Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

+
-
EVERETT PERCIVAL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0580
Τιμή Έκδοσης
€15.92
Τιμή Πολιτείας
€11.14
(-30%)
Κερδίζετε €4.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Θεραπεία του νερού" είναι η ψυχρή ομολογία ενός θύματος που έγινε θύτης. Ο Ισμαήλ Κίντερ, ένας χωρισμένος άντρας και επιτυχημένος συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων τα οποία εκδίδει με ψευδώνυμο, ζει απομονωμένος στο βουνό. Μετά τη φρικτή δολοφονία της εντεκάχρονης κόρης του, αποφασίζει να τιμωρήσει εκείνον που ο ίδιος θεωρεί ένοχο. Στο υπόγειο του σπιτιού του υποβάλλει το θύμα του σε βασανιστήρια.
Μέσα από την αφήγηση ενός ανθρώπου που υποφέρει, ο Percival Everett, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα ως απάντηση στις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στο όνομα της σωτηρίας των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο και στο Aμπού Γκράιμπ, παραλληλίζει τα βασανιστήρια που διαπράττονται σε ατομικό επίπεδο με την πρακτική των βασανιστηρίων σε καιρό πολέμου. Ο Ισμαήλ Κίντερ εντάσσει στο παραλήρημα της οργής και της θλίψης του στοιχεία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, της γλωσσολογίας και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, και όλα αυτά σε μια γλώσσα αποσπασματική. Η αποσπασματικότητα αυτή του κειμένου υποδηλώνει την τρέλα και την οδύνη της θλίψης και παραπέμπει στο χάος ενός σύνθετου κόσμου. Ό,τι συνδέει τα αποσπάσματα μεταξύ τους είναι η αποκάλυψη της προσωπικότητας και του σκοπού του Ισμαήλ. Η συνείδηση αυτού του συντετριμμένου πατέρα, ο οποίος κάποτε έβρισκε τη γαλήνη στο πρόσωπο της κόρης του, είναι το στοιχείο που μεταμορφώνει αυτά τα αποσπάσματα σε ενιαία ιστορία, σε μυθιστόρημα.
Ο Ισμαήλ είναι αυτός που γράφει το βιβλίο μας βλέπει, εμάς τους αναγνώστες, μας ενημερώνει για τα σφάλματα και το κατρακύλισμά του - και μας μειώνει, μας αποδοκιμάζει, μας κρατά ομήρους. Τελικά, σ' αυτόν τον θλιβερά παγκόσμιο άνθρωπο συνυπάρχουν η λογική και η βαρβαρότητα, το δίκαιο και το άδικο, ζωτικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ιστορίας μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WATER CURE
ISBN139789604353996
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΗΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΕΡΕΤ ΠΕΡΣΙΒΑΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0580
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliasmonk, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

grandfunk, Μενέλαος, agelikiparask, armholster

Κριτικές για το προϊόν

[02/02/2019] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μεγάλη απογοήτευση από αυτό το μυθιστόρημα του συγγραφέα που με κερδισε και με το παραπάνω με "Το Σβήσιμο". Το παραλήρημα του κεντρικού ήρωα που μπλέκει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία με τις αναφορές στην "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" δεν με έπεισε καθόλου σαν σύνολο μιας αφήγησης που έχει κάτι να πει ή να δημιουργήσει σκέψη για κάτι. Δυστυχώς απέτυχε η σύνδεση που προσπάθησε ο Έβερετ να πετύχει μεταξύ του αναγνώστη και του αλκοολικού θύτη - θύματος Ισμαήλ με τον κατακερματισμένο λόγο που έχω δει να πετυχαίνει σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. Κρασναχορκάι)
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
CAPPONI NICCOLO
€19.41 €5.82
(-70%)
Κερδίζετε €13.59

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS