Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΙΜ

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΙΜ

+
-
COE JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0470
Τιμή Έκδοσης
€22.10
Τιμή Πολιτείας
€15.47
(-30%)
Κερδίζετε €6.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Μάξουελ Σιμ έχει πολλά προβλήματα. Είναι σαράντα οκτώ, η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει, η σχέση του με τον πατέρα του παραμένει δυσλειτουργική, έχει παρατήσει τη δουλειά του λόγω κατάθλιψης, και οι εβδομήντα-τόσοι φίλοι του είναι όλοι από το Facebook.
Ελπίζοντας σε μια καινούργια αρχή, αποδέχεται μια επαγγελματική πρόταση που θα τον οδηγήσει σε ένα μεγάλο ταξίδι, οδικώς, από το Λονδίνο έως το βορειότατο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί, στον δρόμο, με συντροφιά την ιστορία του βασανισμένου θαλασσοπόρου Ντόναλντ Κρόουχερστ και του δικού του μοιραίου ταξιδιού, ο Μάξουελ θα συναντηθεί με το παρεθλόν και το παρόν του, θα αναμετρηθεί μαζί τους και θα ανακαλύψει την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένειά του.
"Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ" είναι ένα "μυθιστόρημα δρόμου" αλλά και μια πραγματεία για τη ζωή και την επιβίωση στον 21ο αιώνα, την οικογένεια, τη δουλειά, την κρίση - παγκόσμια και προσωπική. Ο Τζόναθαν Κόου φιλοτεχνεί μια ρεαλιστική εικόνα της Αγγλίας σήμερα, με κάθε τραγική και ξεκαρδιστική της λεπτομέρεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ε: Γιατί ενσωματώσατε στο βιβλίο την ιστορία του Ντόναλντ Κρόουχερστ, του ερασιτέχνη ιστιοπλόου ο οποίος ξεκίνησε το 1968 από το Ντέβον, με σκοπό να κάνει τον γύρο της Γης;
Α: Υπάρχει μια μυθική διάσταση σε αυτήν την ιστορία. Έχει να κάνει με ένα άτομο μόνο του, στη μέση του ωκεανού, περικυκλωμένο από τόση απεραντοσύνη, που είναι σε θέση να μπορεί να κρυφτεί από τους πάντες εκεί για πέντε-έξι μήνες, ώστε να περιμένει τους άλλους διαγωνιζόμενους και να τερματίσει μαζί τους. Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία 40 χρόνια. Σήμερα δεν θα τα κατάφερνε, θα τον εντόπιζαν μέσω δορυφόρου. Επίσης το γεγονός ότι ήταν ψεύτης φαίνεται τόσο επίκαιρο σήμερα. Είπε ψέματα στον εαυτό του και στην οικογένειά του και ο μύθος που έχτιζε ήταν καταδικασμένος να γκρεμιστεί. Αυτό το ασφυκτικό συναίσθημα τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Μου αρέσει γιατί ανακαλεί τη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι με τις προσσεληνώσεις, όταν οι "Times" ήταν η σπουδαία αγγλική εφημερίδα.
Ε: Στο "Τι ωραίο πλιάτσικο!" αναφερόσασταν στον Γιούρι Γκαγκάριν.
Α: Ο Γκαγκάριν ήταν αληθινός ήρωας, ο Κρόουχερστ ήταν ψεύτικος. Αυτό είναι και ένα δείγμα της εξέλιξής μας τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ήρωές μας είναι ψεύτικοι. (Από συνέντευξη του συγγραφέα στη Μαριλένα Αστραπέλλου που δημοσιεύθηκε στο BHMagazino, 21/11/2010)

Ο Κόου παραμένει ο οξυδερκής παρατηρητής της εξέλιξης της αγγλικής κοινωνίας, με έγκυρη κριτική ματιά και πολύ αγγλοσαξονικό χιούμορ, αλλά εδώ κάτι έχει αλλάξει. Το χιούμορ και η έντονη κριτική δίνουν τη θέση τους σε μια πιο ώριμη μορφή. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φιλόδοξο με πολλές μικρές ιστορίες υφασμένες μέσα στη μεγαλύτερη, ένα εξαιρετικό πορτρέτο της κοινωνίας που μοιάζει να έχασε το δρόμο της κι ενός πρωταγωνιστή που κανένας δεν θέλει να του μοιάσει. (Ελεάννα Βλαστού, Athens Voice)

Περιεχόμενα

Σίντνεϊ - Ουότφορντ
Όπου και το ΝΕΡΟ: Ο Αταίριαστος
Ουότφορντ - Ρέντινγκ
Όπου και η ΓΗ: Ο Λάκκος με τις Τσουκνίδες
Ρέντινγκ - Κένταλ
Όπου και η ΦΩΤΙΑ: Η Διπλωμένη Φωτογραφία
Κένταλ - Μπρίμαρ
Όπου και ο ΑΕΡΑΣ: Ο Ανατέλλων Ήλιος
Φέρλαϊτ Μπιτς
Σημειώσεις της μεταφράστριας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TERRIBLE PRIVACY OF MAXWELL SIM
ISBN139789604352791
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0470
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[16/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Γρήγορη γλώσσα και πολύ χιούμορ όσον αφορά την άχαρη καμπή της ζωής του Μάξουελ Σιμ. Οξυδέρκεια στην παρατήρηση της εξέλιξης της αγγλικής κοινωνίας, μα ως εκεί. Κατά τη γνώμη μου ο Κόου είναι υπερεκτιμημένος.
[08/04/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ομορφη πλοκη και ενδιαφερουσα απεικονιση της συγχρονης Αγγλιας. Αρκετο χιουμορ επισης
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΥΝΤ
EDMUNDSON MARK
€20.80 €7.28
(-65%)
Κερδίζετε €13.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS