Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΤΡΑΤΙΑ (ΠΟΛΙΣ)

Η ΣΤΡΑΤΙΑ

+
-
DOCTOROW E.L. (EDGAR-LAWRENCE)
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0453
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το τέλος του αμερικανικού Εμφυλίου, του πολέμου που διαμόρφωσε τα κυριότερα χαρακτηριστικά των ΗΠΑ όπως τα ξέρουμε, σημαδεύτηκε από μια επικών διαστάσεων εκστρατεία: επικεφαλής μιας στρατιάς εξήντα χιλιάδων μάχιμων ανδρών ο στρατηγός Γουίλιαμ Σέρμαν της Βόρειας Ομοσπονδίας διέσχισε τις πολιτείες της Τζόρτζια, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας σπέρνοντας τον όλεθρο και την ερήμωση από όπου περνούσε, αφήνοντας τον επαναστατημένο Νότο ρημαγμένο και ταπεινωμένο, και δημιουργώντας έναν πληθυσμό απελεύθερων δούλων με μια ελευθερία χωρίς αντίκρισμα.
Γύρω από τη συγκλονιστική αυτή ιστορική περίοδο, ο E.L. Doctorow απλώνει με μαεστρία ένα ψηφιδωτό προσώπων πραγματικών και φανταστικών, ηρώων και αντιηρώων, που αλληλεπιδρούν, συγκρούονται, αγαπιούνται, σκοτώνονται ή επιβιώνουν. Παρακολουθώντας την "Στρατιά" ο αναγνώστης καταδύεται στα πιο μύχια ανθρώπινα πάθη, παρασύρεται από τους ανέμους του πολέμου, του κάθε πολέμου, από την άλογη βία του αλλά και την ελπίδα που επιμένει να ζει ακόμα και μέσα στην ολοκληρωτική ισοπέδωση.
Η "Στρατιά" ξεκινά από κει που τελειώνει το "Όσα παίρνει ο άνεμος". Αλλά η πρόθεση του συγγραφέα βρίσκεται πιο κοντά στον Τολστόι του "Πόλεμος και Ειρήνη", καθώς αναμειγνύει την πολιτική και την πνευματική διάσταση του δράματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Διατρέχοντας τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την ανθρώπινη περίπτωση και όλα τα απόνερά της. Πρόκειται για έναν στοχασμό πάνω στη βία, στα πάθη και την ανηθικότητα του είδους μας. Από τεχνική άποψη, ο Ντοκτόροου, αποδεικνύεται μάστορας. Πατάει γερά στην παράδοση των μεγάλων Αμερικανών γραφιάδων και μας προσφέρει τη δική του εκδοχή με καθαρό και ανατρεπτικό τρόπο. Το βιβλίο ξεκινάει με τριτοπρόσωπη αφήγηση, γρήγορα όμως τα πρόσωπα αλλάζουν. Καθένα από αυτά αναλαμβάνει να συνεχίσει το μύθο ξετυλίγοντας τη δική του ιστορία.
Υπό αυτή την έννοια, αυτό το πολύπτυχο μυθιστόρημα ανήκει δικαιωματικά στον λεγόμενο μεταμοντέρνο χώρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τόσο ως προς τη θεματική του προσέγγιση, αλλά και ως προς τον τρόπο που διευθετεί τα πράγματα από σελίδα σε σελίδα και από κεφάλαιο σε κεφάλαιο. Ένα σπουδαίο ανάγνωσμα, ενός πραγματικά σπουδαίου συγγραφέα που έχει τιμηθεί με το βραβείο "Pen/Faulkner" το 2006 και το "National Book Critics Circle Award" το 2005. (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, από την ιστοσελίδα diavasame.gr)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MARCH
ISBN139789604352685
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ
ΜετάφρασηΘΕΟΥ ΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΚΤΟΡΟΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ-ΛΟΡΕΝΣ
Κωδικός Πολιτείας3520-0453
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agelikiparask, gavriilzx, alahanopoulos, ΦΜ70, jetski55, mihalis93, billkatr, balakatounis , Γιαννης Ισιδώρου

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ
ΑΙΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΛΟΥΚΡΗΤΙΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)
LUCRETIUS
€14.31 €7.16
(-50%)
Κερδίζετε €7.15

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS