Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

KRASZNAHORKAI LASZLO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0807




Παρουσίαση

Ένα απομονωμένο χωριό βυθισμένο στην εγκατάλειψη και την παρακμή, στα βάθη μιας ουγγρικής πεδιάδας που τη σαρώνει ο άνεμος και η αδιάκοπη βροχή. Παντού λάσπη, αγέλες σκύλων τριγυρίζουν και οι λιγοστοί κάτοικοι φυτοζωούν ανάμεσά τους, ένας γιατρός χωρίς ασθενείς κι ένας δάσκαλος χωρίς μαθητές. Χωρίς δουλειά, παλεύουν ο ένας εναντίον του άλλου και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω της ίντριγκας, της προδοσίας, της απιστίας, νιώθοντας βαθιά απόγνωση. Κάθε προσπάθεια φυγής είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων. Ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει, η πίστη στον Θεό και στις ιδεολογίες έχει κλονιστεί. Και να, ξαφνικά, δύο άντρες, που όλοι πίστευαν ότι είναι νεκροί, επανεμφανίζονται. Φως στο σκοτάδι. Ο ένας από τους δύο, παρά τη διαβολική του εμφάνιση, γίνεται δεκτός ως ο «Μεσσίας» που θα τους σώσει από τον αφανισμό. Περιμένουν, αγωνιούν και ελπίζουν. Έχουν την αίσθηση μιας επικείμενης αποκάλυψης. Τη φοβούνται και την επιθυμούν. Το "Τανγκό του Σατανά" είναι ο κωμικοτραγικός χορός μιας λύτρωσης που δεν έρχεται ποτέ, ένα ποιητικό ταξίδι για την αναζήτηση της αλήθειας, ένα κείμενο που ξεχειλίζει από συμπόνια και ανθρωπιά για τη μηδαμινή κουκκίδα που συνιστά η ύπαρξή μας μέσα σ' έναν χαοτικό κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το "Τανγκό του Σατανά" είναι ένα κολοσσιαίο μυθιστόρημα: συμπαγές, έξυπνα δομημένο, συχνά συνταρακτικό, με ένα όραμα που συναρπάζει. Σκληρό, αμείλικτο και σε τέτοιο βαθμό ζοφερό που συχνά γίνεται κωμικό. Ο Κρασναχορκάι είναι ένας οραματιστής συγγραφέας» (Theo Tait, The Guardian)
«Μεθυστικό και χιουμοριστικό, σκοτεινό αλλά όμορφο, το "Τανγκό του Σατανά" είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα που καταφέρνει όχι μόνο να μιλήσει στην εποχή του, αλλά και να την υπερβεί» (Beth Jones, The Telegraph)

Περιεχόμενα

Η διαδοχή των χορευτικών βημάτων
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Ι. Τα νέα για την άφιξή τους
ΙΙ. Αναστηθήκαμε
III. Κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε
IV. Το έργο της αράχνης Ι (Τα οχτάρια του απείρου)
V. Ρωγμή στο οικοδόμημα
VI. Το έργο της αράχνης II (Τα βυζιά του διαβόλου, το τανγκό του Σατανά)
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
VI. Ο Ιερεμίας βγάζει λόγο
V. Η προοπτική ιδωμένη από μπροστά
IV. Ανάληψη; Παραίσθηση;
III. Η προοπτική ιδωμένη από πίσω
II. Οι έγνοιες, η δουλειά
Ι. Ο κύκλος κλείνει
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSATANTANGO
ISBN139789604355990
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων430
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΑΣΝΑΧΟΡΚΑΙ ΛΑΣΛΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0807
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7, sugahtankdesign, kantath, dimbik, Christos Kitsos, nikosbb, emma1991

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

toukouda, Pragueknight, landlab, eleutheriakos7, kantath, sugahtankdesign, Christos Kitsos, emma1991, lasarig, geopap1984, t_someone

Κριτικές για το προϊόν

[28/09/2019] dead art.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο " τανγκό του σατανά" αφού νοτίσεις μεχρι το κόκκαλο απο την υγρασία και γεμίσεις λάσπες ως τους αστραγάλους στα ομιχλώδη τοπία στο πουθενά της ουγγρικής υπαίθρου, ο λόγος του, η γραφή του, ειναι ικανα να δημιουργήσουν στον αναγνώστη, οχι μονο απλά έντονες εικόνες, συναισθηματικά φορτωμένες εξίσου, αλλά ενα απείκασμα που καθ' όλη την διαρκεια της αφήγησης ξεδιπλώνεται πολυεπίπεδα στο πλάι του...αριστουργηματικό κατα την ταπεινή μου γνώμη. Η τεχνη του λογου στα καλυτερα της!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΑΧΤΗ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS