονότα που αναφέρονται στο κείμενο)
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
MICHEL WINOCK
Ο εκρηκτικός μύθος της γαλλικής Αλγερίας
CHARLES-ROBERT AGERON
Ο πόλεμος της Αλγερίας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςALGER LA NOIRE
ISBN139789604352159
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΤΙΑ ΜΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας3520-0401
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[18/01/2024] Theodoros Viss.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν μπορώ να αρνηθώ πως είναι αρκετά καλογραμμένο, και μένω εκεί, γιατί όσον αφορά τον καταιγισμό ξένων λέξεων και το συνεχές μπρος πίσω που έπρεπε να κάνεις, θεωρώ πως ήταν εντελώς άστοχη η συγκεκριμένη επιλογή. (Ή στο κάτω μέρος της σελίδας ή κατευθείαν στα ελληνικά, τόσο δύσκολο είναι;) Επίσης όποιος θέλει να κατανοεί τι διαβάζει, θα πρέπει να ξεκινήσει απο το επίμετρο στο τέλος, ώστε λάβει γνώση του πολιτικού και ιστορικού υποβάθρου που μέσα του κινείται το βιβλίο.
Τώρα,όσον αφορά την ίδια την υπόθεση, θεωρώ πως μπάζει από αρκετά σημεία και μάλλον απομειώνεται η αξία της από την ένταση του φόντου. Και μένω στην αρχική μου εντύπωση, ο κ. Αττιά γράφει πολύ καλά, όταν το θέλει, αλλά ίσως θα έπρεπε να επιλέξει διαφορετικό θέμα.
[10/12/2021] αλεξανδροςκωνσταντινιδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ωραιο μυθιστορημα. το διαβασα μεσα σε μια μερα σε ενα μεγαλο ταξιδι με τραινο. δινει παρα πολλες πληροφοριες για μια περιοδο και εναν τοπο που δεν ηξερα σχεδον τιποτα. (αλγερι-ντε γκολ και τα σχετικα) δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το κατετασα στην νουαρ λογοτεχνια. παρολα αυτα, μου αρεσε παρα παρα πολυ, μου αφησε και μια πικρη γευση ομως. σιγουρα θα κοιταξω και τα υπολοιπα βιβλια του μωρις αττια.
[29/08/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο μυθιστόρημα με πλοκή που δε σε αφήνει να ησυχάσεις και διαβάζεις ασταμάτητα. Γλώσσα με ένταση και πάθος αφηγηματικό που αποκαλύπτει τις προθέσεις και τη συναισθηματική κατάσταση των ηρώων. Πλήθος πληροφοριών για τον πόλεμο της Αλγερίας που ενσωματώνονται δομικά μέσα στο κείμενο χωρίς να κουράζουν. Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι προς το τέλος η πλοκή γίνεται περισσότερο κινηματογραφική από όσο θα μου άρεσε ενώ η σαγηνευτική Ιρέν, η επιτομή της κομψότητας και του στυλ, "απομυθοποιείται" καθώς μετατρέπεται σε συνεργάτη του αστυνόμου Πάκο στην τελική ευθεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος. Αυτές οι κοινοτοπίες του τέλους δε μου ταίριαξαν με το γενικότερο ύφος του μυθιστορήματος.
[31/10/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σκοτεινό, καλό νουάρ, στο οποίο η πλοκή κάποια στιγμή καλύπτεται-ξεπερνιέται από την πραγματικότητα. Παρόλο το μυθιστορηματικό χαρακτήρα, το φόντο με την τρομοκρατία στην Αλγερία είναι πραγματικό και βασισμένο σε πραγματικά και ιστορικά στοιχεία. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, αρκετά ψυχοπλακωτικό, ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά αληθοφανές. Μπράβο στον Μορίς Αττιά, για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
DUROZOI GERARD
€27.39 €13.70
(-50%)
Κερδίζετε €13.69
Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
€33.95 €15.28
(-55%)
Κερδίζετε €18.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS