Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΕΙΟΜΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

Η ΣΕΙΟΜΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

+
-
KRASZNAHORKAI LASZLO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0833
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από το Κιότο στη Βενετία, από το Παρίσι στην Αθήνα, και, ακόμη, περνώντας από τη Γρανάδα και τη Γενεύη, ο Λάσλο Κρασναχορκάι μας παρασύρει σε ένα γοητευτικό ταξίδι μέσα από δεκαεπτά αφηγήσεις, που αποτελούν παραλλαγές και στοχασμούς γύρω από την τέχνη και τη δημιουργία, αλλά και την αναζήτηση: του ιερού.
Με τη βοήθεια ενός τουρίστα, που χάνεται στα δαιδαλώδη δρομάκια της Βενετίας και ανακαλύπτει θαμπωμένος ένα άγνωστο έργο της Σχολής του Σαν Ρόκο, ενός ηθοποιού του θεάτρου Νο, ο οποίος ενσαρκώνει τη θεά Σέιομπο, ενός φύλακα του Μουσείου του Λούβρου, που τον συνδέει ένας σχεδόν ερωτικός δεσμός με την Αφροδίτη της Μήλου, ή, ακόμα, ενός αρχιτέκτονα παθιασμένου με τη μουσική μπαρόκ, ο οποίος με αδέξιο τρόπο προσπαθεί να μεταδώσει τον ενθουσιασμό του σε κάποιους γέροντες χωρικούς, ο συγγραφέας μάς κάνει να μοιραστούμε μαζί του τη δύναμη της καλλιτεχνικής εμπειρίας σε όλη την πολυπλοκότητά της.
Ξεδιπλώνοντας μια μεγαλειώδη πρόζα, που με τον ρυθμό της μας προσκαλεί σε στοχαστικές αναζητήσεις, ο Κρασναχορκάι, διαδοχικά ιερατικός, ειρωνικός, και πάντα βαθιά καλλιεργημένος, καταπιάνεται με τον ρόλο του καλλιτέχνη, αλλά και του θεατή, και ερευνά τη συγκίνηση που προκαλεί η μεγάλη τέχνη στον
καθένα από εμάς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με απρόσμενο τρόπο, η σειρά των κεφαλαίων της Σέιομπο -φωτεινά και κάποιες φορές εκτυφλωτικά, όπως εκείνο που είναι αφιερωμένο σε μια επίσκεψη στην Ακρόπολη με τον ήλιο κατακούτελα, που μας κάνει να συναντήσουμε τα θαύματα του ορατού μας κόσμου (αγάλματα, πίνακες, μάσκες, μνημεία)- ολοκληρώνεται με σελίδες απίστευτης, σχεδόν αβάσταχτης, έντασης με μια κραυγή στο σκοτάδι». (Le Nouveau Magazine Litteraire)
«Η αβάσταχτη ομορφιά της τέχνης. Ένας ύμνος στην αισθητική έκσταση. Ο μακροπερίοδος χαρακτηριστικός λόγος του Κρασναχορκάι δεν δυσκολεύει τον αναγνώστη και συμβολίζει με τον τρόπο του τη βαθιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ωραίου που καθοδηγεί το κείμενο και μας καθιστά πιο ισχυρούς». (Le Monde)
«Τον χαρακτηρίζουν αυστηρό και δυσπρόσιτο. Ο μεγάλος Ούγγρος συγγραφέας με τη Σέιομπο αποδεικνύει ότι η ριζοσπαστικότητά του δεν τον εμποδίζει να παρακολουθεί τον κόσμο γύρω του. Ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της τέχνης με ύφος αισθητικού μανιφέστου». (Lire)

Περιεχόμενα

-Καμοκυνηγός
-Η εξόριστη βασίλισσα
-Η συντήρηση ενός Βούδα
-Christo Morto
-Στην Ακρόπολη
-Σηκώνεται χαράματα
-Γεννιέται φονιάς
-Η ζωή και το έργο του Δασκάλου Ινόουε Καζούγιουκι
-Il ritorno a Perugia
-Εξουσιοδότηση εξ αποστάσεως
-Κάτι καίγεται εκεί έξω
-Πού κοιτάζεις
-Ιδιωτικό πάθος
-Ένα σκέτο ξέφτι μέσα στο γαλάζιο
-Η ανοικοδόμηση του ιερού του Ισέ
-Ο Ζεάμι φεύγει
-Ουρλιαχτό κάτω από τη γη
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSEIBO JART ODALENT
ISBN139789604356645
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΕΡΚΗ - ΜΕΙΜΑΡΗ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΑΣΝΑΧΟΡΚΑΙ ΛΑΣΛΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0833
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

landlab, eleutheriakos7, dimbik, Christos Kitsos, emma1991

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

toukouda, Pragueknight, landlab, eleutheriakos7, kantath, sugahtankdesign, Christos Kitsos, emma1991, lasarig, geopap1984, t_someone

Κριτικές για το προϊόν

[25/09/2019] dead art.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο κρασναχορκάι σε αυτό το βιβλίο μέσα απο ιστορίες περί τέχνης, με ενα λόγο μεστό περιεχομένου, πυκνό και πλήρη νοημάτων, αγγίζει τα έσχατα μιας ύλης που τα θρυμματισμένα στοιχεία της αντανακλούν το όλον, ενα έργο όπου το ορθολογιστικό αγκαλιάζει σφιχτά το μεταφυσικό και το ανάποδο ,και όπου οι δυο αυτες έννοιες εναλλάσονται διαρκώς και αενάως σε μια ροή όπου ο αναγνώστης γίνεται ευκολα μερος του βιβλίου...
[06/08/2019] charoup.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, η αφήγηση είναι πολύ πλούσια. Η πρώτη ιστορία μου φάνηκε εκπλητική, κάποιες όχι και τόσο, οπότε θα πρότεινα να μην διαβαστεί μονομιάς, αλλά να διαβάζονται μια-δυο ιστορίες τη φορά. Πολύ ωραία απόδοση για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τις διάφορες μορφές τέχνης. Υπάρχει μια μικρή δυσκολία, καθώς μια πρόταση μπορεί να συνεχίζεται για σελίδες, αλλά συνήθως είναι ωραίο γιατί σε παρασέρνει ευχάριστα. Σίγουρα αξίζει να διαβαστεί αν ενδιαφέρει κάποιον το θέμα, σε ταξιδεύει σε όλες τις πόλεις που περιλαμβάνονται στις ιστορίες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
RILKE RAINER-MARIA
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS