Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

BJORNSTAD KETIL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0537




Παρουσίαση

Στα δεκαοκτώ του, ο ταλαντούχος πιανίστας Άξελ Βίντινγκ έχει ήδη γνωρίσει δύο φορές τη σκληρή δοκιμασία της απώλειας, έχοντας χάσει με τρόπο τραγικό πρώτα τη μητέρα του κι έπειτα την αγαπημένη του Άνια. Τώρα τον περιμένει μια τρομακτικά δύσκολη αποστολή, που θα καθορίσει το μέλλον του: σε εννέα μήνες θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πρώτη του επίσημη συναυλία, το ντεμπούτο του ως σολίστ του πιάνου. Και ενώ αναμετράται με το ίδιο του το ταλέντο, πασχίζοντας να δαμάσει αριστουργήματα της μουσικής, η μοίρα του επιφυλάσσει έναν νέο συγκλονιστικό έρωτα με μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερή του, μια σχέση που θα τον αναγκάσει να περιπλανηθεί στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.
Στο Ποτάμι, την αυτοτελή συνέχεια της Λέσχης των Νέων Πιανιστών (Πόλις, 2009), παρακολουθούμε έναν νέο άνθρωπο να εξερευνά την ομορφιά, το ύψος της τέχνης, τα πάθη αλλά και τα όρια της συναισθηματικής αντοχής του. Το βιβλίο μιλά για τις ηθικές και πρακτικές επιλογές που όλοι μας καλούμαστε να κάνουμε στη ζωή. Παράλληλα αποτελεί μια απαράμιλλη λογοτεχνική περιήγηση στον κόσμο της μουσικής, στις απολαύσεις και στα ζοφερά βάθη των μεγάλων κλασικών έργων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στην περίπτωση του Νορβηγού συγγραφέα έχουμε πρωτίστως έναν μουσικό, ο οποίος επεκτείνει τη μουσική του και στη λογοτεχνία. Έτσι και σε αυτό το πολυσέλιδο μυθιστόρημα, όπως και στο προηγούμενο, η "Λέσχη των νέων πιανιστών", που επίσης είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πόλις βασικό θέμα είναι η μουσική: ένας μελωδικός κόσμος με τα μυστικά του, τις ιδιαιτερότητές του, την απόλυτη πειθαρχία, που επιβάλλει στους πιστούς του τον δικό του ρυθμό. [...] Η αφήγηση δεν βασίζεται στο απρόβλεπτο όσο στον επιδέξιο χειρισμό των εντάσεων που κορυφώνονται μέσα από μια σχέση "ανίερη": ενός κλασικού μουσικού με μια μεγαλύτερη του λάτρη της ροκ. (ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 21/6/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςELVEN
ISBN139789604353446
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
ΕπιμέλειαΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΓΙΟΡΝΣΤΑΝΤ ΚΕΤΙΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0537
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kantath

Κριτικές για το προϊόν

[14/05/2012] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ μεγάλο ταλέντο αυτός ο νορβηγός κύριος Bjo
stad. Το ποτάμι διαβάζεται με μουσική υπόκρουση την ομώνυμη σύνθεση του υπέροχου αυτού δημιουργού [παραθέτω εδώ Link στο youtube από το τέταρτο μέρος - http://www.youtube.com/watch?v=iD7jO0dln0k]. Και όχι μόνο. Οι μουσικές αναφορές του νέου του μυθιστορήματος αφθονούν, όπως και του προηγούμενου, βεβαίως (Η λέσχη των νέων πιανιστών). Το ποτάμι, αν και συνέχεια, μου άρεσε περισσότερο απο τη λέσχη - κάτι που δεν συνηθίζεται, τα sequels έχουν μία τάση να απογοητεύουν. Η περίπτωση αυτή διαφέρει. Ο Ketil B. απογειώνει την ιστορία του. Μαγικός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
WHITAKER CHRIS
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS