Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ // ΕΠΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

ΕΠΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΕΥΚΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0656




Παρουσίαση

Η υπαστυνόμος Όλγα Πετροπούλου λατρεύει τον Μπόρχες και τα μαθηματικά. Άριστη μαθήτρια, θα μπορούσε να έχει εισαχθεί σε οποιαδήποτε ανώτατη σχολή και να έχει ακολουθήσει οποιαδήποτε σταδιοδρομία. Η επιθυμία της για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, σε συνδυασμό με μια ρομαντική ψευδαίσθηση για τη δουλειά του αστυνομικού, βγαλμένη περισσότερο μέσα από τα βιβλία παρά από τη μελέτη της πραγματικότητας, την οδήγησαν, τελικά, να προτιμήσει τη Σχολή Αξιωματικών της αστυνομίας. Φυσικά, οι αυταπάτες για τη δουλειά που επέλεξε δεν άργησαν να διαλυθούν. Για τους άνδρες συναδέλφους της, "γυναίκα αστυνομικός" σήμαινε απλώς γραμματέας χωρίς ωράριο.
Ωραία, επιθυμητή, απρόσιτη, και ταυτόχρονα εργατική και αποτελεσματική, δεν άργησε να γίνει το μαύρο πρόβατο των προϊσταμένων της, που δεν έχαναν ευκαιρία να της φορτώνουν άβολες βάρδιες και άχαρες, ανούσιες αποστολές. Ωστόσο, η τύχη και η ευφυΐα της θέλησαν να εξελιχθούν τα πράγματα αλλιώς.
Στην καρδιά της κρίσης, η Όλγα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από δύσκολες υποθέσεις, όπου το κοινό έγκλημα, η πολιτική αυθαιρεσία και η λεγόμενη τρομοκρατία διαπλέκονται, με ασαφή, δυσδιάκριτα όρια. Στις επτά αυτοτελείς ιστορίες αυτού του τόμου, η νεαρή υπαστυνόμος δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη μόνο με δολοφόνους, εκβιαστές και τοκογλύφους, αλλά -κυρίως- μ' έναν βαθιά διαβρωμένο κρατικό μηχανισμό που, σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος, βάζει πλάτη στο οργανωμένο έγκλημα, όποτε αυτό του είναι χρήσιμο για να σκεπάσει τη δική του κόπρο.
Η Όλγα δεν είναι ένα νέο είδος μασκοφόρου εκδικητή που κυνηγά και τιμωρεί το κακό, απ' όπου κι αν προέρχεται. Συμβιβασμένη με το ρόλο της, θέλει απλώς να λύνει τα προβλήματα, για την ίδια τη χαρά της λύσης -για το ωραίο ταξίδι-, έστω και αν οι εξιχνιάσεις της σπάνια οδηγούν στη νέμεση. Συχνά, όμως, ακόμα και αυτή η θυμοσοφική στάση προκαλεί την οργισμένη αντίδραση του αδηφάγου πλέγματος εξουσίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Σε όλα τα διηγήματα διακρίνεται έντονη η αγανάκτησις του συγγραφέως για την «κατάντια» της ελληνικής κοινωνίας με τις παθογένειές της τις όποιες -ορθώς- θεωρεί ηθικώς απαράδεκτες. Ταυτοχρόνως όμως τα διηγήματα αυτά έχουν την αμεσότερη δράση αστυνομικού περιεχομένου από όλα τα βιβλία του κ. Μιχαηλίδη που έχω διαβάσει. Δεν εκτείνεται σε αναλύσεις και χαρακτηρισμούς αλλά παρασύρει τον αναγνώστη του σε καταδίκη των εγκλημάτων και των δραστών και ηθικών αυτουργών μέσα από την δράση και την εξέλιξη της πλοκής. Κατώρθωσε δηλαδή να συνθέση κείμενα ταυτοχρόνως αμιγώς αστυνομικά και βαθύτατα πολιτικώς καταγγελτικά". (Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Εστία)

Περιεχόμενα

Τζαμάλ
Το κόκκαλο του Ισάνγκο
Έγκλημα δημοσιονομικής προσαρμογής
Διαδρομή X95
Η κατάρα του πιανίστα
Μπουρλότο στη βίλα "Μαριλού"
Τρόμος στο νησί της Παναγιάς
Λεπτομέρειες
ISBN139789604354634
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3520-0656
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sdontis, panfok, nikvrou, kostavas, Π.Γ.ΣΤΑΘΙΑΣ, Gabriel_1977, nikolaras, zogu1983, Dexileos14, kkaravassilis, nath, maria1977, voutsadakis

Κριτικές για το προϊόν

[13/04/2020] adolapts.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Όσοι περιμένουν να διαβάσουν μια συλλογή καλών αστυνομικών ιστοριών σαν του Μάρκαρη θα απογοητευτούν. Ρηχή και πρόχειρα δοσμένη πλοκή, χαρακτήρες χωρίς βάθος και όλο αυτό δοσμένο όχι στο σκηνικό της κρίσης, αλλά σε ένα αρκετά δυστοπικό σκηνικό, με μπόλικη αμπελοφιλοσοφία από την κάτω πλατεία των αγανακτισμένων
[13/06/2016] ΝΙΚΗ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αστυνομική λογοτεχνία και μαθηματικά σε ιστορίες με φόντο την κρίση των ημερών μας και μαζί όλα εκείνα τα φαινόμενα που ξεπετάγονται κι ευδοκιμούν γυρω μας ακριβώς εξαιτίας αυτής της κρίσης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€29.68 €11.87
(-60%)
Κερδίζετε €17.81

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS