Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ Ή ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΙΛΛΕΡ

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

Ή ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΙΛΛΕΡ

SANSAL BOUALEM
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0468




Παρουσίαση

Οι αδελφοί Σίλλερ, από πατέρα Γερμανό και μητέρα Αλγερινή, μεγαλώνουν σε προάστιο του Παρισιού. Οι γονείς τους ζουν σ' ένα χωριό στην Αλγερία. Ο πατέρας ασπάστηκε το Ισλάμ, αγωνίστηκε μαζί με τους Αλγερινούς εναντίον της γαλλικής αποικιοκρατίας, απολαμβάνει του σεβασμού των συμπολιτών του και ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου του χωριού. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που σπαράζει την Αλγερία, το 1994, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, μαζί και οι γονείς των δύο αδελφών, σφαγιάζονται. Καθώς τ' αδέλφια ερευνούν το θάνατο των γονιών τους έρχονται αντιμέτωπα με μια συνταρακτική αποκάλυψη. Την πραγματική ταυτότητα του πατέρα τους, ο οποίος ήταν ναζί εγκληματίας πολέμου...
Μέσα από τα ημερολόγια των αδελφών Σίλλερ, του Ρασέλ, ιδιαιτέρως καλλιεργημένου και απολύτως ενταγμένου στη γαλλική ζωή, και του Μάλριχ, ατίθασου αγριμιού των προαστίων, ο Σανσάλ αναπτύσσει την ιστορία του, που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός, σε τρία ανόμοια κι ωστόσο κοντινά επίπεδα. Το Ολοκαύτωμα, ιδωμένο μέσα από τα μάτια ενός νεαρού Άραβα που ανακαλύπτει τη φρικτή πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Τον βρώμικο πόλεμο της δεκαετίας του '90 στην Αλγερία μεταξύ κυβερνητικών και ισλαμιστών, με τα χιλιάδες αθώα θύματα. Την κατάσταση που επικρατεί στα γαλλικά προάστια με τους νεαρούς Γάλλους αλγερίνικης καταγωγής να είναι εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία και παραδομένοι στους φονταμενταλιστές ιμάμηδες και στη μνησικακία των φανατικών ισλαμιστών. Ο Σανσάλ, ακολουθώντας τα χνάρια του Πρίμο Λέβι, συνθέτει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και οξυδερκές μυθιστόρημα, μιλώντας με μιαν αφοπλιστικά ειλικρινή φωνή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος με τη συναρπαστική υπόθεση σε αφήνει με μια πικρή γεύση. Την πικρή γεύση της αδύνατης πολυπολιτισμικής σύνθεσης που προοιωνίζεται μια σύγκρουση. (Τάκης Θεοδωρόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE VILLAGE DE L'ALLEMAND OU LE JOURNAL DES FRERES SCHILLER
ISBN139789604352777
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΕπιμέλειαΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΝΣΑΛ ΜΠΟΥΑΛΕΜ
Κωδικός Πολιτείας3520-0468
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alf

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2016] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ενδιαφέρον βιβλίο. Σε κάποια σημεία κάνει κοιλιά αλλά γενικά διαβάζεται ευχάριστα. Το πως οι ισλαμιστές παρομοιάζονται με τους ναζί από έναν νεαρό μουσουλμάνο είναι το πιο δυνατό στοιχείο του βιβλίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS