Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ

+
-
BRONNEC THOMAS
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0745
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Credit parisien, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, στο χείλος της καταστροφής. Ο πρόεδρός της, ο αινιγματικός Αντουάν Φερτέλ, προσφεύγει εκ νέου στο Κράτος και ζητά απαιτητικά, ξανά, βοήθεια διαφορετικά -υποστηρίζει-, η πτώση της Τράπεζας θα οδηγήσει σε γενική κατάρρευση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η ιδιαιτέρως δημοφιλής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ιζαμπέλ Κολσόν αρνείται να υποκύψει. Δεν θέλει να προσφέρει τα πάντα στις τράπεζες, χωρίς να ασκεί κανέναν έλεγχο και χωρίς κανένα αντιστάθμισμα. Ούτε μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι δύο στελέχη του Υπουργείου, που ασχολήθηκαν με την αξιολόγηση του πρώτου πλάνου διάσωσης της Τράπεζας, πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Ναταλί Ρενωντιέ αυτοκτόνησε, ενώ μόλις βρέθηκε το πτώμα της Στεφανί Σακκό στην αυλή του Υπουργικού Μεγάρου.
Την έρευνα για τους δύο θανάτους αναλαμβάνει ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Κριστόφ Ντεμορύ, ο άντρας που μοιραζόταν τη ζωή του με τη Ναταλί. Θα βρεθεί στο επίκεντρο της ανελέητης αντιπαράθεσης που ξεσπά ανάμεσα στο Κράτος -που εκπροσωπείται από την ιδεαλίστρια υπουργό- και την Τράπεζα, η οποία όμως υποστηρίζεται από πλήθος «μυημένων» πολιτικών και ανώτατων δημόσιων λειτουργών, κάποιοι εκ των οποίων δρουν βάσει των ιδεολογικών τους πιστεύω ενώ κάποιοι άλλοι κινούνται από ιδιοτέλεια. Ποιος θα επικρατήσει;
Ο Τομά Μπρονέκ, βαθύς γνώστης των μηχανισμών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αξιοποιώντας τις πηγές και τις εμπειρίες του από το οικονομικό ρεπορτάζ, αποφεύγοντας κάθε διδακτισμό και μανιχαϊσμό, στήνει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στο οποίο συναντάμε σασπένς, απόπειρες χειραγώγησης, κατασκοπεία, πειραγμένες σφυγμομετρήσεις, δωροδοκίες, παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, δημοσιογραφικές έρευνες, συκοφαντικές εκστρατείες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προπαγάνδα και, όπως σε κάθε νουάρ, μοιραίες γυναίκες και φόνους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όπως το 2008, η Credit parisien τρέμει και μαζί της τρέμει και το ευρωπαϊκό τραπεζικό οικοδόμημα. Οι επικεφαλής της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας επιδιώκουν ξανά τη σωτηρία διά του αξιώματος too big to fail, η αριστερή γαλλική κυβέρνηση φιλοδοξεί να τους κάνει να ματώσουν, ωστόσο το αίμα ρέει από δύο πτώματα νέων γυναικών που συνέταξαν μια επικίνδυνη αξιολόγηση του παλιού πλάνου διάσωσης. Στους "Μυημένους" του Τομά Μπρονέκ, όμως, αν και η αναζήτηση του ηθικού αυτουργού δύο (ενδεχόμενων) αυτοκτονιών παραμένει το κλειδί των γεγονότων, το νουάρ στοιχείο προκύπτει περισσότερο από τη σκιώδη πολιτεία των χειριστών του χρηματοπιστωτικού μηχανισμού -της παρασυναγωγής ανώτατων τραπεζικών, ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών καριέρας που φροντίζει ώστε τα συμφέροντα ατόμων, θεσμών και κράτους να ευθυγραμμίζονται προς δόξαν των κρατούντων οικονομικών δογμάτων. Ο αθέατος κόσμος τους αποβαίνει σκηνικό ενός πολιτικού μυθιστορήματος υψηλών προδιαγραφών. (Μάρκος Καρασαρίνης, ΒΗΜΑgazino)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES INITIES
ISBN139789604355723
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΟΥΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΣΚΙΑΔΕΛΛΗ ΧΑΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΟΝΕΚ ΤΟΜΑ
Κωδικός Πολιτείας3520-0745
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, gerasimos84

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS