Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

SPUTNIK CALEDONIA

SPUTNIK CALEDONIA

CRUMEY ANDREW
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0498




Παρουσίαση

Αυτό το βιβλίο, αναμφισβήτητα το πιο φιλόδοξο και ολοκληρωμένο έργο του Κρούμυ, μπορεί να ιδωθεί ως σύνοψη και ως προέκταση των προηγούμενων μυθιστορημάτων του. Αλλά με το Sputnik Caledonia είναι η πρώτη φορά που επηρεάζει την καρδιά τόσο έντονα όσο και το μυαλό. Το πρώτο μέρος είναι ένα ζεστό και παραστατικό πορτρέτο της ζωής σε μια μικρή σκωτσέζικη πόλη, όπου συναντάμε τον Ρόμπι Κόιλ, ένα σχολιαρόπαιδο που ονειρεύεται να γίνει κοσμοναύτης. Ο Ρόμπι και οι γονείς του, ο Τζο και η Αν, είναι εκπληκτικά ζωγραφισμένοι χαρακτήρες, και αυτές οι σελίδες είναι γεμάτες τρυφερό, αυθεντικό οικογενειακό χιούμορ. Στο δεύτερο μέρος μεταφερόμαστε σε μια άλλη Σκωτία, μια χώρα που έγινε κομμουνιστική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - ένα οικείο σενάριο στα έργα του Κρούμυ. Ο ενήλικος πια Ρόμπερτ Κόιλ εκπαιδεύεται σε μια μυστική στρατιωτική βάση για να γίνει κοσμοναύτης: η αποστολή του είναι να πετάξει προς μια κοσμική οντότητα που πλησιάζει τη Γη και κατά πάσα πιθανότητα είναι μια μαύρη τρύπα. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου επιστρέφουμε στην πραγματική Σκωτία, έχοντας όμως προχωρήσει στον χρόνο: ο Τζο και η Αν, γέροι πια, θρηνούν ακόμη για μια οικογενειακή τραγωδία που συνέβη πολλά χρόνια πριν. Αυτοί οι διαφορετικοί κόσμοι που δημιουργεί ο Κρούμυ συνδέονται ιδιοφυώς μεταξύ τους, και η ιδέα του παράλληλου σύμπαντος, που πηγάζει από τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, είναι το υλικό πάνω στο οποίο στηρίζεται ο Κρούμυ για να ξεδιπλώσει επιδέξια την αφήγηση και την πλοκή του. (The Times) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο Άντριου Κρούμυ έχει τελειοποιήσει το πάντρεμα της σύγχρονης επιστημολογίας με τη φιλοσοφία στο μυαλό του, με τέτοιον τρόπο όμως ώστε να μας αφορά ως λογοτεχνία (που εν προκειμένω δεν έχει καμία σχέση ούτε με την επιστημονική φαντασία ούτε με την καλπάζουσα εκλαϊκευμένη λαίλαπα του συρμού). Μ΄ ένα σπιρτόζικο και υποψιασμένο βλέμμα για τις ιδέες που μεταχειρίζεται, με χαρακτήρες διασκεδαστικούς και αξιοπρόσεκτη πειθαρχία στο χτίσιμο της πλοκής του, δημιουργεί μια δροσερή μετα-μυθοπλασία για τους παράλληλους κόσμους του Σύμπαντος, της ζωής και της αφήγησης. (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΚΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 12/6/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSPUTNIK CALEDONIA
ISBN139789604352968
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων556
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΟΥΜΙ ΑΝΤΡΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας3520-0498
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

fanko

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS