Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ

BJORNSTAD KETIL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0424




Παρουσίαση

Αυτοαποκαλούνται η Λέσχη των Νέων Πιανιστών. Πρόκειται για μια παρέα νεαρών μουσικών που ζουν στο Όσλο στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Διαφέρουν σε πολλά, είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές και φίλοι, υπάρχει ωστόσο κάτι που τους ενώνει: η μουσική. Και αυτό αρκεί. Είναι οι αυριανοί πιανίστες που σύντομα θα κάνουν το ντεμπούτο τους μπροστά στο κοινό, συμμετέχοντας σ’ έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς. Δέχονται ακατάπαυστη, σχεδόν απάνθρωπη, πίεση από γονείς, καθηγητές, δασκάλους, κριτικούς, αλλά κυρίως από τον ίδιο τους τον εαυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Λέσχη των πιανιστών είναι ένα μυθιστόρημα μαθητείας, ένα συγκινητικό κοντσέρτο, μια επιβλητική μα και ευαίσθητη μελωδία για την ερωτική επιθυμία, τη ζωή και τον θάνατο. Βραβείο Αναγνωστών στη Γαλλία, 2008.

Είναι ένα κείμενο μαγευτικό, με μια μετάφραση εξαιρετική, ένα κείμενο για τον βυθό μιας σπηλιάς που έξω φαίνεται αξιοθέατη, αλλά μέσα κρύβει νύχτα και ομορφιά. Νύχτα στους ήρωες, ομορφιά στο ίδιο το έργο. Είναι απλώς ένα μυθιστόρημα γεμάτο μουσική που αναδίδει καπνούς από μια χώρα που ζει απομονωμένη, αλλά τα προβλήματά της είναι πανανθρώπινα. (istoparalogion, Η Αυγή, 20/10/2009)

Από πολλές απόψεις η Λέσχη των νέων πιανιστών συνιστά σχολείο υφολογικών ολοκληρωμάτων υψηλών αποστάξεων. Η αισθητική πληρότητά της εδράζεται βεβαίως τόσο στην ίδια την πολύπλευρη, σαφώς ουμανιστική καλλιέργεια του συγγραφέα, όσο και στην επαγγελματική μεθοδικότητα με την οποία έχει μάθει να αξιοποιεί κειμενικά τα παντοία ινδάλματά του. (Γιώργος Βέης, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 25/9/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTIL MUSIKKEN
ISBN139789604352357
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων446
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΜΑΡΑ ΓΙΟΥΛΙΚΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΓΙΟΡΝΣΤΑΝΤ ΚΕΤΙΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0424
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, zarathustra, Μενέλαος, kantath

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS