Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

AURORA

AURORA

PEILLON VINCENT
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0768




Παρουσίαση

Το καλό ή το κακό, η δικαιοσύνη ή η εκδίκηση, ο πόλεμος ή η ειρήνη;
Από τη Γροιλανδία στο Τελ Αβίβ, περνώντας από την Κοπεγχάγη και το Παρίσι, βρισκόμαστε βυθισμένοι σε μια πραγματικότητα, την ύπαρξη της οποίας υποψιαζόμαστε, αλλά προτιμούμε να αγνοούμε.
«Aurora» είναι η ονομασία ενός ομίλου που προσπαθεί να ελέγξει τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αρκτικής. Ο ιδρυτής της, ένας πρώην ναζί με μεγάλες ικανότητες, δρα υπό την προστασία των αμερικανικών γερακιών και κάποιων υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ. Μόνο που, όταν μπερδεύονται τα στρατηγικά συμφέροντα, οι οικονομικές ορέξεις και οι ιδεολογικές εμμονές, η ιστορία οδεύει προς το λυκόφως. Θα σπιλωθεί με μίσος και αίμα.
Ποιος θα μπορέσει να δώσει τη λύση; Μια ομάδα παλαίμαχων πρακτόρων της Μοσάντ αναλαμβάνει δράση υπό την καθοδήγηση ενός ανθρώπου τολμηρού και πολυτάλαντου - με μόνη του αδυναμία την τάση να υποκύπτει ενίοτε στη μελαγχολία. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν μέχρις ότου κάνει την εμφάνισή της η προδοσία. Και, τότε, εκείνοι που νόμιζαν πως είναι οι θηρευτές μετατρέπονται, αναπάντεχα, σε θηράματα.
Μια συναρπαστική κατασκοπευτική ίντριγκα που εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ παράλληλα μας ρίχνει στα βαθιά νερά της ανελέητης γεωπολιτικής σύγκρουσης γύρω από τον έλεγχο του παγκόσμιου ενεργειακού πλούτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Απαιτητικό αλλά προσιτό, με δάνεια από τη λαϊκή κουλτούρα αλλά και με αναφορές στην Ιστορία, το "Aurora" κερδίζει το στοίχημα της αναγνωστικής απόλαυσης μα και της εμβάθυνσης σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η κληρονομιά και η μνήμη του παρελθόντος, η ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων μιας χώρας, η ισχύς ορισμένων οικονομικών δυνάμεων απέναντι στη δημοκρατική πολιτική εξουσία. (Le journal du dimanche)
«Γραφή ρέουσα, πλοκή εξαιρετικά δομημένη, σασπένς που κόβει την ανάσα. Έχουμε την εντύπωση ότι η ιστορία που διαβάζουμε είναι όντως αληθινή... Και γι' αυτό ο φόβος μας διπλασιάζεται!» (Actualite Juive)
«Ο Βενσάν Πεγιόν επέλεξε τους κώδικες του αστυνομικού μυθιστορήματος για να προσεγγίσει, μέσω των κεντρικών θεμάτων του είδους (την αθωότητα, την προδοσία, τη δικαιοσύνη, τη μεταμέλεια), το ζήτημα, πολύ οικείο σ' έναν απόγονο ραβίνου, του tikkun, αυτής της διόρθωσης του κόσμου την οποία επικαλείται η μυστική εβραϊκή παράδοση. (Le Monde)

«Ζει μέσα σε δίκτυα, σ' ένα εικονικό σύμπαν, φτιαγμένο από αλγόριθμους, συνδέσμους, κωδικούς πρόσβασης, προστατευτικά φράγματα. Ο κόσμος του προβάλλει πάνω στη λεία επιφάνεια της οθόνης, μόνο που αυτή η επιφάνεια έχει τέτοιο βάθος που του επιτρέπει να γνωρίζει τα μυστήρια της γιγάντιας ανθρώπινης μυρμηγκοφωλιάς, να διεισδύει στα σπλάχνα της, να εξετάζει τις καρδιές και τα νεφρά». (Απόσπασμα)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAURORA
ISBN139789604355549
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΑΝΟΥΚΑ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΓΙΟΝ ΒΕΝΣΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0768
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS