Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΛΑ ΜΠΟΑ

ΙΣΛΑ ΜΠΟΑ

+
-
ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0528
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δέκα άνθρωποι, απομονωμένοι απ' τον πολιτισμό και μ' ένα ένοχο παρελθόν στο βιογραφικό του ο καθένας, πρωταγωνιστούν σ' ένα παιγνίδι συμβίωσης προσπαθώντας να συμβιβάσουν ανάγκες, θρησκευτικές αντιλήψεις και συνήθειες, καθώς το περιβάλλον του νησιού μάχεται να τους καταβάλει. Ποιος θα υπερισχύσει, τελικά, στο Ίσλα Μπόα; Και τι σχέση έχουν, άραγε, όλοι τους με τη νεαρή δημοσιογράφο που, μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από το νησί, καταφθάνει στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών για να πάρει συνέντευξη από τον ξεχασμένο Σάμυ Κόου;
Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα, έμμεσο πολιτικό σχόλιο για τον μοντέρνο ανθρωπισμό και τις "παράπλευρες απώλειες", με φόντο την οικονομική -και όχι μόνο- κρίση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, ανατριχιαστικά επίκαιρο, το οποίο συλλαμβάνει την προϊούσα βαρβαρότητα στην οποία εισέρχεται ο δυτικός κόσμος που έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Το επίτευγμα του 40χρονου συγγραφέα, ο οποίος έχει βαθύτατη κλασική γερμανική κουλτούρα και έχει εργαστεί ως καθηγητής σε γυμνάσια της Ζακύνθου και πρόσφατα της Πάρου, είναι ότι δεν γράφει ένα "ελληνικό" μυθιστόρημα αλλά ένα καθαρόαιμο οικουμενικό μυθιστόρημα με πολιτική διάσταση, που ενσωματώνει την ελληνική περίπτωση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. (ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ, Τα Νέα, Βιβλιοδρόμιο, 18/2/2012)

Οι ήρωες του Αστερίου διαρρηγνύουν το εμπόδιο μεταξύ ψυχαγωγίας και πλαστικής ευωχίας, ενός ασύμμετρα κομμένου φαταλισμού στο κυνήγι της αλήθειας. Η τελευταία εξάλλου ερευνάται για τα κίνητρά της, ενώ παράλληλα ο απογειωμένος ανταγωνισμός των παικτών δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσομοίωση της χρηματιστηριακής διακύμανσης, σε σκηνοθετικό σασπένς. Το μυθιστόρημα διατηρεί τη δυσοίωνη ζωντάνια του από την αρχή έως το τέλος, ιχνηλατώντας τη μεταμόρφωση του ανθρώπου σε θηρευτή εντυπώσεων. (ΠΟΛΥ ΚΡΗΜΝΙΩΤΗ, Η Αυγή, 27/3/2012)

Το Ίσλα Μπόα είναι ένα καθαρόαιμο πολιτικό μυθιστόρημα, πρόκειται δε για λογοτεχνία πρώτης γραμμής. Οσοι ανησυχούν για το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού μυθιστορήματος ας το διαβάσουν και ας πάρουν μια βαθιά, απολαυστική ανάσα». (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΚΟΣ, To Βήμα, 18/3/2012)

Ο Χρήστος Αστερίου γράφει μια εξωτική αλληγορία, ένα παραμύθι, ένα μυθιστόρημα που λέει την ιστορία του με απλότητα αλλά και με βάθος, με σαφήνεια αλλά και με κλιμακωτή πολυσημία. Η λογοτεχνία έτσι ξαναβρίσκει τη χαμένη τομή ανάμεσα στην αναγνωστική ευχαρίστηση και στην κριτική σκέψη, ανάμεσα στην απόλαυση του μύθου και στην αναζήτηση ενός βαθύτερου νοήματος. (Γιώργος Περαντωνάκης, Διαβάζω, τεύχος 529, Μάιος 2012)

Περιεχόμενα

Σάμυ Κόου, μέρος Α'
Τίμοθυ Μπιούμιλερ
Ρέιμοντ Όκλι
Σάμυ Κόου, μέρος Β'
Φου Μινγκ Ξια
Γιούργκεν Ντρέερ
Σάμυ Κόου, μέρος Γ'
Ζέινα Αρίς
Μάνια Κορρέ / Τερέζα Ααρόν
Σάμυ Κόου, μέρος Δ'
Αμπέμπε Βανίρου
Φρανσουά Ντιτό
Λεπτομέρειες
ISBN139789604353378
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2013
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3520-0528
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alkis73, geogatz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

andysvarn

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;
AGAMBEN GIORGIO
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83
ΟΜΗΡΟΣ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΟΜΗΡΟΣ
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS