Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤ΄ ΑΜΠΕΛΙΑ

ΣΤ' ΑΜΠΕΛΙΑ

+
-
ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0799
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν βρίσκω τίποτε πιο βαρετό από το να ακούς ή να διαβάζεις για τα παιδικά χρόνια κάποιου, πρέπει πράγματι να τον αγαπάς πολύ για να το αντέξεις. Δεν είχα καμιά διάθεση να διηγηθώ εδώ τα δικά μου παιδικά χρόνια, παρά τόσο μόνο όσο χρειαζόταν για να αποτυπωθεί το χνάρι αυτού του αιωνόβιου, χτεσινού μα και οριστικά καταποντισμένου κόσμου. Αυτός ο κόσμος με συγκινεί βαθιά, όχι γιατί είναι ο κόσμος της παιδικής μου ηλικίας -δεν ήταν άλλωστε αποκλειστικά-, αλλά γιατί είναι ο κόσμος των αγαπημένων μου ανθρώπων, των ανθρώπων που με αγάπησαν και τους αγάπησα πολύ. Τον σκέφτομαι πάντα με συγκίνηση, αλλά δεν τον νοσταλγώ. Υπάρχει συγκίνηση χωρίς νοσταλγία, ίσως μάλιστα να είναι έτσι πιο αδρή. (Στ.Ζ., από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604356416
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x12
Κωδικός Πολιτείας3520-0799
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antonis moros, Φιλαναγνώστης, yiang, tanstil, veneta

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos, nikdimik, wolverine.69, maria_D, Livorno, SAMIOSARIS, tsenteme, demetpapad

Κριτικές για το προϊόν

[09/11/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα μικρό, αλλά περιεκτικό αυτοβιογραφικό βιβλίο που μας ταξιδεύει στην επαρχία της Μάνης αρκετές δεκαετίες πίσω...Η απλή ζωντανή γραφή του, οι μαγευτικές εικόνες, οι λέξεις της ντοπιολαλιάς, οι ήχοι, οι γεύσεις, τα αρώματα, φέρνουν στον νου του καθενός μνήμες από τον δικό του τόπο καταγωγής και τα δικά του αγαπημένα πρόσωπα...
Ένα σωστό διαμαντάκι που διαβάζεται απνευστί!
[29/09/2019] yiang.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ όμορφη περιγραφή της επαρχίας του μετά το 1950...Περίπου σαν τις ιστορίες που μας έλεγαν οι πατεράδες μας για εμάς τους άνω των 30.
Οι αναφορές στον Παπαδιαμάντη προδίδουν την επιρροή του "Κοσμοκαλόγερου".
Περιφραφικότατος, απλός και άμεσος. Συστίνεται ανεπιφύλακτα.
[29/03/2019] Φιλαναγνώστης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Ευχαριστο βιβλιο που μας ταξιδευει σε μια εποχη που εχει περασει ανεπιστρεπτι.Τρυφερό αλλά και βαθια ειλικρινες,βοηθά στην κατανόηση εκείνης της δεκαετιας που δε μοιάζει καθολου με δική μας.
ΠΟΤΟΥΛΑ Μ.
[31/01/2019] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας περιγράφει την αγροτική ζωή στο χωριό Συκιά Λακωνίας, όπου πέρασε εννέα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας. Δεν πρόκειται ωστόσο για μία αμιγή αυτοβιογραφία, όσο για μία εμβάθυνση στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, την κοινωνική ζωή, τη μετανάστευση και εν τέλει την ταξική διαστρωμάτωση. Γράφει με τρυφερότητα -μα όχι νοσταλγία- για μία εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, για δύο-τρεις γενιές που είδαν από την μία τη χρήση του αρότρου και από την άλλη την προσελήνωση. Προτιμά την ανεπιτήδευτη απλότητα των ανθρώπων της παιδικής του ηλικίας, ακόμη κι αν αυτοί φορές του γίνονται αφόρητοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS