Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΒΕΝΚΧΑΙΜ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΒΕΝΚΧΑΙΜ

+
-
KRASZNAHORKAI LASZLO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0885
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τοποθετημένη στο σήμερα, η Επιστροφή του βαρόνου Βένκχαϊμ αφηγείται την ιστορία του βαρόνου Μπέλα Βένκχαϊμ (ενός ήρωα που θυμίζει τον πρίγκιπα Μίσκιν), ο οποίος αποφασίζει, στο τέλος της ζωής του, να επιστρέψει στη γενέτειρά του στην ουγγρική επαρχία. Δραπετεύοντας από το Μπουένος Άιρες, για να μην αναγκαστεί να πληρώσει τα υπέρογκα χρέη του στα καζίνα της πόλης, όπου ζούσε εξόριστος, ελπίζει να συναντηθεί και πάλι με τη Μάρικα, την αγαπημένη του από τα μαθητικά του χρόνια. Στην πατρίδα του πια, βρίσκει μια πόλη γεμάτη κομπιναδόρους και πολιτικάντηδες, όπου βασιλεύει η μιζέρια και ο παραλογισμός. Στο μεταξύ, ο κύριος Καθηγητής -ένας διεθνούς φήμης επιστήμονας που μελετά τα βρύα και ζει σε ένα αλλόκοτο παράπηγμα, σαν ησυχαστήριο, σε μια ακατοίκητη περιοχή έξω απ' την πόλη- παραληρεί ακατάπαυστα και προσπαθεί επίμονα να αποκτήσει ανοσία απέναντι στις ίδιες του τις σκέψεις. Μέσω μιας συναρπαστικής πλοκής, με τον θάνατο και την άβυσσο να καραδοκούν, η έσχατη καταδίκη έρχεται να συντρίψει τους ανυποψίαστους κατοίκους της πόλης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Επιστροφή του βαρόνου Βένκχαϊμ είναι ο ιδανικός ακρογωνιαίος λίθος της τετραλογίας του Κρασναχορκάι, ενός από τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να εντάξουμε πλέον τον συγγραφέα ανάμεσα στους σπουδαιότερους εν ζωή λογοτέχνες. Ένα μυθιστόρημα του Κρασναχορκάι μπορεί να μοιάζει με άβυσσο, αλλά είναι μια άβυσσος που κάτι γόνιμο αναβλύζει από τα βάθη της.» (The Paris Review)

«Διαφημισμένο ως ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα του εικοστού πρώτου αιώνα, το βιβλίο Η επιστροφή του βαρόνου Βένκχαϊμ είναι το αποκορύφωμα της αξιοσημείωτης και μοναδικής καριέρας του συγγραφέα του». (Γεώργιος Νικ. Σχορετσανίτης, bookpress.gr, 11/10/2020)

«Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσουμε ανθρώπους προσγειωμένους και ρεαλιστές, που προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα. Ανθρώπους ρομαντικούς που ζουν στα σύννεφα και περιμένουν να συμβεί το θαύμα. Ανθρώπους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να κερδοσκοπήσουν. [...] Αλλά και ανθρώπους που σκέφτονται και ψάχνουν την ουσία και το βάθος των πραγμάτων, αναθεωρούν απόψεις και αναζητούν λύσεις. (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 15/11/2020)

Περιεχόμενα

Προειδοποίηση
ΤΡΡΡ...
Θα σε ξεκάνω, μεγάλε
ΡΑΜ
Ωχρός, υπερβολικά ωχρός
ΠΑΜ
Μου έγραψε
ΠΑΜ
Θα έρθει, διότι είπε πως θα έρθει
ΠΑΜ
Άπειρες δυσκολίες
ΧΜΜΜ
Πρόσεχε όταν έρχεται το
ΡΑΡΙΡΑ
Χαμένοι (arrepentida)
ΡΙ
Προς τους Ούγγρους
ΡΟΜ
Όποιος κρύφτηκε κρύφτηκε
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΟΘΗΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
ΡΑΜ, ΠΑΜ, ΠΑΜ, ΠΑΜ, ΧΜΜΜ, ΡΑΡΙΡΑ, ΡΙ, ΡΟΜ
ΡΑΜ, ΠΑΜ, ΠΑΜ, ΠΑΜ, ΧΜΜΜ, ΡΑΡΙΡΑ, ΡΙ, ΡΟΜ
ΡΑΜ - ΠΑΡΙΡΑ, ΡΙΡΑΡΟΜ
ΤΡΡΡ
Da capo al fine
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBARO WENCKHEIM HAZATER
ISBN139789604357406
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΕΡΚΗ - ΜΕΙΜΑΡΗ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΕπιμέλειαΑΘΗΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΑΣΝΑΧΟΡΚΑΙ ΛΑΣΛΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0885
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, emma1991, sugahtankdesign

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

toukouda, Pragueknight, landlab, eleutheriakos7, kantath, sugahtankdesign, Christos Kitsos, emma1991, lasarig, geopap1984, t_someone

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
ΨΑΡΡΟΥ ΠΑΟΛΑ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS