Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΝΙ

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΝΙ

+
-
ΠΕΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0671
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όπως της τα είπαν και όπως τα φαντάστηκε: διαπλέκοντας τοπικές ιστορίες, μαρτυρίες και οικογενειακές αφηγήσεις, αντλώντας από την ντοπιολαλιά και το εκφραστικό της ύφος, η συγγραφέας αναπλάθει τον κόσμο της θεσσαλικής επαρχίας σε χρόνο παρελθοντικό και ανασυστήνει πρόσωπα και εποχές. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1940 και καταλήγοντας στις απαρχές της Μεταπολίτευσης, τα τέσσερα διηγήματα της συλλογής επικεντρώνονται σε περιθωριακούς χαρακτήρες και ψηλαφούν διαχρονικά ρήξεις και συνέχειες, "αφουγκραζόμενα" τον απόηχό τους στην καθημερινή ζωή της ελληνικής περιφέρειας.
Ανθρώπινα δράματα και ιστορικά γεγονότα, διαπροσωπικές προστριβές και συλλογικές συγκρούσεις, που αλληλεπιδρούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κοινότητας, της οικογένειας, του ατομικού ψυχισμού. Τέσσερα διηγήματα που εστιάζουν στη μικροκλίμακα, αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες, φωτίζουν το αφανές και ανασύρουν το λησμονημένο, σαν ισάριθμες φωτογραφίες, ασπρόμαυρες, τσακισμένες στις γωνίες, που εντοπίζει κανείς σε παλιά οικογενειακά άλμπουμ. Θωρακίζοντας με το φίλτρο της ειλικρίνειας και της τρυφερότητας τον λογοτεχνικό της φακό, αποκαθαίροντάς τον από τη νοσταλγία και τον φολκλορισμό, η συγγραφέας απαθανατίζει έναν κόσμο που έχει πια χαθεί, κι ας μην υπήρξε ποτέ πραγματικός. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο κόραξ εξελθών
Ο καθένας άλογο
Φίδι στον κόρφο
Άνθρωποι και σκύλοι
Λεπτομέρειες
ISBN139789604354856
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3520-0671
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[05/12/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Οι τέσσερις ιστορίες του βιβλίου (με την πρώτη, Ο Κόραξ Εξελθών, να είναι η μεγαλύτερη και, ίσως, η πιο ενδιαφέρουσα) παρουσιάζουν την κύρια αδυναμία που χαρακτηρίζει την
πρόσφατη νεοελληνική λογοτεχνική παραγωγή διηγμάτων: την έλλειψη πλοκής. Το ύφος είναι ενδιαφέρον, η γλώσσα προφορική (αν και λίγο επιτηδευμένη σε ορισμένα/αρκετά σημεία), αλλά λείπει η ραχοκοκαλιά μιας καλής ιστορίας, δλδ η ενδιαφέρουσα πλοκή. Οι ιστορίες δεν ολοκληρώνονται ποτέ (εκτός, ίσως, από την πρώτη), αφήνουν πάντα ερωτηματικό, που δεν μπορεί ν' απαντηθεί, αφού λείπουν και τα στοιχεία που θα επιτρέπουν στον αναγνώστη ν' απαντήσει σχετικά με το τι θα συμβεί μετά. Η συγγραφέας θα πρέπει να κατέβαλε αξιόλογη προσπάθεια για να φτιάξει τη γλώσσα της και το ύφος της, αλλά από άποψη πλοκής χρειαζόταν πολύ περισσότερη δουλειά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS