Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ

ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ

+
-
PAPADAKI KALLIA
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0664
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάμντεν, Νιου Τζέρσεϊ, 1980. Ερημωμένα σπίτια, κλειστές βιομηχανίες, φτωχές συνοικίες. Ένας έφηβος, ο Πητ, εξαφανίζεται, και η μάνα του η Λουίσα πεθαίνει το επόμενο πρωί από στεναχώρια. Η αδερφή του, η δωδεκάχρονη Μίνι, ορφανή από γονείς, εισβάλλει άθελά της στη ζωή της συμμαθήτριάς της Λητώς και ανατρέπει τις βεβαιότητες της οικογένειάς της. Ανοίγει ρωγμές που δύσκολα θα κλείσουν έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, στο αμερικανικό όνειρο, σε δεύτερες και τρίτες γενιές μεταναστών, στην παρακμή και τη φθορά της πόλης, σε χαμένες ευκαιρίες και σε επιλογές που λάθεψαν. Κι όσο ο θετός πατέρας της Λητώς, ο Μπέιζελ Καμπάνης, ψάχνει να βρει τι στράβωσε στη διαδρομή, τόσο αναμετριέται με τα φαντάσματα και τους φόβους της παιδικής του ηλικίας κι όσο η γυναίκα του η Σούζαν απομακρύνεται από κοντά του κι από την κοινή κι ανέμπνευστη ζωή τους, τόσο η Μίνι και η Λητώ μοιάζουν να ενηλικιώνονται σε έναν κόσμο σκληρά κι άδικα καμωμένο. Ο χρόνος, σαν τις νιφάδες του χιονιού, τους ξεγελά, ξεγλιστρά και χάνεται. Μαζί του κι αυτοί. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Απομακρυσμένη από κάθε είδους ηθογραφική αναπαράσταση η Παπαδάκη, φέρνει αντιμέτωπους τον άνθρωπο με τις ρηγματώσεις του πεπρωμένου του. Οικογενειακοί μικρόκοσμοι, όπου γεννιούνται οι αυταπάτες, οι ελπίδες, οι αναμονές και οι ματαιώσεις ενός βίου που απαγορεύεται να κάνει πίσω. Η Μίνι και η Λητώ, δυο δωδεκάχρονα κορίτσια που η ζωή τους βρίσκεται εν κενώ. Οι γονείς απόντες. Στην καλύτερη περίπτωση αποτραβηγμένοι στον πικρό επιούσιο. Ο ξεριζωμός διάχυτος.
Στον καιρό που γύρω μας ερημώνουν οι λέξεις, η αφή, ο συλλογισμός. Στον καιρό που γύρω μας πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αυτοακυρούμενοι, αγωνιώντας να ισορροπήσουν σε μια τραμπάλα υπαρξιακή και να ξαναβρούν (αν υπάρχουν πια) το κέντρο βάρους της συνείδησης τους, οι "Δενδρίτες" αναδεικνύουν την διαδρομή του μεγάλου ταξιδιού. Εκείνων που έφυγαν και προσπάθησαν να στεριώσουν. Αφήνοντας την ψυχή τους καραντίνα. Εκείνων που αμφιβάλλουν για το ποιοι είναι. Η Κάλλια Παπαδάκη σε ένα ώριμο πλέον έργο, μέσα από τους δαιδάλους των φευγαλέων συνειρμών σκιαγραφεί το ανάπτυγμα όλων όσων θα θέλαμε να ξεχάσουμε, μα είναι αυτά που μας καθορίζουν τελικά." (Νίκος Κουρμουλής, oanagnostis.gr, 10/7/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604354818
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3520-0664
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, lefterisa

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikoskomotini

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS