Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΩΡΑ!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΩΡΑ!

KRUGMAN PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0544




Παρουσίαση

Πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε η Μεγάλη Ύφεση, το 2007. Περίπου 24.000.000 Αμερικανοί είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και, με τον τρέχοντα ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά επίπεδα απασχόλησης. Η κατάσταση είναι τραγική. Πρέπει να τη δεχτούμε;
"Όχι!" είναι η απάντηση που δίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman σε αυτό το κάλεσμα για δράση. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε το μόνο που μας λείπει είναι η πολιτική βούληση.
ΟKrugman μάς παρουσιάζει τη χρηματοπιστωτική κρίση που αποτέλεσε το έναυσμα για τη μεγαλύτερη πτωτική στροφή της οικονομίας μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ως τώρα για την αντιμετώπισή της. Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τον πληθωρισμό; Για το έλλειμμα; Για την απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Σαν πυγμάχος που ελίσσεται στο ρινγκ, ο Krugman προσεγ-γίζει αυτά τα ζητήματα -κι ακόμα περισσότερα- με τη σειρά, επιτίθεται κατά μέτωπο και καταρρίπτει κάθε πιθανή αντίρρηση, μέχρι που στριμώχνει τους αντιπάλους του στη γωνία, έτοιμος να τους βγάλει νοκ άουτ.
Η πορεία που οφείλουμε να ακολουθήσουμε είναι σαφής. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάμε σε επίπεδο παραγωγής κάτω του φυσιολογικού διογκώνει τις αστρονομικές οικονομικές απώλειες από την ύφεση. Αυτό που χρειάζεται για μια ταχεία, ισχυρή ανάκαμψη είναι ακριβώς εκείνο που χρειαζόταν και στις προηγούμενες κρίσεις: άμεση αύξηση των κρατικών δαπανών, ώστε η οικονομία να ξαναπάρει μπροστά. Το οφείλουμε όχι μόνο στους ανέργους, για τους οποίους ο Krugman γράφει με τόση ευφράδεια, αλλά και σε όλους όσοι έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία: τέλος στην ύφεση τώρα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένας πολύτιμος οδηγός επιβίωσης από έναν επαγγελματία ξεναγό που δεν δαιμονοποιεί, που κερδίζει σιγά σιγά τον αναγνώστη του με την ανάσα που δίνει η γόνιμη οικονομική σκέψη στην πολιτική άνοια. Ο κόσμος μας είναι ταραγμένος και ζητάει επειγόντως να ξαναγεννηθεί, να βάλει τέλος στην ύφεση. "Βλέποντάς μας να αποτυγχάνουμε, κάποιες στιγμές απελπίζομαι", λέει ο Κρούγκμαν. "Αλλά δεν είναι η σωστή αντίδραση. Καθώς η κάμψη συνεχίζεται, βάζω συχνά ένα υπέροχο τραγούδι της δεκαετίας του 1980, που ερμήνευαν ο Peter Gabriel και η Kate Bush. Το τραγούδι αναφέρεται σε μια απροσδιόριστη εποχή και τόπο μαζικής ανεργίας η απελπισμένη ανδρική φωνή τραγουδά την έλλειψη ελπίδας: "For every job, so many men" (Για κάθε δουλειά τόσοι άνθρωποι). Η γυναικεία φωνή, όμως, τον ενθαρρύνει: "Don't give up" (Μην το βάζεις κάτω)". (Θανάσης Βασιλείου, Η Καθημερινή, 29/7/2012)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Και τώρα τι κάνουμε;
Ένα: Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα
Δύο: Η οικονομία της κρίσης
Τρία: Η στιγμή του Minsky
Τέσσερα: Τραπεζίτες εκτός ελέγχου
Πέντε: Η δεύτερη Επίχρυση Εποχή
Έξι: Η οικονομία του Μεσαίωνα
Επτά: Ανατομία μιας ανεπαρκούς αντίδρασης
Οκτώ: Και τι γίνεται με το έλλειμμα;
Εννέα: Πληθωρισμός: Η αόρατη απειλή
Δέκα: Το λυκόφως της Ευρώπης
Έντεκα: Οι οπαδοί της λιτότητας
Δώδεκα: Τι πρέπει να γίνει
Δεκατρία: Τέλος στην ύφεση!
Υστερόγραφο
Τι ξέρουμε πραγματικά για τις επιπτώσεις των κρατικών δαπανών;
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEND THIS DEPRESSION NOW!
ISBN139789604353583
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΘΕΟΥ ΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0544
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gdeconomou, MICHEL, giovand, Roth, arpet1, michalis delta, DORA7, Summerwind, sicmaggoter, lasarig

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS