Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

MAISONNEUVE MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0462




Παρουσίαση

Μια ηλικιωμένη γυναίκα δολοφονείται σε ένα εργατικό προάστιο της Μασσαλίας. Το διαμέρισμά της μοιάζει λεηλατημένο ενώ η γηραιά κυρία έχει βασανιστεί άγρια. Η κηδεία της δεν συγκεντρώνει και πάρα πολύ κόσμο: παρόντες είναι μόνο ο γείτονάς της, ο Νέστωρ Παναγόπουλος, καθώς και ο Ντασί Ελ Αχμέτ, ένας νέος άντρας που διδάσκει ιστορία μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο, παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή στο γκέτο, απαγγέλει στον εαυτό του στίχους του Ομάρ Καγιάμ, του Λάο Τσε και του Ζωρζ Μπρασένς, καπνίζει στριφτά και πίνει τσάι καθισμένος σταυροπόδι πάνω στο χαλί του σαλονιού του. Αλλά και ένας σκύλος. Ο σκύλος της ηλικιωμένης κυρίας. Το σενάριο της ληστείας δεν πείθει τον Ντασί. Οι δολοφόνοι κάτι ψάχνουν. Έχει δίκιο: στην έξοδο του νεκροταφείου δυο μάλλον αντιπαθητικοί Ρώσοι έχουν στήσει καρτέρι μέσα σε μια BMW, και μετά την κηδεία δεν αφήνουν τη συντροφιά απ' τα μάτια τους. Οι Ρώσοι όμως δεν ξέρουν ότι εκείνο που αναζητούν είναι ο σκύλος. Που είναι Τσετσένος, όπως και η ηλικιωμένη κυρία. Δώρο του γιου της από την πατρίδα.
Κοντά στον γοητευτικό Ντασί παρελαύνει ένα πλήθος από υπέροχους χαρακτήρες: ο Χοσίν και η συμμορία του, αλήτες μα και σωματοφύλακες συγχρόνως του Ντασί· ο Απάτσι, που έχει στήσει την ινδιάνικη σκηνή του στην ταράτσα· δυο δημοσιογράφοι που αγαπούν κάπως υπερβολικά το ποτό· η γοητευτική κυρία Σαμίν, πρώην αστέρι του ελεύθερου ρεπορτάζ, ειδική στη γεωπολιτική· μέλη του υπόκοσμου της Μασσαλίας, που ξεπλένουν το χρήμα τους στις πιτσαρίες· μια ηγερία της τοπικής Φιλοζωικής· η Λήδα, κόρη του Παναγόπουλου, μια σαγηνευτική, δυναμική, ξεροκέφαλη κοκκινομάλλα... και βεβαίως ο Τσετσένος σκύλος. Ένα απολαυστικό νουάρ μυθιστόρημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο γοργός και ευχάριστος ρυθμός της αφήγησης, τα κωμικά ευρήματα, τα κινηματογραφικά, οιονεί συνωμοτικά "κλεισίματα του ματιού" στον αναγνώστη και η απορία για την εξέλιξη της πλοκής καθιστούν τον Τσετσένο σκύλο ένα απολαυστικό ανάγνωσμα. (Σπύρος Γιανναράς, Η Καθημερινή)

"Ένα αριστούργημα. Ο Μεζονέβ, άξιος διάδοχος του Ζαν-Κλωντ Ιζζό; Εν πάση περιπτώσει ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να χάσετε". (Francois Joly, Jazz Notes)

Περιεχόμενα

Ένα ορφανό μπιγκλ
Ο σοφός της Δροσερής Κοιλάδας
Ένας Απάτσι στη στέγη
Το Ατσαλένιο Σύννεφο επανασυνδέεται με την "Αύρα"
Τα πορτοκάλια του Σάντσεζ
Ο Παναγόπουλος με τα σώβρακα
Μπιγκ μπανγκ για ένα Espace
Dognapping
Ένα μπουρλότ για τον Τσετσένο
Η τίγρη στον πάτο του γκρεμού
Λευκό καστόρι με ρυθμό
Ο Τσετσένος είναι εντάξει
Σαματάς στο Μπότζη
Ο υπέροχος Κυνικός
Η ατρόμητη ηλεκτρική σκούπα
Λαμπρούσκο ντι Μέντολα
Μια μαϊμού το χειμώνα
Ένας μικρός με βούλες κι ένας τριχωτός στο δέντρο
Παπαράτσι στο νεκροταφείο
Σκύλοι χωρίς σύνορα
Ένα εισιτήριο για Ζυρίχη
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE CHIEN TCHETCHENE
ISBN139789604352753
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΕΡΑΜΙΔΑ ΑΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΖΟΝΕΒ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0462
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, zetailias

Κριτικές για το προϊόν

[19/04/2012] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ευρηματικό, γρήγορο, κινηματογραφικό και με πολλές ξεκαρδιστικές φάσεις, καλογραμμένο και καλομεταφρασμένο και με πολύ ωραίο εξώφυλλο! Κάτι μεταξύ Ιζζό και Σομόθα. Ό,τι πρέπει για την παραλία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS