Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

SALLIS JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0662




Παρουσίαση

Ο Τζων Τέρνερ μετακομίζει σε μια μικρή πόλη, στη μέση του πουθενά, κάπου κοντά στο Μέμφις. Είναι το ιδανικό ησυχαστήριο γι' αυτόν: ένας τόπος όπου μπορεί κανείς να θάψει το παρελθόν του και να δραπετεύσει από τον πόνο της ανθρώπινης συναναστροφής, όπου οι συζητήσεις πραγματοποιούνται μόνο όταν κάποιος έχει κάτι ουσιαστικό να πει, όπου μπορεί κανείς να κάθεται με τις ώρες να ακούει τους γρύλους και να χαζεύει τις κουκουβάγιες να πετούν - σιωπηλές σκιές μπροστά από το φεγγάρι. Είναι ο τόπος όπου ο Τέρνερ ελπίζει να σβήσει από τη μνήμη του πως κάποτε υπήρξε αστυνομικός, κάποτε ψυχοθεραπευτής, και ότι για πάντα θα είναι ένας πρώην κατάδικος.
Και μοιάζει να τα καταφέρνει. Μέχρι τη στιγμή που ο σερίφης Λόννι Μπέητς εμφανίζεται στο κατώφλι του με ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα πρόβλημα: το πτώμα ενός περιπλανώμενου άντρα -άγρια και τελετουργικά δολοφονημένου- ανακαλύπτεται στην πόλη. Κανείς δεν ξέρει τίποτα γι' αυτόν, αλλά στην κατοχή του βρίσκονται κάποιες επιστολές που είχαν ως παραλήπτη τον δήμαρχο της πόλης. Ο Μπέητς με τον βοηθό του χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου με την εμπειρία της μεγαλούπολης, από τη μία, και την απαραίτητη διακριτικότητα που απαιτεί μια σειρά ανακρίσεων για τους κατοίκους μιας τόσο μικρής πόλης, από την άλλη. Σύντομα, η αστυνομική έρευνα δίνει τη θέση της σε ένα κοινωνικό χρονικό της επαρχιακής ζωής, και η πλοκή επικεντρώνεται όχι τόσο στην αναζήτηση του ενόχου όσο στη σταδιακή αποκάλυψη του παρελθόντος του Τέρνερ, που βρίσκεται να ζει ξανά τη ζωή που είχε αφήσει, αρχίζοντας να βυθίζεται και πάλι στο σκοτάδι από το οποίο είχε ξεγλιστρήσει, αλλά και να εξοικειώνεται με την απρόσμενη καλοσύνη των άλλων.
Ο Τζέιμς Σάλλις είναι ένας από τους σημαντικότερους στιλίστες αμερικανούς συγγραφείς, που ξέρουν τον τρόπο να αφηγούνται καλά μια ιστορία. Το ενδιαφέρον του για την ανθρώπινη φύση εκφράζεται μέσα από δυνατές ιστορίες ηρώων που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον εαυτό τους αλλά και με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Το Στη λίμνη, όπου το παρελθόν και το παρόν του Τέρνερ εξισορροπούνται με μεγάλη δεξιοτεχνία, είναι λυρικό, συγκινητικό, και καταφέρνει να αφήσει στον αναγνώστη ανεξίτηλα τα σημάδια του τόπου και των χαρακτήρων που περιγράφει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Τζέιμς Σάλις, έχοντας αφομοιώσει τα αμερικανικά και γαλλικά νουάρ μυθιστορήματα, μα και το πνεύμα σημαντικών ποιητών (Ιβ Μπονφουά, Πάμπλο Νερούδα), κατορθώνει να περιγράψει τη ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος, ενώ διέπεται από ηθικές αρχές και από το αίσθημα του καθήκοντος, βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται αλλά και να επανέρχεται στην ομαλότητα χάρη στο πείσμα του. Κυρίως ενδιαφέρεται να σκιαγραφήσει ανθρώπους που έρχονται σε αντιπαράθεση με τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει και έχουν μάθει να σέβονται την περιουσία και την προσωπική ζωή των άλλων. Τέλος, ο Σάλις, ποιητής ο ίδιος και μουσικός - παίζει κιθάρα και μαντολίνο -, θέλοντας να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα, βάζει ως μουσική υπόκρουση στην ιστορία του - σαν να ήταν νουάρ ταινία - κομμάτια από μπλουζ, σουίνγκ, κάντρι μιούζικ, αλλά και από μια συμφωνία του Σιμπέλιους. Σίγουρα το μυθιστόρημα Στη λίμνη είναι από τα καλύτερα νουάρ που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια. (Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα, 30/5/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCYPRESS GROVE
ISBN139789604354672
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
ΣειράΝΟΥΑΡ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΡΑΜΒΟΥΣΑΝΟΥ ΚΙΚΑ
ΕπιμέλειαΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΛΙΣ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας3520-0662
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli

Κριτικές για το προϊόν

[14/09/2016] babisvasiliadis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αστυνομικό μυθιστόρημα που η λύση του μυστήριου έρχεται σε δέυτερη μοίρα. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στον κεντρικό χαρακτήρα της ιστορίας για το ιδιαίτερο παρελθόν του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS