Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ

ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ

+
-
DIOP DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0843
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) είναι σε εξέλιξη. Ένα πρωί, ο λοχαγός Αρμάν δίνει μέσα από τα χαρακώματα το σύνθημα της επίθεσης εναντίον των Γερμανών. Οι στρατιώτες εφορμούν. Ανάμεσά τους ο Αλφά Ντιάγε και ο Μαντέμπα Ντιοπ, δυο Σενεγαλέζοι που μάχονται, μαζί με τόσους άλλους ομοεθνείς τους, για τα γαλλικά χρώματα. Λίγα μέτρα μετά την έξοδό τους από το χαράκωμα, ο Μαντέμπα πέφτει θανάσιμα πληγωμένος μπροστά στα μάτια του Αλφά, του παιδικού του φίλου που τον είχε πάνω κι από αδελφό.
Από δω και πέρα, η αφήγηση ακολουθεί τον Αλφά καθώς βυθίζεται στην τρέλα μετά τον θάνατο του φίλου του και αδελφού της καρδιάς του, για τον οποίο αισθάνεται υπεύθυνος. Η ενοχή και οι τύψεις τον στοιχειώνουν, μετατρέποντας αυτό τον εικοσάχρονο από ένα μικρό χωριό της Αφρικής, που βρέθηκε σ' αυτή την ουδέτερη ζώνη, σε μηχανή θανάτου: γίνεται το οπλισμένο χέρι του Θεού, το πρόσωπο της μοίρας για τους «εχθρούς με τα γαλάζια μάτια», και σπέρνει τον τρόμο ακόμα και στους δικούς του. Μοναχικός πολεμιστής, αγρίμι ανελέητο μέσα στο στόμα του τέρατος, μονολογεί για τις «δύο όψεις που έχουν τα πράγματα» και προβληματίζεται για τη σχετικότητα των αρχών και των αξιών. Ως έσχατη αντίσταση στο πρώτο μακελειό του 20ού αιώνα, επαναφέρει στη μνήμη του τη ζωή στην Αφρική, έναν κόσμο χαμένο πια, που ξαναζωντανεύει.
Μυθιστόρημα με αναπάντεχη για το θέμα του ποιητική γλώσσα, ακολουθεί τον ρυθμό της μητρικής γλώσσας του αφηγητή, με φράσεις που επαναλαμβάνονται στην αφήγηση σαν επωδός, δημιουργώντας μια ηχώ που συνδέει τον Αλφά Ντιάγε με την πατρίδα του. «Μουσικός των λέξεων», ο συγγραφέας δίνει φωνή σε όσους επέζησαν και είδαν «τα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της γης [...] τις ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι», αλλά δεν μίλησαν. Ήταν ο πόλεμος, ακραία συνθήκη που ανατρέπει όλους τους κανόνες και ξυπνά το θηρίο που βρίσκεται σε νάρκη μέσα στον καθένα μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα αριστουργηματικό βιβλίο». (Tahar Ben Jelloun)
Ένα κείμενο σπαρακτικής δύναμης». (Frederique Roussel, Liberation)
«Εκπληκτικό μυθιστόρημα με θέμα τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που μας υπενθυμίζει ότι οι ιστορίες θα αποτελούν πάντα ένα καταφύγιο για τον άνθρωπο». (Gladys Marivat, Le Monde des Livres)
«Η μεγάλη αποκάλυψη της νέας εκδοτικής περιόδου». (Nelly Kaprielian, Les Inrockuptibles)
«Ένα από τα πιο αξιόλογα νέα μυθιστορήματα, το οποίο βραβεύτηκε με το Γκονκούρ των μαθητών λυκείου». (Pierre Assouline)
«Μια γλώσσα εμμονική, τραγουδιστή, κατάφορτη με αλληγορίες και μεταφορές». (Jerome Garcin, L'Obs)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Έφη Γαζή
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFRERE D'AME
ISBN139789604356911
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΙΟΠ ΝΤΑΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3520-0843
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

theoni.rock, Μανώλης Γαλανός, Μενέλαος, mitsost, emaria, iceage2609, dimbik, CarlosR21

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[06/05/2023] dimitelef.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Προσωπικά το βιβλίο μου φάνηκε αδιάφορο, προβλέψιμο και τελικά μετριότατο. Από την μέση και μετά το διάβασα, απλώς για να το τελειώσω.
[18/10/2021] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Διαφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια. Το βιβλίο μου φάνηκε κουραστικό,γεμάτο επαναλήψεις, καταλαβαίνεις αυτό που βιώνει ο ήρωας το οποίο είναι ίδιο απ΄την αρχή ως το τέλος. Πολλές φορές επιλέγω βιβλία βραβευμένα με Booker, τελευταία όμως με απογοητεύουν. Νομίζω μετά το Γαλατά που ήταν ανυπόφορο, όλα όσα διάβασα ήταν πολύ μέτρια. Στο συγκεκριμένο του Diop δεν αναγνωρίζω ιδιάτερα χαρίσματα. Η πλοκή είνα ανύπαρκτη, η φρίκη επαναλαμβανόμενη, η γλώσσα φτωχή, το τέλος άστοχο.
[30/05/2020] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απλά υπέροχο. Αξίζει να διαβαστεί.Εικόνες που μένουν χαραγμένες για καιρό στη ψυχή,που σου τριβελίζουν το μυαλό και σε φέρνουν ξανά πίσω,δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματιμό πάνω σε πολλά θέματα που δεν έχουν αλλάξει και σήμερα. Αφηγηματική ικανότητα και γραφή εξαιρετική, που παρά την οικονομία της είναι έντονα ποιητική, άλλοτε συγκινητική, άλλοτε σκληρή ή αλληγορική. Μέσα απο τις κραυγές μιας ολόκληρης γενιάς που χάθηκε, κουβαλά ακόμα και μέσα στα χαρακώματα του πολέμου τη μαγεία της Αφρικής.
[26/11/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η διήγηση έχει τη μαγεία των μάγων της Αφρικής.Ο όλεθρος του πολέμου περνά με έναν γοητευτικό τρόπο στα μάτια μας,παρόλο που αυτά που διαβάζουμε είναι φριχτά κι αποκρουστικά. Η αλήθεια όμως του βιβλίου υπερβαίνει την φρικαλεότητα και η νύχτα που διέπει τον πλανήτη σε στιγμές πολέμου δίνει στον επιτυχημένο τίτλο τη λάμψη που του αξίζει.Μεγάλο βιβλίο,δυνατός συγγραφέας,κίνητρο για διάβασμα ισχυρό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΑΝΤΙΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
CHANDLER RAYMOND
€16.45 €8.22
(-50%)
Κερδίζετε €8.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS