Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΩΣΠΟΥ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΕΣ ΑΠ΄ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΩΣΠΟΥ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΝΕΡΟ

+
-
LOBO-ANTUNES ANTONIO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0880
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-20%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας νεαρός ανθυπολοχαγός, ύστερα από είκοσι επτά μήνες στον πόλεμο της Αγκόλας, επιστρέφει στη μητρόπολη φέρνοντας μαζί του ένα ορφανό παιδί. Θα αναθρέψει τον μικρό μαύρο, ο οποίος επέζησε από την καταστροφή του χωριού του και τη σφαγή των δικών του από τον πορτογαλικό στρατό, σαν να ήταν γιος του. Σαράντα χρόνια αργότερα, ο βετεράνος αξιωματικός και η γυναίκα του θα κάνουν τη διαδρομή από τη Λισαβόνα ως το παλιό οικογενειακό σπίτι, σ' ένα απομονωμένο χωριό στους πρόποδες του βουνού. Σε τρεις μέρες, σύμφωνα με την παράδοση, θα γίνουν τα χοιροσφάγια. Όπως κάθε χρόνο, η κόρη τους, ο υιοθετημένος γιος τους και η γυναίκα του θα έρθουν για να παρευρεθούν στο γεγονός. Όταν όμως φτάσει εκείνη η μέρα, δεν θα είναι μονάχα το ζώο που θα αδειάσει από το αίμα του.
Στα είκοσι τρία κεφάλαια που αποτελούν το βιβλίο, κι ενόσω πλησιάζουμε στη μοιραία κατάληξη των τριών τελευταίων ημερών, ακούμε διαδοχικά τις φωνές των διαφορετικών μελών της οικογένειας, κυρίως εκείνη του πατέρα, που η Αγκόλα "δεν τον αφήνει", και του υιοθετημένου γιου του. Ο απόμαχος στρατιωτικός ξαναζεί ακατάπαυστα τις φρικαλεότητες του πολέμου: όλες οι φροντίδες της γυναίκας του, που ωστόσο παλεύει κι αυτή μ' έναν καρκίνο, και οι ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο νοσοκομείο δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Όσο για τον γιο του, αυτός ζει έναν άλλο πόλεμο: διαρκώς αντιμέτωπος με την ταυτότητά του ως "Μαύρου", έχει να αντιπαλέψει τη γενική εχθρότητα και τον πιο χυδαίο ρατσισμό, ακόμα και από τη μεριά της γυναίκας του, που τον περιφρονεί και τον ταπεινώνει. Έπειτα από δεκαετίες ανείπωτων μυστικών, αποκηρυγμένων αναμνήσεων, απωθημένων διερωτήσεων, τι σχέσεις μπορούν να έχουν άραγε ακόμη αυτά τα όντα μεταξύ τους; Στο καινούργιο βιβλίο του Λόμπο Αντούνες, που είναι δηκτικό, απότομο, βίαιο, και ταυτόχρονα τρυφερό και λεπτό, για άλλη μία φορά ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει το τομάρι του - και την ανθρωπιά που διαθέτει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα αναπόφευκτο έγκλημα, όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Τον δράστη τον μαθαίνουμε από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Αλλά το τεράστιο έργο του Αντούνες το προσεγγίζουμε όχι μέσω της πλοκής, αλλά μέσω της μουσικής που πηγάζει από τη συνάντηση των φωνών και των αντηχήσεων που αυτές προκαλούν. Ως έμπειρος συνθέτης, ο Αντούνες ελέγχει απολύτως την τεχνική του". (Le Temps)

«Για τους έχοντες ειδικότερες και εστιασμένες γνώσεις της ψυχιατρικής, ετούτο το μυθιστόρημα του Αντούνες αποτελεί, από μια άποψη, άλλη εκδοχή του γνωστού μετατραυματικού συνδρόμου. (?) Το μεγάλο επίτευγμα του έργου του Αντούνες, είναι ο τρόπος με τον οποίο πήρε τα ψυχικά τραύματα του πολέμου και τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό λογοτεχνικό λόγο και κόσμο που ελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες». (Γεώργιος Ν. Σχορετσανίτης, bookpress.gr, 26/07/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςATE QUE AS PEDRAS SE TORNEM MAIS LEVES QUE A AGUA
ISBN139789604357239
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2020
Αριθμός σελίδων478
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΑ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΜΠΟ - ΑΝΤΟΥΝΕΣ ΑΝΤΟΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0880
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

CHRVAT, dimbik, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

christoforos, NicoPo, nikAEL, christos_1, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS